Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tanácsok indított szüléshez?

Tanácsok indított szüléshez?

Figyelt kérdés
Hétfőn megindítják a szülést oxitocinnal. (Előtte lesz azért ballon, majd burokrepesztés.) Tudnátok valami tanácsot/biztatást adni akár fájdalomcsillapítás, akár más terén? Kérlek ne ijesztgessetek, már így is nagyon izgulok! : )
2010. nov. 11. 22:50
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

NE izgulj!!! Az a legfontosabb, hogy agyban döntsd el, hogy gyors lesz, könnyű lesz! Nekem is indították, igaz nekem csak burkot repesztettek, nem kaptam oxitocint, viszont a burokrepesztéstől 4 óra múlva meglett a kisfiam. Én szedtem közben homeopátiás bogyókat is, talán az is segített.

Kívánom, hogy szép élmény legyen számodra a szülés és könnyen menjen! :)

Gondolj arra, ha túl vagy rajta, akkor már ott tarthatod a karodban a KISBABÁDAT, azt a pici Csodát, akire 9 hónapot vártál! :)

2010. nov. 11. 23:12
 2/15 anonim ***** válasza:

Szia. Érthető, hogy izgulsz, de minden rendben lesz.

Nekem elkezdett szivárogni a magzatvíz, de nem volt fájásom és nem is tágultam. Két méhszájérlelő tablettát raktak fel, ez 6-6 óra várakozást jelentett. Ezután sem történt semmi. Burkot repesztettek, majd oxitocint kaptam. Iszonyatosan fájt, a párnába fúrtam a fejem és ordítottam. A második fájás után kértem EDA-t. Sajnos majdnem egy órát kellett várni, mire megjött a doki és beadta. Aztán már jó volt, bár tágulni nem tágultam utána sem. Császár lett a vége. Kisfiam 4380 grammal született.

Azt javaslom, hogy ha van rá lehetőséged, kérj EDA-t, mert a dokim azt mondta, hogy az oxitocinnal előidézett fájások 10-szer olyan erősek is lehetnek, mint a normál fájások.

Könnyű szülést kívánok és sok boldogságot a picihez.

2010. nov. 11. 23:25
 3/15 anonim ***** válasza:

Kérj eda-t.

Nekem 2 indított szülésem volt egyik túlhordás, másik cukorbetgség miatt.

Mást nem tudok mondani, én a második előtt is ugyanúgy izgultam, mint az első előtt:-)))

2010. nov. 12. 00:09
 4/15 anonim ***** válasza:
Kerj eda-t. Ez aztan az okos tanacs!! Es ahol NINCS EDA?
2010. nov. 12. 00:45
 5/15 anonim ***** válasza:

Jó: akkor ha van lehetőség rá kérj EDA-t.

Így már jó??

Most 2010 van, én mér 10 éve kaptam EDA-t.

no comment

2010. nov. 12. 01:00
 6/15 anonim ***** válasza:

Nekem is indított szülésem volt, 2 adag zselét kaptam mire elkezdődtek a fájások. Homeos bogyókat szedtem, az segítette a tágulást. Ne izgulj, minden rendben lesz!

Nálunk sincs lehetőség EDA-t kérni, pedig megyeszékhelyen lakom, megyei kórház. Én szerettem volna, a dokim azt mondta nincs rá pénze a kórháznak.

2010. nov. 12. 09:18
 7/15 anonim ***** válasza:

Nekem háromszor volt inditott, igaz hogy brutálabb mint a természetes, de kifogod birni, és valószinű gyors is lesz. Nálam gyors volt mindegyik, 2 óra. Hát tanácsot nem tudom mit adhatnék, megy magától minden, ami nekem bevált, hogy álltam (doki javaslatára, segiti a babát lefelé) és bizony nagyon gyorsan tágultam igy. Állj amig birsz, csak ne ülj! Ha már nem birsz állni akkor inkább feküdj le egy kicsit. 4-szer szültem hidd el tudom miről beszélek. Amikor fektettek akkor sokkal tovább tartott a szülés, bár az már több mint 10 éve. Ma már nem erőltetik a fekvést.

Sok sikert és ird meg hogy mi történt. Bár hétfő még messze van addig még meg is szülhetsz. :-)

2010. nov. 12. 09:29
 8/15 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok. Az állás nekem is segített, vagy ha van rá lehetőséged ülj labdán. Valóban segíti a tágulást (baba súlya, gravitáció lefelé húzza a babát). És amikor jönnek a fájások, akkor próbálj meg teljesen ellazulni, mert ha akkor befeszíted magad, az is hátráltatja a tágulást.

Írj, hogy milyen volt! Szorítok Nektek!

2010. nov. 12. 14:06
 9/15 anonim ***** válasza:

Ha oxitocynt is kapsz, akkor azok tényleg erősítik a fájásokat. Legalábbis nekem úgy volt. Az első szülésem magától indult, fájt, de nem annyira mint a második, amikor indították. Ezért tényleg kérj Edát, ha lehet és persze ha akarod. Nekem nem adtak, nem lehetett kérni ott ahol szültem, pedig jó lett volna.

S tényleg próbáld ki a labdán ülést, nekem ott volt a legkényelmesebb. S ha veled lesz a párod, akkor kérd meg, hogy fájásokkor masszírozza vagy nyomja meg a derekadat a gerincednél. Nekem ez egy picikét enyhítette a fájást!

Sajnos nekem végül császár lett - burokrepesztés, majd oxytocin, rögtön 2 perces fájások, de sajnos nem tágultam, így megcsászároztak. De egyáltalán nem volt olyan szörnyű, mint előtte gondoltam.

Ne félj! Hamarosan melletted lesz a pici babád, és az nagyon jó lesz! Szurkolok, hogy gyorsan menjen és jó élményként maradjon meg benned a szülés!

2010. nov. 12. 15:16
 10/15 anonim ***** válasza:

2 szer volt indított szülésem. Nyugi, minden rendben lesz.

Fájni fog, de megéri. És gyorsabb lesz, mintha magától indulna be. Két helyen szültem, sehol sem lehetett edát kérni, de nem is akartam volna.

Hétfőig be is indulhat magától:)

2010. nov. 12. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!