Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császáros anyukák! Van itt...

Császáros anyukák! Van itt olyan, aki 3x vagy többször szült császárral?

Figyelt kérdés

Nekem eddig kettő volt, tervezzük a harmadik babát és félek a komplikációktól.

Kérlek meséljétek el milyen volt a várandósság két császár után. Fájt a hegetek, adódott bármilyen probléma? És persze a harmadik műtét milyen volt, hogyan éltétek meg, könnyen felépültetek? Különbözött valamiben az első kettőtől?

Nagyon szépen köszönöm, ha válaszoltok!

2015. ápr. 8. 11:43
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Hat most elbizonytalanodtam.Mi is szerettunk volna 3. babat,de a dokim azt mondta max 2 csaszar mert 3 mar veszelyes..
2015. ápr. 8. 21:11
 22/31 anonim ***** válasza:
48%

Nem "orvosi szempontból" ritka, hanem a jó orvos ritka! EZ nem ugyanaz! Ehhez jó szakember kell, aki meri vállalni, és érti a folyamatot. Sokkal kényelmesebb azt mondani, hogy hétfőn reggel8kor felvágjuk, mint az, hogy mellette üljön akár 24 órát és figyelje a jeleket és segítsen, nem? Nemzetközi szakirodalom tele van vele, hogy sokkal kisebb kockázattal jár császár után a hüvelyi szülés, mint a következő császár. Utána lehet olvasni. És igen, vannak orvosok, akik eléggé tanultak hozzá, hogy tudják, hogy ez így van. CSak egy kiragadott példa:

https://www.youtube.com/watch?v=fpWoTQUkfPg

2015. ápr. 8. 21:22
 23/31 anonim ***** válasza:
Egy császár utáni sp.szülés igen.Jómagam is így szültem.De én olyat még nem hallottam hogy 2 császár után hagytak valakit sp.szülni.Pedig az eü.-ben dolgoztam.Le a kalappal amelyik orvos ezt bevállalja.
2015. ápr. 8. 23:16
 24/31 anonim ***** válasza:
48%

Ezért vállalják be a jó orvosok: [link]

A táblázat mutatja a kockázatokat. Nem mindegy.

A facebook VBAC csoportjában hétről hétre jönnek a hírek, hogy igen, lehet szülni két császár után is Magyarországon. Vannak jó orvosok! Aki komolyan érdeklődik, jöhet beszélgetni, tapasztalatokat gyűjteni, mert vannak bőven!

A változást az hozza meg, hogy az anyák tisztában vannak azzal, hogy ez egy létező, jogos elvárás a részükről! Ki kell állni érte, és akkor az orvos is kénytelen fejlődni.

2015. ápr. 9. 08:58
 25/31 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó engem az érdekelne,ha nem indul be a szülés, teljesen zárt vagyok stb olyankor mit tesznek az orvosok a gyakorlatban,mert mind a két szülésem hüvelyinek indult de egyiksem indult meg,elsőnél indítottak oxitocinnal(már meconiumos volt a magzatvíz),másodiknál azzal már nem ajánlott,így vártunk de hiába.
2015. ápr. 9. 09:03
 26/31 anonim ***** válasza:
Tényleg lehet benne valami, hogy a koraszülés miatt is nehéz a felépülés. Ilyenkor lelkileg sem vagy a topon, és nem is igazán tudsz pihenni.
2015. ápr. 9. 09:31
 27/31 anonim ***** válasza:
48%
Nem csak oxitocinos szülésindítás létezik, sőt, a jó orvosoknál ez a fajta indítás az utolsó helyen van. Amúgy sem kell a 40. héten kihajtani a szegény gyereket, bőven lehet adni 1-2 hetet még, újraszámolni a terminust. Nem vagyok orvos, azt kéne kérdezni, aki ebben dolgozik, de azt tudom, hogy az általános kórházi protokoll nem megfelelő, ezt mutatja a statisztika is, hisz a beavatkozásoknak és az orvosi türelmetlenségnek köszönhetően beszélgetünk most itt császáron átesett anyukák, mert lassan már ott tartunk, hogy minden második szülés császár, és nem azért, mert amúgy nem tudnánk megszülni a gyerekünket, csak azért, mert nem hagyják a természetet dolgozni. Tegye fel a kezét, akinek engedték a vajúdását mondjuk 16-18 óránál tovább a saját ritmusában minden beavatkozás nélkül! A 12 is ritka. Sőt, már úgy indul a kismama kórházi felvétele is, hogy borotválás, beöntés, burokrepesztés, oxi, még be sem mutatkozott a szerencsétlen. A szülés beindítására rengeteg természetes praktika van, érdemes azokkal kezdeni, de ezt sem kell már a 39 héttől erőltetni. A normális orvosok nem félnek a 41-es számtól.
2015. ápr. 9. 09:49
 28/31 anonim ***** válasza:
25ös vagyok, mint írtam már meconiumos volt a magzatvíz ,mégsem indult be a szülés ha nem indítják nagy baj is lehetett volna belőle, 53órát vajúdtam, de hanyatt feküdt a fiam így nem tudott megszületni, második terhességemnél is hiába vártak nem történt semmi.A végtelenségig nem lehet várni.
2015. ápr. 9. 10:03
 29/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Nem akartam vitát szítani, és köszönöm a linkeket és tippeket, amikben a sima szülést ajánlotta valaki, de semmiképpen sem szeretnék két császár után természetes úton szülni. A családban van aki oxigénhiánnyal született és a hegszétválást sem kockáztatnám. Az igazság az, hogy akármilyen jó dokit is találnék, nem tudnám magam elengedni és nyomni, amikor nyomni kell, mert félek, hogy szétmegy a hegem.

Az egy, amit szeretnék: magától indulhasson meg majd a harmadik és utána történjen a császár, tehát nem szeretnék progicsászárt harmadikra. A másodiknál erre sem biztatott az orvosom, bánom egy kicsit, hogy nem ragaszkodtam az elgondolásomhoz.

Ha volt valakinek így, kíváncsian várom a történetet!

2015. ápr. 9. 10:48
 30/31 anonim ***** válasza:
Barátnőm volt így, elsőt nem sikerült megszülni császár lett, másodiknál megpróbálták a hüvelyi szülést de nem sikerült császár lett, harmadiknál ki volt írva reggelre császárra,hajnalban fájásai indultak, mondták,hogy pihenjen két óra múlva úgyis műtik, nemsokkal később ment a szülőszobára hirtelen már nyomnia kellett, nagyon kapkodtak,és rohantak vele a műtőbe!
2015. ápr. 9. 10:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!