Jár hálapénz? 5 hete szültem, választott orvosnál, aki közölte, hogy nála 40000 Ft a szülés. Én úgy gondoltam, majd a kórházból való hazajövetelkor adom oda. Gátmetszésem volt, az első varat, majd a második is szétnyílt. Lehet, hogy plasztikázni kell
Azért elég merész párhuzamot húzni a bútorasztalos meg a szülészorvos között. Az előbbi munkája ha nem tetszik, nem veszed át, keresel egy másik bútorost, de a gyereket visszadugni, egy vágást visszacsinálni nem lehet.
Én még mindig amondó vagyok, hogy még ha az ő hibájából is történt a gubanc (amiről én még mindig nem vagyok meggyőzve), próbálja kijavítani - legalábbis nekem ez jön le abból, amit írtál. Én odaadnám neki a pénzt.
Viszont azt is gondolom, hogy a nőgyógyász (és a fogorvos :)) bizalmas poszt. Ha nem bízol már a szaktudásában, keress fel egy másik nődokit, nézesd meg, hogy TÉNYLEG minden rendben van-e ott.
A párhuzam lényege, hogy az élet más területein is meg lehet egyezni szóban,de ha nem vagy elégedett, nem fogod kifizatni a kialkudott árat. Igaz, hogygyereket "visszadugni" nem lehet, újból szülni szintén lehetetlen, de azt hiszem, az én helyzetemben mindenkinek a fejébe megfordul volna a feltett kérdés. Nem jöhettem haza a babával, csak jóval később, nem tudtam ülni, járni, idegeskedek, kell e plasztikázni (ugyanaz az orvos?), kihat e a szexuális életre, mert ugye egy rosszul összeforrt gátseb gondokat okozahat.
Elhiszem, hogy a pici baba mindennél fontosabb, sőt, a kezdeti negatív hozzáállás után már a harmadikat is vállalnám, de azért én is részese vagyok a történetnek.Aki évekig vár egy babára, vagy nehezen esik teherbe, esetleg nem lehet saját gyermeke, ezek a gondok pitinek tűnhetnek, de aki járt hasonló cipőben, az biztos megérti a dilemmámat.
Ahogy felmerült bennem a másik orvos, én is elgondolkoztam,a bizalom kérdésén.
Én nem így gondolom. Az, hogy megmondja, hogy mennyit kér, azt az árat mondja, amiért te akár kétnaponta éjjel 2-kor felhívhatod, ha valami gondod van. Igen, akár az ügyeletet is hívhatod és az nem kerül pénzedbe. De aki felfogad orvost, azt nem csak arra az X. időre, míg szül, hanem az odáig vezető úton is bármikor zavarhatja. Ezt fizeti meg az ember, mert ez nem a kötelessége.
És igen, mondja meg az árát, ne nekem kelljen találgatnom, hogy most eleget adok vagy nem.
Hát akkor nem értelek :)
Ha azt vallod, hogy nem vagy róla meggyőződve, hogy a dokid a hibás, akkor miért nem jár neki a tök-mindegy-minek-nevezem pénz? Mert akár ő is lehetett a hibás? Ez nekem olyan szőrszálhasogatásnak tűnik.
Abban azért maximálisan egyetértünk, hogy ha nincs meg a bizalom, akkor tessék elmenni egy másik dokihoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!