Mikor van szükség vérre szülés alatt/után?
van köze a tüdőembóliának,trombózisnak ehhez?vérhigitót kell szednem ezek miatt.
Lehetséges hogy szülés után kapnom kell vért?
Csak azért kérdem,mert ritka vércsoportom van,0RH pozitiv,és a kórházakban is ritka mikor van ebből.És gondoltam,utána érdeklődöm ismerősöknél,kinek ilyen a vércsoportja,hogy ha esetleg szükség lenne rá,tudnak adni.
Én 0rh- vagyok, ez szarabb. Te kaphatsz tőlem vért. Forditva mar nem. Csak az enyémre meg 5x mondtak nemet veradason mert valami vacak bajom mindig van. :/ pedig lelkesen akartam vért adni :/
Bocsi az offért de szerintem már megkaptad a válaszokat :D ha vesztesz sok vert akkor nem kell kapnod.
köszönöm!
Már találtam 4 embert is az ismerősök közül,de nagyon remélem nem lesz erre szükség!! :)
A barátnőmnek is elég sok vért veszített szülés közben, konkrétan akkor, amikor a 2 órás pihenő után először felállt. Konkrétan ömlött belőle a vér, de azonnal fektették, injekció, infúzió, és kapott egy adag vért is. Így is kellett vasat szednie, de vagy két-három hétig hulla sápadt volt és szédelgett.
A császárhoz pedig csak annyit: soha ne azt vegyétek figyelembe, hogy másnál mi volt. Azért, mert xy-t nem császározták, nem biztos, hogy a te orvosod nem dönt másképp. A te állapotodat veszi figyelembe, a te értékeid számítanak, nem más. Mind a két eshetőségre fel kell készülni, ne éljétek meg kudarcként, mert nem hüvelyi szülés lesz. A lényeg, hogy egészséges kisbabátok szülessen és ti is egészségesen, komplikáció mentesen gyertek ki akár a szülőszobáról, akár a műtőből.
Nem tudjuk, hol szülsz, de vannak kórházak (ilyen a Honvéd kh Bp-en), ahol van vérszoba, tehát soha nem kell vérre várni. (Itt ráadásul Pic is van.)
köszönöm!
Miskolcon szülök.Dehogy itélem én el aki császárral szül,semmi gondom vele,ha kell,császározzanak meg,csak semmi baja ne legyen se a babának,se nekem.
Én csak többségében úgy hallottam,hogy ilyen esetben a sima szülést ajánlják a kevesebb vérveszteség miatt,a dokim is ezt mondta.De nyilván ez ott és akkor az adott pillanatban fog elválni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!