Nagyon félek a szüléstől és a következményeitől. Akik már szültetek, hogy barátkoztatok meg a gondolattal minden rendben ment?
Bár fiú vagyok, én azzal próbálnám nyugtatni magam, hogy nagyon sok nő szült előttem, és ők is túlélték :)
Sok sikert! :)
a gátmetszést megsem érzed szülés közben, gyorsan gyógyul, nem látszik később(és srégan csinálják - csak mert én azt hittem lefelé..)
a testedért tehetsz szoptatási idők után szépen sportolhatsz
addig meg van valami hasvédő(lehet nem ez a neve), amit már rögtön szülés után feltesznek, akinek van(igazából nem tudom mire való, talán a hasat lapítják le vele)
arra figyelj, hogy lazíts amikor fájdalmak jönne, úgy jobban elviselhető, a babának is jobb, mert könnyebben haladhat
A gátmetszést én sem éreztem, illetve csak minimálisan, attól tényleg nem kell tartani.
Szerintem minden normális nő fél a szüléstől, én mondjuk nem a fájdalomtól féltem, hanem hogy túlélem-e. Konkrétan biztos voltam benne, hogy belehalok, hiába mondták, hogy az ma már nem divat.
Annyi komplikáció volt végül, hogy a 4 kg-os gyerekem elég határozottan megindult, úgyhogy kicsit sokfelé repedtem, ezért sok vért vesztettem. Valójában a szülés utáni éjszaka nekem rosszabb volt, mint maga a szülés, de ez is inkább a szakszemélyzet bunkósága miatt.
"Beszélgess" sokat a babáddal már most, készítsd föl őt is a születésre, miközben magadat is felkészíted (ezt próbáld félelem nélkül), és amikor ott vagy, és nagyon fáj, akkor próbálj őrá koncentrálni, ne magadra, hanem arra, hogy hogyan tudod őt a legjobban segíteni. Nekem ez nagyon bevált, mint a fentiekből kiderül, talán túlságosan is, lehet, hogy nem kellett volna ennyire segítenem az előrehaladását! :)
Könnyű szülést!
En mindkettonel feltem. Az elsonel azert, mert még nem tudtam mi var ram. A masodiknal meg pont azert, mert tudtam mi var ram. Hat nem leanyalom. De tul lehet elni. Nekem eleg hamar eltelt az az ido amugy. Az elso lanyom 4 ora alatt, a masodik 8 ora alatt lett meg. Az elsonel metszettek, a masodiknal szerencsére nem, de nem is volt ra ido meg alkalom, eleg extrem szules volt :D Azert eleg nagy különbség van a metszes es anelkuli szules kozott. A metszes nelkulinel 1 het alatt rendbe jottem es tudtam ulni rajta, mig metszessel kb 3-4 het volt, amig meggyogyult. De amugy nem latszik egyaltalan. Meg amugyis nagyon jo geneket örököltem, olyan mintha sose szültem volna. Se stria, se megereszkedett bőr.. Es vekonyabb vagyok mint elotte.
Szoval fel a fejjel, ki lehet birni, amint meglatod a babat, mindent elfelejtesz! Es nem torvenyszeru, hogy meg fog latszani, hogy szultel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!