Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nagyon félek a gátmetszéstől,...

Nagyon félek a gátmetszéstől, mindenképpen kell ez?

Figyelt kérdés

A dokim ennek a pártján áll.. Aztán vágna, amikor csak lehet..

Ha netán szükség lesz rá, akkor fogom én azt érezni? Vagy annyira fájni fog a szülés, hogy egy gátmetszés már fel sem tűnik?

2015. ápr. 27. 22:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
28%

Szia!

Én is féltem a gátmetszéstől,de nem kellett volna:)

Érezni nem éreztem amikor vágtak,csak a hangot hallottam.

A varrás már sokkal jobban fájt,de a 3.dik napon mikor szedte ki a doki a varrást akkor onnantól kezdve semmi bajom nem volt:) Ne félj tőle valószínűleg te sem igazán fogod érezni:) Egyébként meg a szülési fájásokhoz képest a gátmetszés már csak lepkefing lesz:)

Könnyű szülést:)

2015. ápr. 28. 08:05
 12/19 anonim ***** válasza:
0%
Első szülésemnél vágtak, szülés után kérdeztem meg az orvostól, hogy volt-e gátmetszés, mert észre se vettem. Egyetlenegy olyan ismerősöm van, aki azt mesélte, neki nagyon fájt a vágás, ez azért nagyon ritka, mert fájás közben csinálják. Másik két szülésem gátvédelemmel volt, a kis vágásnál sokkal nehezebben viseltem, hogy tolófájásnál nem volt szabad nyomni, hogy elég lassan jöjjön a gyerek - igaz utána kicsit gyorsabb volt a felépülés.
2015. ápr. 28. 08:37
 13/19 Wiky93 ***** válasza:
52%
Nem minden esetben vágnak..nekem nem volt rá szükségem és nem is repedtem/szakadtam szét..
2015. ápr. 28. 09:37
 14/19 anonim ***** válasza:
28%
Én is a gátmetszéstől féltem, annak idején a legjobban. Akkor azt mondta a szülésznőm, ha csak attól félek, akkor nem lesz probléma. :-) Annyira közel van már a baba feje, hogy minden ideget elnyom és nem érzed a vágást. - Legalábbis nekem így magyarázták.
2015. ápr. 28. 10:29
 15/19 anonim ***** válasza:
15%

Nem, nem kell, ennek ellenére protokoll. Hülye, megalapozatlan szokás. Külföldön nem vágnak alapból, de nekünk ennyi jár... És amíg mindenki úgy gondolja, hogy ha nem vágják, akkor reped, addig ennyi is fog járni.

[link]

2015. ápr. 28. 11:17
 16/19 anonim ***** válasza:
28%

Szia!

Én is féltem tőle, hát felesleges volt. 😃

A baba feje már annyira feszített hogy semmit nem éreztem a gátmetszésből, és ne nem is hallottam.

Emiatt igazán ne aggódj, lesz ott ennél nagyobb gondod is!:-D

Könnyű szülést kívánok!

2015. ápr. 28. 12:38
 17/19 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó vagyok!

Nekem a varrás sem fájt! :)

2015. ápr. 28. 12:39
 18/19 anonim ***** válasza:
69%
Én egészen addig nem féltem tőle, míg meg nem tudtam, hogy nem szikével, hanem ollóval csinálják.
2015. ápr. 28. 15:18
 19/19 anonim ***** válasza:
38%
Szerintem külfölddel inkább ne példálózzunk, mintha ott mindent csak helyesen csinálnának. A legtöbb esetben még a magzati szívhangot sem nézik és igen - az anyák sokszor repednek azért, mert a természetes szülés túlmagasztosításának követői rá sem néznek a szülő nőre. Sajnos már Magyarországot is elérte ennek a hatása, a nők alapból elítélik a vágást, a császármetszést, de fogalmuk sincs róla, hogy milyen következményei lehetnek, ha ezeket a beavatkozásokat szükség esetén (és nem csak életveszélyben) nem végzik el. A kérdező orvosa nyilván ismeri az anya és a baba méreteit, adottságait és nagyon helyesen kilátásba helyezte, hogy szükség lehet vágásra. Inkább egy vágás, mint egy utána hetekig betegeskedő anya vagy egy hipotón baba. Itt nem csak egy vágásról van szó, a gyereknek is jobb, ha nem ő szakítja szét az anyját belülről, miközben keresztül kínlódja magát és évekig terápiákra szorul. Az orvos azért van, hogy segítsen és nem azért, hogy középkori módszerekkel csak statisztáljon egy szülésnél.
2015. ápr. 28. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!