Szült valaki németországban úgy hogy ő és az apa is magyar állampolgár, és német biztosítása van? Milyen papírokra van szükség?
Minden kórháznak van saját listája(packliste)hogy mit vigyél be.A lakhelyemhez közeli kórházat választottam
(lehet választani kórházat)Oda be kellett vinni a nögyógyászomtól kapott papírt,kiskönyvet,és bejelentkezni hogy ott szeretnék szülni.
Ott kaptam egy szülésznöt akihez tartoztam ezentúl.
Már nem tudom pontosan de szülés elött párszor elmentem oda,hozzá megvizsgált,hogy minden rendben van-e?
Császárt kértem.Ja a bejelentkezéskormegkérdezték,hogy honnan származok és a szülés kezdetekor mielött a gerincinjektiot kaptam oda varázsoltak egy magyar korházi dolgozót aki magyarul mondta:Minden rendben lesz!
Nagyon jól esett ez a gesztus.
Amúgy rendes szülés itt ambuláns is megy pár óra múlva mehetsz haza ha minden oké.
Nekünk semmit nem kellett lefordítani, jó volt nekik az eredeti házassági anyakönyvi kivonat, személyi, lakcímbejelentő, betegkártya, meg a kiskönyv. A kórházban kitöltötték a 36. héten a bejelentkező papírt, más nem is kellett.
Szerintem ez is tartományonként változó, legalábbis ahogy az eddigi válaszokat olvasom.
Nekem nem volt senki, aki magyarul beszélt volna hozzám, kivéve a férjemet :) De így is nagyon elégedett voltam mindennel, hozták az étlapot a kórházban, óránként bejöttek megkérdezni, hogy kérek-e valamit, szóval minden rendben volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!