Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mikor van szükség vérre...

Mikor van szükség vérre szülés alatt/után?

Figyelt kérdés

van köze a tüdőembóliának,trombózisnak ehhez?vérhigitót kell szednem ezek miatt.

Lehetséges hogy szülés után kapnom kell vért?

Csak azért kérdem,mert ritka vércsoportom van,0RH pozitiv,és a kórházakban is ritka mikor van ebből.És gondoltam,utána érdeklődöm ismerősöknél,kinek ilyen a vércsoportja,hogy ha esetleg szükség lenne rá,tudnak adni.

2015. ápr. 11. 18:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Én 0rh- vagyok, ez szarabb. Te kaphatsz tőlem vért. Forditva mar nem. Csak az enyémre meg 5x mondtak nemet veradason mert valami vacak bajom mindig van. :/ pedig lelkesen akartam vért adni :/

Bocsi az offért de szerintem már megkaptad a válaszokat :D ha vesztesz sok vert akkor nem kell kapnod.

2015. ápr. 11. 19:13
 12/16 anonim ***** válasza:
Elírtam :/ ha nem vesztesz sok vert akkor nem kell kapnod.
2015. ápr. 11. 19:17
 13/16 anonim ***** válasza:
Egyebkent neked van igazad, te adhatsz mindenkinek, de neked csak a 0s. Es ritka, ugyhogy okos ebben gondolkodni!!
2015. ápr. 11. 21:02
 14/16 A kérdező kommentje:

köszönöm!

Már találtam 4 embert is az ismerősök közül,de nagyon remélem nem lesz erre szükség!! :)

2015. ápr. 11. 21:20
 15/16 anonim ***** válasza:

A barátnőmnek is elég sok vért veszített szülés közben, konkrétan akkor, amikor a 2 órás pihenő után először felállt. Konkrétan ömlött belőle a vér, de azonnal fektették, injekció, infúzió, és kapott egy adag vért is. Így is kellett vasat szednie, de vagy két-három hétig hulla sápadt volt és szédelgett.

A császárhoz pedig csak annyit: soha ne azt vegyétek figyelembe, hogy másnál mi volt. Azért, mert xy-t nem császározták, nem biztos, hogy a te orvosod nem dönt másképp. A te állapotodat veszi figyelembe, a te értékeid számítanak, nem más. Mind a két eshetőségre fel kell készülni, ne éljétek meg kudarcként, mert nem hüvelyi szülés lesz. A lényeg, hogy egészséges kisbabátok szülessen és ti is egészségesen, komplikáció mentesen gyertek ki akár a szülőszobáról, akár a műtőből.

Nem tudjuk, hol szülsz, de vannak kórházak (ilyen a Honvéd kh Bp-en), ahol van vérszoba, tehát soha nem kell vérre várni. (Itt ráadásul Pic is van.)

2015. ápr. 12. 08:24
 16/16 A kérdező kommentje:

köszönöm!

Miskolcon szülök.Dehogy itélem én el aki császárral szül,semmi gondom vele,ha kell,császározzanak meg,csak semmi baja ne legyen se a babának,se nekem.

Én csak többségében úgy hallottam,hogy ilyen esetben a sima szülést ajánlják a kevesebb vérveszteség miatt,a dokim is ezt mondta.De nyilván ez ott és akkor az adott pillanatban fog elválni.

2015. ápr. 12. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!