van köze a tüdőembóliának,trombózisnak ehhez?vérhigitót kell szednem ezek miatt.
Lehetséges hogy szülés után kapnom kell vért?
Csak azért kérdem,mert ritka vércsoportom van,0RH pozitiv,és a kórházakban is ritka mikor van ebből.És gondoltam,utána érdeklődöm ismerősöknél,kinek ilyen a vércsoportja,hogy ha esetleg szükség lenne rá,tudnak adni.
Nagy vérvesztesés esetén, de a vérhigító szedése szerintem egyáltalán nem jelenti, hogy túl sok vért veszítenél egy szülés alkalmával. Az orvosod pedig tudja ezeket a dolgokat, az ő hatásköre erre felkészülni.
2015. ápr. 11. 18:09
2/16 anonim válasza:
bocsi az offért, nekem is volt tüdőembóliám, te szülhetsz természetes úton vagy mindenképp császározni fognak?
2015. ápr. 11. 18:16
3/16 A kérdező kommentje:
még fogalmam nincs,tegnap derült ki,kórházba fekszek jelenleg.De azt olvastam ilyenkor a császárt nem ajánlják,nagyobb a kockázat,vérveszteség.
Azt megkérdezhetem hogy neked mennyi lett a D-dimer értéked?Már szültél,vagy állapotos vagy?
2015. ápr. 11. 18:37
4/16 anonim válasza:
szia, én még nem vagyok terhes. nekem kamaszkoromban volt embóliám, de már ott mondták hogy ki van zárva a természetes szülés. Nálam lassan lesz aktuális a babavállalás, és mostanában nézelődöm, és van, akinek belementek a természetes szülésbe és felcsillant a remény.
2015. ápr. 11. 18:46
5/16 anonim válasza:
Nekem nagyon nehezen jött ki a méhlepény- 50 perc - és mivel addig ott voltam még repedve, vágva, addig jó sok vérem elfolyhatott...emiatt ajánlották fel a vért, mert nagyon leesett a hemoglobin (vagy hematokrit? fogalmam sincs melyik volt:)) szintem. De nem fogadtam el az idegen vért, a dokim is egyet értett, igy a vasat kell szednem folyamatosan.
2015. ápr. 11. 18:49
6/16 A kérdező kommentje:
ja értem.
Hát érdekes,mert a legtöbb doki ellenzi ilyenkor a császárt.na de majd kiderül.....
2015. ápr. 11. 18:54
7/16 A kérdező kommentje:
hogy hogy nem fogadtad el az idegen vért?Vagy hogy érted?Elég ilyenkor a vas a vér helyett?(lehet butaságot kérdezek,de tényleg nem tudom hogy van)
2015. ápr. 11. 18:56
8/16 anonim válasza:
A nemzetközileg elfogadott szakmai megegyezés szerint a keringő vértérfogat (felnőtt embernél 4,5-5 liter) 20%-ának elvesztésekor a térfogatpótlást meg kell kezdeni, előbb u.n. krisztalloid oldatokkal (cukrot és ásványi sókat tartalmazó infúziós oldatokkal). Kifejezetten vérátömlesztésre, tehát vér adására csak akkor van egyértelműen szükség, a vesztett vér mennyisége eléri a vértérfogat felét (50%). Mindezeket természetesen befolyásolják a beteg egyéb hematológiai paraméterei (hematokrit,trombocitaszám, fehérjék stb.) is. A O+ vércsoport meg az egyik leggyakoribb (nem a legritkább) ! Ebből sosincs hiány, vagy legalább is fura, ha hiány van belőle.
2015. ápr. 11. 18:59
9/16 anonim válasza:
Ha sok vért veszít valaki, akkor vér helyett NEM elég a vas szedése. Főleg nem szülés után.
Ausztráliában ezért halt meg egy anya és a babája, mert Jehova volt, és nem egyezett bele abba, hogy vért kapjon.
Inkább meghalt és a gyerekét is halálra ítélte.
2015. ápr. 11. 19:00
10/16 A kérdező kommentje:
köszönöm!
Én úgy tudtam,hogy a 0 RH+ a legritkább,tehát ő adhat mindenkinek,de neki csak az akinek szintén 0 RH+.De akkor lehet rosszul tudtam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!