Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyi az esélye, hogy óriásba...

Mennyi az esélye, hogy óriásbabám lesz?

Figyelt kérdés
Én nagyon nagy voltam anno (majdnem 4 kiló) a párom pedig 4 kiló fölött és nem tudtunk megszületni természetes úton. Mindenhol azt olvasni, hogy a baba általában örökli a szülőtől a súlyt. Már most rettegek, hogy hatalmas, 4-5 kiló lesz. Lehet ilyen esetben császárt kérni? Szeretnék még egy gyereket és attól félek, hogyha az 1. megszületne természetesen súlyosabban sérülnék, mintha császáros lenne. Nem vagyok nagydarab, 170 centi vagyok, de úgy a törzsem kicsi és hiába szélesebb külsőre a csípőm mint anyumnak, lehet hogy belül nem széles. (Téraránytalanság is gond volt még anno velem). Meg lehet ezt beszélni valahogy orvossal, hogy vegye figyelembe?
2015. máj. 24. 23:12
 1/8 anonim ***** válasza:

Egy, előre ne parázz!

Kettő, statisztikailag kimutatták, hogy igen, nagy eséllyel hasonló lesz a gyerek súlya...de a statisztikában te nem szerepelsz...lehet épp te rontanád.

3, császárt ne akarj direktbe.

1.-t természetes úton szültem, 2.-at sürgősségi császárral.

Lassan 6 hónapos a 2. babám, de ilyenkor a nővérével már rég "elfelejtettem", hogy szültem, ezzel a másodikkal meg még mindgi fáj, viszket, érzékeny, stb

A császáros heg lehet tünetmentes is, de lehet nagyon kellemetlen is. Bekockáztatni direktbe, hogy hátha évekig, vagy akár életen át véletlen se felejtsd el, hogy császárod volt, én nem tenném.

Egyébként meg, azt mondják, kisebb súlyú babát szülni nehezebb, mint egy átlagos, vagy kicsit nehezebb babát, mert a kisebb súlyú babák még nem olyan erősek, nem tudnak anyukának annyit segíteni. Nem igazán a súlya lesz a döntő, mint inkább a mérete. Ha nagy lesz a fej körfogata, az fog problémát okozni.

2015. máj. 24. 23:23
 2/8 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy mi mindenhogyan nagyok voltunk sajnos, a fejünk is :(
2015. máj. 24. 23:34
 3/8 anonim ***** válasza:
4200gr-os gyerekem pikpakk megszületett, gátvédelemmel. 3350gr-os másidik gyermekem nehezen született, mert a fejkörfogata nagyobb volt, kínlódtunk és vágtak. Szóval annyi de annyi mindentől függ, hogy nem lehet sablont ráhúzni hogy nagy babám lesz császározzanak.
2015. máj. 24. 23:39
 4/8 anonim ***** válasza:
Èn a helyedben ezen nem aggòdnèk. A termèszet ezt a dolgot nagyon jol megoldja helyetted is. A terhessèged alatt fogsz annyit tàgulni, plussz a vajudàs alatt is, hogy lehet èszre sem fogod venni, ha nagyobb babàt kell megszūlnöd termèszetes uton. 4 gyermeket szūltem termèszetes uton, ès èn inkàbb fèltem a csàszàrtòl. Làtva hogy sok kismama napokig szenvedett tőle, mìg egy normàl szūlèsnèl màr az nap sètàlgathatsz.
2015. máj. 25. 00:13
 5/8 anonim ***** válasza:
Az en ferjem 4800 grammal szuletett.. 195 centi magas, majdnem 100 kilo. Szerinted en mennyire voltam beparazva a magam 168 centijevel? Szerencsere *csak* 4200 grammos lett a baba, termeszetes uton szuletett, mindenfele komplikacio meg vagas nelkul. (Nalunk abszolut ervenyesult amugy ez a suly dolog. En 3600 gramm voltam, a ferjem 4800, ennek az atlaga 4200)
2015. máj. 25. 01:04
 6/8 anonim ***** válasza:

Nezd, a 36 hetes ultrahangon hosszunak talaltak a babam, nagyobb fejkorfogatunak es nagyobb sulyunak. Ferjem magas, 188 cm. Parazok, bennem is feljott, hogy jo lenne egybol csaaszar.

40+1 napos vagyok, lam, meg tovabb is hordom. Ugy vagyok vele, hogy megprobaljuk termeszetes uton, vegul ia a termeszet is igy talalta ki. Megteszek mindent, tudom, a baba is. Ha nem megy es kell a csaszar, akkor azt is elfogadom. A lenyeg, hogy egegszsegesen tul legyunk rajta mindketten! Neked is ezt ajanlanam. Ne parazz, bizz magatokban!

2015. máj. 25. 11:31
 7/8 anonim ***** válasza:

A legfőbb, hogy ne parázz.

Én 5,45-tel születtem, természetes úton, a férjem 4,3 szintén természetesen.

A lányaink 3,3, 3,07 kilósak voltak az első mérésen. A nagyot túl is hordtam. Sajnos mindkettő császár, ugyanis nem fordultak be. (A nagy a hátán feküdt a méhszájamon, a pici meg a popsiját, törökülésben)

A kicsi beceneve Kisbuddha :)

2015. máj. 25. 11:53
 8/8 anonim ***** válasza:
Átlagos súllyal születtünk, mindketten 180 cm-esek vagyunk, ennek ellenére első gyerekem (lány) majdnem 4kg lett. Megszültem könnyen, de sérültem. Nagyon féltem, h a második (fiú) hatalmas lesz, kilátásba helyeztük a császárt. Ennek ellenére fél kg-val könnyebb és 7 cm-el kisebb lett a második gyerek :) Ismerős első lánya 4 kg volt, a második 5 kg. Mindkettőt megszülte, nem volt probléma.A gyerkőc mérete sok mindentől függ: genetika, fejlődési velejáró (köldökzsinór), stb.
2015. máj. 26. 06:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!