Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nagyon félek a gátmetszéstől,...

Nagyon félek a gátmetszéstől, mindenképpen kell ez?

Figyelt kérdés

A dokim ennek a pártján áll.. Aztán vágna, amikor csak lehet..

Ha netán szükség lesz rá, akkor fogom én azt érezni? Vagy annyira fájni fog a szülés, hogy egy gátmetszés már fel sem tűnik?

2015. ápr. 27. 22:25
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
47%
Érezni nem fogod,inkább a varrás az ami kellemetlen.Különben általában csak akkor vágnak ha muszáj,és inkább vágjanak,mint,hogy repedj.
2015. ápr. 27. 22:30
 2/19 anonim ***** válasza:
63%

Nekem nem volt idő vágni, szakadtam... (a dokim szerint szerencsésen középen, de nem végig)

Nem éreztem, de még a varrást sem. Sőt, másnap már ültem, sétáltam, kicsit volt csak kellemetlen, de abszolút kibírható.

A szülési fájdalom a legdurvább.

2015. ápr. 27. 22:35
 3/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat. Azért remélem nem lesz gond.. Mindenesetre, akkor nem valószínű, hogy érezni fogom..
2015. ápr. 27. 22:37
 4/19 anonim ***** válasza:
50%
Az elsőnél engem vágtak,a másodiknál szakadtam,de csak 1cm-t,két varrat volt bent tudtam vele ülni semmi gondom nem volt.Az elsőnél viszont több varratom volt,és a doki az egyiket túl szorosra húzta,nemhogy ülni,hanem még oldalra fordulni is alig tudtam,de ahogy kiszedte a varratot,ez teljesen megszűnt,semmim nem fájt.
2015. ápr. 27. 22:42
 5/19 anonim ***** válasza:
64%
Nem feltetlenul szukseges, nekem nem volt, en szakadtam. Es komolyan mondom, en konketan ereztem, ahogy szakadok szet, nagyon durva volt. 2 ora volt a kitolas, ki be liftezett a baba. Mondjuk a vegenazt mondtak, ahhoz kepest, higy joval 4 kilo felett volt a baba, meg nem volt veszes a szakadas merteke. Szerintem ennel jobb lehet egy fokkal, ha vagnak.
2015. ápr. 27. 22:43
 6/19 anonim ***** válasza:
52%
Örülj, hogy ilyen orvosod van. Sokkal jobb nem csak neked, de a babádnak is, ha vágnak, mintha repedsz. A vágás a babádnak is segítség, legyél ennek tudatában. Repedni sokféleképpen lehet, a gyógyulás pedig iszonyúan fájdalmas és hosszú tud lenni.
2015. ápr. 27. 23:20
 7/19 anonim ***** válasza:
33%
Ha a szüléstől nem félsz, akkor a gátmetszéstől végképp nem kell félned. A szülés egy sokkal erőteljesebb fájdalom. Amikor összevarrnak, azt már érezni fogod, de akkor már meglesz a babád is ;) Szülést megelőzően végezhetsz gátmasszázst, ami hozzájárul ahhoz, hogy jól tágulj, így talán nem lesz szükség metszésre. Sajnos a repedés nem csak a gát régiójára korlátozódhat, hanem a hüvelyre, sőt a végbélre is. Ezért is jobb az idejében elvégzett metszés, még mielőtt repedni kezdenél. Bízz az orvosodban.
2015. ápr. 27. 23:26
 8/19 anonim ***** válasza:
47%
Én 3-szor szültem gátmetszéssel, és minden esetben megváltásként éreztem, hogy végre könnyebben ki tud bújni a baba, több helye van. A metszést nem éreztem egyszer sem (fájás közben végzik), a varrás kellemetlen volt, de akkor már a babáimat ölelgettem közben, szóval másképp éled meg. Félni semmiképpen nem kell tőle, én a tapasztalataim alapján pártolom a gátmetszést.
2015. ápr. 27. 23:48
 9/19 anonim ***** válasza:
75%
Mi előre tudtuk, hogy nálam vágni kell egy korábbi probléma miatt, féltem is tőle, de sokat beszélgetünk a dokival róla, hogy miért van rá szükség, hogyan csinálják stb. Semmit nem éreztem belőle, de a varrásból sem, pedig attól is nagyon féltem. Ha rendes a doki, akkor körültekintően érzéstelenít, így azt sem érzed. Én csak a legelső érzéstelenítő injekciót éreztem egy fél másodpercig és ennyi volt.
2015. ápr. 28. 06:20
 10/19 anonim ***** válasza:
50%

Én sem éreztem a vágást, csak onnan tudtam hogy valószínűleg most vágnak, hogy megláttam, hogy a szülésznő odagurította azt a asztalt amin a cuccok voltak előkészítve.

Utána a varrás kellemetlen volt, de akkor már a babára próbáltam inkább figyelni. És gyógyulni is gyorsan gyógyultam.

2015. ápr. 28. 07:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!