Nagyon félek a szüléstől és a következményeitől. Akik már szültetek, hogy barátkoztatok meg a gondolattal minden rendben ment?
Én 3,5 hónapja szültem (21,5évesen) nem igazán féltem a szüléstől sosem, igazándiból csak a kérdés merült fel bennem szülés előtt 2hónappal (kb), hogy úristen mi lesz, hogy lesz, milyen lesz de semmi más, nem féltem, még aznap se mikor szültem :)
A gátmetszés nem minden esetben kell, ha épp szererencsés vagy mint én voltam akkor nem vágnak :)
Én nekem nem volt gátmetszésem semmi szinte csak 1ici-pici sebem lett, aznap-másnap-harmadnap volt lent rossz utána minden a régi volt :) és vékony vagyok nagy babót szültem :)
De persze nem mindenki egyforma...
Nyugi nem kell magad szégyellni, sok mindenki gondolkodik ezen, fél stb :) ez természetes. Ne izgulj, minden rendben lesz :)
Sok sikert k8vánok, könnyű szülést.
Szia!
Én pont ma 16 hete szültem:)
Én 34.héttől voltam bekakilva a szüléstől:)
Féltem,hogy szó szerint ott maradok a szülőágyon, eleinte x hetes terhesen én is tartottam a gátmetszéstől,szülési fájdalmaktól, és társaitól. De ez elmúlt.
Aztán jött a pánik,hogy nem láthatom a kicsimet,nem tudom majd együtt felnevelni az apukájával stb..
Ez picit csillapodott,mindenki biztatott,hogy millió nő szült nem maradtak ott, szépen lezajlott a szülés. Kicsit meg nyugodtan de azért ott motoszkált bennem,hogy "de mi van ha pont velem....."
Na most.
Eljött a szülés napja. Nem részletezem mert akkor holnap is itt ülnék:)
Tehát eljött a szülés napja Eszembe sem jutott semmi rossz vagy elkeserítő,pánikba ejtő gondolat.
Olyan szépen fokozatosan jöttek a fájások,tudtuk mit kell tennünk,szépen ment az idő is. Lezuhanyoztam,felöltöztem,addig a párom kivitte a kórházi pakkot a kocsiba. Összeszedtem magam és elindultunk. Az út kb 30 perc volt. Hajnal 3 óra lehetett mikor beértünk.
A szülésznőn kívül senki nem volt bent, én voltam az első vajúdó nő aznap:)
Rendesek voltak,párom végig velem volt.
Összességében csak hogy megnyugodj egy picikét..
Semmi se semmi gusztustalan,véres,büdös, vagy elkeserítő dolog nem történt:) Úgy fogalmaztak,hogy nagyon "tiszta"szülésem volt..
Gátmetszés meg sem éreztem... Persze szinte elviselhetetlenül fájt, de a kitolási szakasz már megkönnyebbülés volt így utólag visszanézve. Az is fájt de nem volt kibírhatatlan..
Mindezt úgy mondom/írom neked,hogy én tényleg féltem előtte az egésztől,és amúgy is pánikolós fajtából származom:)
Tehát szépen komplikáció mentesen lezajlott minden. Esküszöm nekem a gátvarrás ezerszer jobban fájt mint maga az egész 16 órás vajúdás:) Rögtön mondtam is fájdalomcsillapítót-fájdalomcsillapítót:D
Nagyon szép elmék maradt az egész szülés élmény. Csodálatos,nem kell félned tőle..
Nekem iszonyat sokat segített,hogy kibeszélhettem a félelmeimet. Tényleg félelem nélkül mentem szülni. Egyszerűen nem gondolkodtam,csak sodrottam az árral.. Jöttek az ösztönök,ahogy neked is fognak majd. Nem fogsz "gondolkodni" :)
Tehát minden rendben lezajlott 4.dik nap már jöhettünk is haza, a kontroll vizsgálaton is mindent rendben találtak. A pici is makk egészséges.
És tervezzük a második kisbabát. És tudom,hogy most már sokkal bátrabb leszek:)
Nem olyan félelmetes és ijesztő ám mint ahogy a "filmekben":) Sokkal bensőségesebb mint azt sokan gondolnák:)
Nagyon szép,könnyű szülést kívánok neked:)
22-es vagyok!
Még annyit,hogy nem mindenkinek csinálnak gátmetszést.
Azt hittem én is megúszom,mert szinte az utolsó pillanatban mondta a szülésznő,hogy hát vágni kell.
Összesen 3 perc volt a kitolási szakasz,kb 2-3 tolófájás és kész. De nagyon hamar felépültem. Gondolom azért kellett vágni mert nagyon gyorsan lezajlott és nem volt idő tágulni.
Nem tudom. De nekem jobb volt 3 perc alatt megszülni és gátmetszést alkalmazni mint esetleg 2-3 órán keresztül kínlódni a kitolással és ne adj isten még repedsz is aztán meg még vágnak is stb... Huhh ez így volt jó :)
A csípő (kívülről látható) mérete egyáltalán nem befolyásolja a szülés nehézségét. Hormonális folyamatok szabályozzák, illetve nézz meg egy (felülnézeti) fotót egy medencecsontról. A középen levő, rögbilabda alakú lyukon halad át a baba szüléskor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!