Van itt olyan, aki Romániában él, de Magyarországon szült?
Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy elég sokan szülnek tőlünk Magyarországon, mert jobb az ellátás az állami magyar korházban, mint nálunk magánban. Csak nem igazán tudom a menetét a dolognek, mert közeli ismerősök közt nincs senki, aki ott szült volna. Főleg az érdekel, hogy így mennyibe kerül, ha mondjuk nincs fogadott orvos, csak bemegyek? És előtte el kell menni beszélni a korházzal, vagy csak beállítok oda, hogy szülök? Kell hozzá mindenképp kettős állampolgárság? Kell hozzá valami spéci biztosítás? (pl úniós egészségügyi kártya?)
Ha valaki konkrétan, tapasztalatból tud információkat erről, azt nagyon megköszönném.
2015. ápr. 13. 13:57
1/4 anonim válasza:
TB nélkül nm fognak ingyen ellátni, tehát magyarországi munkahely a feltétele. Másik lehetőség, hogy a kórház listaáron kifizetteti a teljes ellátást, ennek összegéről az adott kórházat kellene megkérdezni, meg hogy egyáltalán van-e ilyenre lehetőség. Az EU-s társadalombiztosítási kártya nem tudom, megoldja-e a gondot, ez esetben elvileg a két állam lerendezi a költségeket egymás között. Az viszont kérdés, hogy szülés esetén is így van-e, vagy csak sürgősségi ellátásra vonatkozik.
2/4 anonim válasza:
Az EUS tb kártya (EHIC CARD) csak sürgősségi ellátásra jogosít, a szülés pedig nem számít annak, ez biztos. Hogy pontosan mi lehet a kérdésedre a megoldás, ezt nem tudom.
3/4 A kérdező kommentje:
Valamilyen megoldás biztosan van, mert tudok olyanokat, akik ott szülnek, meg ez itt már nálunk teljesn elterjedt szokás, mindenki mondja, hogy odaát kell szülni. Azért is kérdeztem olyat, aki esetleg tapasztalatból tudná mondani, mert valamilyen eljárás biztos, hogy van erre. MOndjuk ha kell fizetni valamennyit az se gond, itt állami korházban úgysem szülnék (nem is szül senki, csak a cigányok meg a nagyon szegények), magánban meg kell fizetni elég sokat, szóval ingyen úgysem tudom megúszni. Ez van, nem mindenki születik jó helyre :)
2015. ápr. 13. 15:45
4/4 anonim válasza:
Szia! Csak úgy besétálni nem hiszem hogy lehet, általában mindenki fogadott orvossal szül, aki végzi a terhesgondozást is. Ha van európai egészségkártyád, akkor nem kell fizetni a kórháznak, csak az orvosnak, de az már nem hivatalos. Ha akarod, írhatsz priviben, szívesen válaszolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!