Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nagyon félek a szüléstől és a...

Nagyon félek a szüléstől és a következményeitől. Akik már szültetek, hogy barátkoztatok meg a gondolattal minden rendben ment?

Figyelt kérdés
18 vagyok.Első baba.Eddig nem gondolkoztam sokat ezen de most 25 hetes terhesen azért kicsit félek.Elég nehezen birom a fájdalmat és félek,hogy sok időbe telik mig helyre kerülök,habár mindenki azzal biztat,hogy mivel fiatal vagyok gyorsabban és jobban regenerálódik a szervezetem.De én azért nagyon tartok magától a szüléstől a gát metszéstől (mert gondolom első babánál szinte mindig végeznek),és félek a következményektől is vagyis a testem változásától.Szégyellem magam,hogy ilyesmiken gondolkodom mikor nemsokára a babám kell legyen az első számomra nem pedig én,és persze nagyon várom őt de azért kicsit beárnyékolja a dolgokat ez a félelem.

2015. ápr. 9. 22:22
1 2 3
 21/28 Wiky93 ***** válasza:

Én 3,5 hónapja szültem (21,5évesen) nem igazán féltem a szüléstől sosem, igazándiból csak a kérdés merült fel bennem szülés előtt 2hónappal (kb), hogy úristen mi lesz, hogy lesz, milyen lesz de semmi más, nem féltem, még aznap se mikor szültem :)

A gátmetszés nem minden esetben kell, ha épp szererencsés vagy mint én voltam akkor nem vágnak :)

Én nekem nem volt gátmetszésem semmi szinte csak 1ici-pici sebem lett, aznap-másnap-harmadnap volt lent rossz utána minden a régi volt :) és vékony vagyok nagy babót szültem :)

De persze nem mindenki egyforma...

Nyugi nem kell magad szégyellni, sok mindenki gondolkodik ezen, fél stb :) ez természetes. Ne izgulj, minden rendben lesz :)

Sok sikert k8vánok, könnyű szülést.

2015. ápr. 10. 07:27
 22/28 anonim ***** válasza:

Szia!

Én pont ma 16 hete szültem:)

Én 34.héttől voltam bekakilva a szüléstől:)

Féltem,hogy szó szerint ott maradok a szülőágyon, eleinte x hetes terhesen én is tartottam a gátmetszéstől,szülési fájdalmaktól, és társaitól. De ez elmúlt.

Aztán jött a pánik,hogy nem láthatom a kicsimet,nem tudom majd együtt felnevelni az apukájával stb..

Ez picit csillapodott,mindenki biztatott,hogy millió nő szült nem maradtak ott, szépen lezajlott a szülés. Kicsit meg nyugodtan de azért ott motoszkált bennem,hogy "de mi van ha pont velem....."

Na most.

Eljött a szülés napja. Nem részletezem mert akkor holnap is itt ülnék:)

Tehát eljött a szülés napja Eszembe sem jutott semmi rossz vagy elkeserítő,pánikba ejtő gondolat.

Olyan szépen fokozatosan jöttek a fájások,tudtuk mit kell tennünk,szépen ment az idő is. Lezuhanyoztam,felöltöztem,addig a párom kivitte a kórházi pakkot a kocsiba. Összeszedtem magam és elindultunk. Az út kb 30 perc volt. Hajnal 3 óra lehetett mikor beértünk.

A szülésznőn kívül senki nem volt bent, én voltam az első vajúdó nő aznap:)

Rendesek voltak,párom végig velem volt.

Összességében csak hogy megnyugodj egy picikét..

Semmi se semmi gusztustalan,véres,büdös, vagy elkeserítő dolog nem történt:) Úgy fogalmaztak,hogy nagyon "tiszta"szülésem volt..

Gátmetszés meg sem éreztem... Persze szinte elviselhetetlenül fájt, de a kitolási szakasz már megkönnyebbülés volt így utólag visszanézve. Az is fájt de nem volt kibírhatatlan..

Mindezt úgy mondom/írom neked,hogy én tényleg féltem előtte az egésztől,és amúgy is pánikolós fajtából származom:)

Tehát szépen komplikáció mentesen lezajlott minden. Esküszöm nekem a gátvarrás ezerszer jobban fájt mint maga az egész 16 órás vajúdás:) Rögtön mondtam is fájdalomcsillapítót-fájdalomcsillapítót:D

Nagyon szép elmék maradt az egész szülés élmény. Csodálatos,nem kell félned tőle..

Nekem iszonyat sokat segített,hogy kibeszélhettem a félelmeimet. Tényleg félelem nélkül mentem szülni. Egyszerűen nem gondolkodtam,csak sodrottam az árral.. Jöttek az ösztönök,ahogy neked is fognak majd. Nem fogsz "gondolkodni" :)

Tehát minden rendben lezajlott 4.dik nap már jöhettünk is haza, a kontroll vizsgálaton is mindent rendben találtak. A pici is makk egészséges.

És tervezzük a második kisbabát. És tudom,hogy most már sokkal bátrabb leszek:)

Nem olyan félelmetes és ijesztő ám mint ahogy a "filmekben":) Sokkal bensőségesebb mint azt sokan gondolnák:)

Nagyon szép,könnyű szülést kívánok neked:)

2015. ápr. 10. 08:50
 23/28 anonim ***** válasza:

22-es vagyok!

Még annyit,hogy nem mindenkinek csinálnak gátmetszést.

Azt hittem én is megúszom,mert szinte az utolsó pillanatban mondta a szülésznő,hogy hát vágni kell.

Összesen 3 perc volt a kitolási szakasz,kb 2-3 tolófájás és kész. De nagyon hamar felépültem. Gondolom azért kellett vágni mert nagyon gyorsan lezajlott és nem volt idő tágulni.

Nem tudom. De nekem jobb volt 3 perc alatt megszülni és gátmetszést alkalmazni mint esetleg 2-3 órán keresztül kínlódni a kitolással és ne adj isten még repedsz is aztán meg még vágnak is stb... Huhh ez így volt jó :)

2015. ápr. 10. 08:55
 24/28 A kérdező kommentje:
Azért is félek nagyon mert vékony vagyok és a csípőm sem széles ezért tartok attól hogy nehezebb lesz.Viszont a baba is idáig elég kicsi a korához képest is a doktornő szerint nem is lesz nagy baba de mondta hogy azért van mert a szülei sem nagyok ez picit nyugtat hogy talán nem 3-4 kg baba lesz.Nameg a szülés után nem a plusz kg tól félek mivel jók a génjeim és nemtudok hízni idáig a terhesség alatt kb 2 kg hiztam úgyhogy most 42 vagyok.Inkább a sebektől az utólagos fájdalmaktól félek.De remélem minden rendben lesz a szülés alatt és után velem és a pici lányal.Mindenkinek köszönöm a válaszokat.Talán mégsem annyira vészes mint ahogy elképzeltem:)
2015. ápr. 10. 12:05
 25/28 Andi8133 ***** válasza:
Szia! :) Tudom hogy könnyű ezt mondani,de meg kell nyugodnod!Ez rengeteg minden ami a fejedben kavarog,és ez természetes! :) Meg kell próbálni kiélvezni a terhességet,és meglátod olyan gyorsan fog történni minden hogy megijedni sem lesz időd! :) És el sem tudod képzelni mennyi fájdalmat kibírsz!!! Megtudod ha a pici már a kezedben lesz!! És azt fogod gondolni,hogy nem is volt olyan vészes mint ahogy mindenki előadja! ( 8 éves kisfiú anyukája ) Sok sikert bátorságot és erőt kívánok!! :)
2015. ápr. 11. 07:28
 26/28 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm :)
2015. ápr. 11. 09:20
 27/28 anonim ***** válasza:

A csípő (kívülről látható) mérete egyáltalán nem befolyásolja a szülés nehézségét. Hormonális folyamatok szabályozzák, illetve nézz meg egy (felülnézeti) fotót egy medencecsontról. A középen levő, rögbilabda alakú lyukon halad át a baba szüléskor.

[link]

2015. ápr. 11. 10:08
 28/28 A kérdező kommentje:
Értem.
2015. ápr. 13. 22:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!