Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van olyan, aki ugy erzi, hogy...

Van olyan, aki ugy erzi, hogy nem jogosan csaszaroztak meg?

Figyelt kérdés
2015. máj. 24. 19:13
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
91%
Engem az se érdekel, ha az orromon szedik ki, csak jól legyünk mindketten. Anno anyum majdnem elvérzett a szülőágyon, mert nagy voltam, ő meg kicsi, de az orvos nem akart statisztikát rontani a császárral. Inkább vágjanak indolokatlanul, mint bármelyikünk életveszélybe kerüljön.
2015. máj. 24. 21:12
 12/25 anonim ***** válasza:
19%
Kedves utolsó! Ez elég felelőtlen kijelentés, tekintettel a császár utáni szövődmények komolyságára, anyára és babára nézve is. A felesleges vágás nem csak egy felesleges vágás, hanem egy nagy rizikó mindenkire nézve. Ezt is érdemes mérlegelni. Édesanyádnak szüksége volt a császárra, a császáros anyukák kétharmadának pedig nem. Feleslegesen teszik ki kockázatnak őket.
2015. máj. 24. 21:44
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

A statisztikára azért nem adnék, mert abban benne van az a sok nő is, aki meg direkt kéri, hogy császár legyen, nehogy kínlódni kelljen. Már csak itt ezen az oldalon hány ilyen kérdés van, hogy kinél lehet elintézni, meg neki az jobban tetszene, stb.

Ettől függetlenül én nem kérdőjelezném meg az orvos döntését, csak valami nagyon extrém esetben. Ha az egyik szülés lement, jön a másik, nem hiszem, hogy kávé iszogatás jelszóval mindenkit inkább felvág.

2015. máj. 24. 22:01
 14/25 anonim ***** válasza:
80%

Szuper, hogy ebben az országban mindenki ért mindenhez és minden témában szakértő.

Ha kételkedtek az orvosokban szüljetek otthon. Mindenki jobban jár, kivéve a baba...de úgy látom sok esetben ez az utolsó szempont. A lényeg a szülésterv, az aromaterápia és társai. Az orvos ne szóljon bele, de álljon az ajtóban és hogyha baj van rögtön legyen ott, mert ha nem, akkor azért szapuljátok őket. És mindenki legyen nagyon kedves és mosolygós mindemellett. Agyrém.

2015. máj. 24. 22:05
 15/25 anonim ***** válasza:
82%

Minden ok nélkül, kávéiszogatás lehetőségét előtérbe helyezve egyetlen orvos sem végez császárt (kivéve a fű alatt elintézett anyai kérésre).

Tény, hogy előfordul, hogy az orvosok a legkisebb rizikó elkerülése miatt is rögtön császároznak, de pont azok miatt a p.nák miatt, akik most itt nyavalyognak, hogy fúj, a szemét, semmirekellő orvosok, hogy képzelik stb. stb.

Félnek a műhiba perektől, amit ugyanezek az anyák indítanának őrjöngve, mindenféle véd, és dacszövetségbe tömörülve, a modern orvostudomány áldozatainak kikiáltva magukat, ruháikat szaggatva jajveszékelnének.

Tény az is, hogy a mai szülési protokoll nem a legideálisabb, de egyre több helyen van több opció a szülés menetét tekintve. Meg kell ismerni a lehetőségeinket, jogainkat, és élni vele. Nem köpködni orvosokra, kórházakra.

Vagy szüljetek otthon, ott senki nem szól bele, ha a 24. órában már se ti nem lesztek képesek megszülni, se a babának nem lesz már ereje megszületni. Régen is így csinálták, bár valahogy magasabb volt a csecsemőhalandóság is...érdekes...

2015. máj. 24. 22:14
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 12-es! Kifejtenéd, hogy miért felelőtlenség, ha nekem az a fontos, hogy mindketten egészségesek legyünk? Tisztában vagyok vele, hogy a császár sem kockázatmentes, de még mindig jobb, mint egy hosszában repedt véna, ami nem bírja az erőlködést a 20 órás vajúdás végére.

Szerintem sokkal nagyobb felelőtlenség felülbírálni az orvos döntését, és makacsul ragaszkodni valamihez, ami az életetekbe kerülhet. Pláne fogadott orvos esetében, akit nyilván azért fogadsz fel a szülésre, mert MEGBÍZOL A DÖNTÉSÉBEN!

2015. máj. 24. 22:55
 17/25 anonim ***** válasza:
88%

Statisztika ide vagy oda, csak a saját ismerősi körömből indulok ki,ahol az elmúlt években sok gyermek született. Akármilyen veszélyes is a császár, én egy nőt nem ismerek, akinek baja lett volna belőle, veszélyeztette volna az életét stb. Viszont olyat igen, akinek természetes szülés közben sérült a babája bizonyos fokban.

Amikor szültem (nekem sürgősségim volt, nem volt választásom), akkor szült az egyik orvosnál egy anyuka. A doki már császározni akarta, mert nem tágult, de ő erőltette,hogy meg tudja szülni, mert ő nem akar császárt, ő erős stb. A tolófájásokra elfogyott az ereje, vákuummal, hasnyomással nagy nehezen kiszedték a már ellilut babát. Biztos megérte.

2015. máj. 25. 07:52
 18/25 anonim ***** válasza:
36%
De, van, akinek baja lett belőle. Csak szerencsére nem az ismerőseidnek. De mi nem ismerjük egymást. Nekem lett. SEnkinek nem kívánom. Ráadásul úgy, hogy indokolatlan volt. Ez ennyi. Egyik oldal sem fekete vagy fehér. És kizártnak tartom, hogy a 10 és 60-70% közötti kb. 50% nő külön kéri a császárját. Néhány ilyen elvetemült van, de ez nem tömeges. A lusta, nemtörődöm, siető orvos viszont nem akkora ritkaság. De jó látni, hogy a vakhit még mindig él. Jobb hinni és elfogadni, mint kérdéseket feltenni és a válaszok után félni. A struccok boldogok.
2015. máj. 25. 08:20
 19/25 anonim ***** válasza:
85%
Másnak meg a természetes szülés okoz maradandó következményt. Egyik sem jobb, vagy rosszabb, csak más. Mindkettő ugyanolyan veszélyes.
2015. máj. 25. 08:43
 20/25 anonim ***** válasza:
74%

18-as,és ki szerint volt indokolatlan a császár? Valami hozzáértő mondta, vagy te dontotted el?

Erős általánosítás, hogy csak mert te találkoztál egy nemtörődöm orvossal, ezért már a többség ilyen.

2015. máj. 25. 09:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!