Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Magyarorszagon van ilyen...

Magyarorszagon van ilyen szulesre lehetoseg valahol?

Figyelt kérdés

Nincs borotvalas, beontes, gatmetszes. Hagyjak a kismamat a sajat tempojaban megszulni a babat. Nincs hasbakonyokoles. A kismama maga valaszthatja ki a pozt, ahogyan szulni szeretne, nem kell fekudnie sem a vajudas, sem a kitolas alatt. Lehet akar vizben is vajudni/szulni. A babat a szuletese utan az anya mellkasara teszik, akar egy oran at otthagyjak. A babat nem vszik el, az anyukajaval marad a korhazi tartozkodas alatt vegig. Emiatt nem kap tapszert, cukros vizet sem.

Lehetseges?

2015. ápr. 21. 22:31
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
60%
Nekem nem borotváltak ( mert en otthon megcsináltam és "elfogadták " ) beöntést a saját érdekemben kértem. Mivel a baba mindent kinyom és az nem egy szép látvány! Ha nem kértem volna akkor nem kapok, szintén igy van ez a gátmetszéssel nekem volt de igy is sokat repedtem mellé... Mi lett Volna hannincs... Ez sem kötelező! Addig szülhettem vajúdhattam a saját tempómban ameddig akartam ( nyilván ha a baba vagy az én életem veszélybe kerül akkor beavatkoznak) nem könyököltek a hasamba, nem volt rá szükség. Feküdnöm sem kellet akár vízben is szülhettem és vajúdhattam volna. Mellkasomra tettek a lányom amint kibújt . Kb 5 percet volt ott aztán mivel meg kellett szülni a lepényt, és össze kellett varrni odaadták páromnak. És végül. Egyetlen egy percre sem vitték el tőlem, 2 napot voltunk kórházban addig végig velem volt, egy ágyban aludtunk és cicizett :) ez a debreceni klinikán volt. Ahová egyébként szülési tervvel mentem hogy mit szeretnék és mit nem. Igy pontosan ugy alakult a szülésem ahogy terveztem ! Párom bent volt a vajúdás es a szules teljes ideje alatt ami összesen varrással egyutt 4 óra volt. Fogadott Szülésznőm volt.
2015. ápr. 21. 22:42
 2/24 anonim ***** válasza:
76%

pont olyasmi volt mint elsőnek, csak a a babát elvitték ellenőrizni és megmosdatni is, felöltözve kaptam vissza varrás után a szobámban.

és nekem jól jött a protokollszerű félülő póz is.

2015. ápr. 21. 22:50
 3/24 anonim ***** válasza:
76%

A babát lehetseges hogy nem viszik el. Sot meg az apuka is ott tud aludni. Napi 10 ezerért, legalabbis Nyíregyházán. Borotválni ha elotte megvolt, 1-2 napossal nem foglalkoznak. Beöntés mondjuk ugy tudom nem kívánság musor. Az indok a gatmetszes. Most a gatmetszes igazabol az anyukának is jo mert lehet szakad. Akkor inkabb vágás. Most a baba a vegtermekkel Jöjjön ki? Erted..

Hasbakonyokoles sem egy állandó eset de van amikor tenni kell mert a baba meg is fulladhat.

2015. ápr. 21. 22:52
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, ma mi van, én így szültem egy gyereket az USA-ban 97-ben, meg hármat az akkori MÁV-ban 99-2002 között. A 4 szülés egyikénél sem volt semmi, nem kaptam beöntést, borotválás sem volt, nem sürgetett senki, nem kaptam infúziót, nem könyököltek belém. Állva vajúdtam, a végén én akartam a félig ülő pozíciót, mert már fáradt voltam. A gyerekek nem kaptak semmit a bentlét alatt, velem voltak. (Mondjuk az akkori amerikai terhesgondozás egy nagy 0 volt az ittenihez képest, de ez más történet.)
2015. ápr. 21. 22:59
 5/24 anonim ***** válasza:
58%
A legtöbb dolog amit írsz nem kívánság kérdése, hanem adott estben szükséges, így nyilván ha az orvos szerint kell a gátmetszés vagy a könyöklés, akkor nincs mit tenni, még mindig jobb mint egy esetleges komplikáció. Beöntés, borotválás szintén a te érdeked szolgálja. A vajúdás, szülés alatt már elég sok helyen van lehetőség akár labdán ücsörgésre, akár sétálásra, de ez is olyan dolog, hogy ha az orvos szerint gond van, feküdni kell. Nyilván a gyereket sem happyből viszik el, hanem megvizsgálják, lemosdatják, stb., sok kórházban pedig vveled lehet utána.
2015. ápr. 21. 23:01
 6/24 anonim ***** válasza:
70%
Mindenkit megetettek ezzel, hogy KELL a beöntés meg a borotválás? A 4-ből egynél sem kaptam, borotváltak, nem rondítottam össze semmit. a borotválás sem volt szükséges, pedig a 2 elsőnél volt egy pici gátvágásom.
2015. ápr. 21. 23:04
 7/24 anonim ***** válasza:
76%

A Szent Istvánban szültem Budapesten nagyon hasonló módon. Nem volt se borotválás, se beöntés (pedig az elsőnél kértem, de nemet mondtak). A kitolás közben ugyan feküdnöm kellett, szerintem ez orvosfüggő, de vajúdás alatt sétáltam. Az elsőnél volt hasba könyöklés és gátmetszés, a másodiknál nem (bár őszintén szólva nem tudom, miért olyan fontos, hogy ne legyen). Szülés után elvitték a babát megfürdetni és felöltözni, de utána még órákat együtt voltunk a szülőszobán. Onnantól fogva együtt voltunk éjjel-nappal. Ott nem tartanak tápszert, ha nagyon nem akar beindulni a tej, és a baba már nagyon sír, kiskanállal adnak neki lefejt tejet.

Nekem összességében nagyon jó élmény, ha esetleg lesz még gyerekem, őt is ott szeretném világra hozni.

2015. ápr. 21. 23:07
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
en is az Istvanban szultem kozel masfel eve. sem beontes, sem konyokles, sem gatmetszes nem volt. bar az utobbinak orultem volna, mert iszonyatosan repedtem. a egyetlen problemam az volt, hogy miutan elvittek a kisfiamat lemosni, valamiert elfelejtettek visszahozni, es lent az osztalyon nekem kellett szolnom, hogy ugyan hol van mar. semmi baja nem volt, csak pont nover valtas volt, es rolunk elfeledkeztek...
2015. ápr. 21. 23:28
 9/24 anonim ***** válasza:
84%

szent imrében szültem. nem borotváltak. megkérdezték, hogy kérek-e beöntést. gátmetszés volt, de gátvédelemmel indult, olajozott, masszírozott a szülésznőm, de annyira elkezdtem szanaszét repedni minden irányba, hogy gyorsan vágtak is kettőt :/ így utólag jobb lett volna csak egy vágás...

8kor nagyon elfáradtam, lefeküdtem. akkor kérdezték, hogy szeretnék-e valamit, kaphatok fájdalomcsillapítót, de akkor kicsit lelassul vagy oxit, azzal meg begyorsul. én éltem az oxival, már nagyon fájt, pedig nem terveztem, de ott azért más...

szülhettem volna az alternatív szobába, vízben, labdán, francia ágyon is, de én a sima szoba, egyszerű ágyát kértem mert már nem bírtam állni sem, nem hogy még pózokba vágjam magam :D viszont vajúdás közben vagy 2 órát zuhany alatt álltam, minden szülőszobához van zuhanyzó :) végül átalakították az ágyat székké és ülve szültem, a férjem fogta a térdeimet.

babát egyből a hasamra tették, majd míg varrtak addig megfürdették, mérték, vizsgálták, de ezt mint a szülőszobában, bejött a csecsemős és az orvos is, babát nem vitték. aztán a férjem babusgattam míg varrtak, tőlem 2 lépésre. nem vitték el, én adtam csak be a babát míg fürödtem... viszont cukros vizet kapott, nagyon remegett, muszáj volt (leesett a cukra mert csak a 3. nap indult be a tejem)

azt azért mindig elmondom, hogy felesleges tervezni! én is sok mindent terveztem, nagyon tetszett a kórház alternatív szobája, de tényleg akkor a hátam közepére nem kívántam. szülésznőm kapcsolt zenét, azt is kikapcsoltattam, a lámpát rámoltották, az nagyon jó volt. fél óránként jöttek csak nézni, engem az pl. ijedtséggel töltött el, pedig én kértem még terhesen, hogy majd ne piszkáljanak vajúdás közben, akkor mégis hiányzott, hogy 10 percenként kapjak megerősítést, hogy minden oké :) szóval abban a helyzetben kiszámíthatatlan mire lesz szükséged

2015. ápr. 21. 23:33
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Róbert Klinika-dr.Dékány Ágnes vagy dr.Guttmann Orsolya
2015. ápr. 22. 01:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!