Szüléshez milyen jó tanácsok vannak?
Az előttem szóló a legfontosabbakat már elmondta. Én még azt fűzném hozzá, hogy bár nem tudom milyen szülést terveztek, de legyen melletted valaki a vajúdásnál, szülésnél. Az én esetemben a párom volt benn végig, és nagyon sokat segített csupán már a jelenlétével.
Bízz az orvosokban, hallgass majd rájuk, mondják majd hogy mit csinálj.
Az órát ne nézegesd vajúdás közben, mert úgy érzed, hogy megállt az idő, sosem lesz vége.
Ha viszont úgy alakul, hogy előbb elfolyik a magzatvíz, akkor uzsgyi be a kórházba!
Tipp: Nekem a vajúdásnál a többszöri tusolás jól esett, még a legnagyobb fájások közepette is.
6-os vagyok, még annyit mondanék, hogy az lebegjen a szemed előtt végig, hogy bármennyire szenvedsz, a babának sokkal "rosszabb", azaz megrázóbb élmény "megszületni". (nem arra gondolok hogy bármi baja lenne, ilyen meg se forduljon a fejedben).
Én ebből merítettem erőt.
Én még egy dogot hozzátennék az előzőkhöz, akik szinte már mindent leírtak. Ha jólesik hagyd, hogy a párod kényeztessen, kicsit megmasszírozzon, vagy egyszerűen csak bújj oda hozzá. Hihetetlenül meg tud nyugtatni és könnyebben tud az ember a babára, a saját testére koncentrálni, ha biztonságos környezet veszi körül. Ezért, ha nem folyik el a magzatvíz, tényleg érdemes otthon kivárni azt az időt, amíg rendszeres, 5 perces fájások vannak (5, nem 3, tekintve, hogy azért messzebb laksz a kórháztól).
Van, akinek ilyenkor nem esik jól a párja jelenléte, vagy érintése, tehát ezek a dolgok akkor jók, ha ott és akkor úgy érzed, erőt adnak. Lehet énekelni, meditációs zenét hallgatni, vagy csak pihenni, ameddig csak lehet.
Összehangolódni a babával, gondolatban bíztatni, hogy ügyes legyen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!