Jár hálapénz? 5 hete szültem, választott orvosnál, aki közölte, hogy nála 40000 Ft a szülés. Én úgy gondoltam, majd a kórházból való hazajövetelkor adom oda. Gátmetszésem volt, az első varat, majd a második is szétnyílt. Lehet, hogy plasztikázni kell
Szia!
Azt akkor adod ha Te gondolod. Ezt Ő kijelentette hogy 40 de neked nem kell magadat tartani hozzá. Másrészről Ő a szülésre mondott 40et. Nekem abba a varratok és hasonlók éppsége már nem tartozik bele. Én azért fogadtam fel orvost hogy tudjam hogy a fiam a legjobb kezekben lesz végig bármi történjék is Nekem ne egy szülésznő ugráljon ott aki lényegében nyomhatja a csengőt ha bármi probléma van mert megtudná oldani a helyzetet de rögtön ki is rúgnák érte mert nem teheti. Nekem ne egy "nővérke" státuszúvalaki ugráljon ott ha a fiam azon dolgozik hogy kibújjon. Orvos legyen ott. Nem bánom ha szakadok nem érdekel semmi a gyerekemet szedje ki egyben egészségesen és ígyis úgyis oda adom a pénzt. Én erre fogadtam fel. Nem azért hogy a varrataim mienek lesznek majd. De Te tudod ismétlem ez csak rajtad múlik hogy oda adod-e vagy sem. Ha nem végezte rendesen a dolgát úgy érzed akkor ne adj neki mert nem érdemli meg. Üdv és jó Babázást Anyuka
Nem értek egyet az előző válaszolókkal, mert nem feltétlenül a dokin múlik a varratod. Sajnos vannak olyan emberek, akik nem bírják a sima varratot, valakik pedig a felszívódósat. Ezt nem lehet előre tudni.
Persze más a helyzet, ha azért nyílt szét, mert rosszul varrta össze, de ez az szerintem, amit te nem fogsz tudni kinyomozni.
Utolsó vagyok:
Az első kettő válaszra gondoltam, hogy nem értek egyet velük. Alapvetően azt gondolom, amit a harmadik írt.
Szemmel láthatólag bántotta a dolog. Az első varrás most felszívódós volt, második már nem felszívódós. Lelkiismeretes doki (másoknak is ez a véleménye), kétnaponta visszahívott kezelésre, még most is. Mindig úgy érzem, hogy ő várja a pénzt, mert a kezelés végére mindig kettesben maradunk.
Más orvos mondta, hogy a metsztéssel volt a gond, mert az nem volt jó. Jövő héten lesz a 6 hetes kontroll.
Hallottam róla olyat, hogy más anyukánál is volt gond, és nem kapott pénzt, és amikor a következő terhességkor megkereste, megmondta neki, hogy megvizsgálja, de a szülést nem vállalja. Márnekem is pedzegette a harmadik gyereket, hogy akarunk-e?
Szia!
Ismét harmadik vagyok. Van itt az elöttem szolónál egy kis fogalom zavar
A HÁLA PÉNZ az amit Te hálából (mondjuk inkább köszönetnek) adsz. Ezt nem kérdezed meg hogy mennyi lesz hanem azt köszönetből fogod oda adni. Mint ahogy esetleg a csecsemősöktől sem hogy ajándékkosár jó lesz?? Adod vagy nem adod és ennyi.
Amit az orvos KÉRT mert KÉRTE a 40et az a szülés ára amivel nem hálálkodni kell és köszöngetni hanem Ő ennyiért vállalta hogy adott esetben éjszaka vagy a szabadidejét feláldozva levezeti a szülését a kérdezőnek vagy Ő lead egy másik szülő nőt a kórházban (amit hivatalosan nem tehet meg) és akkor átmegy a saját kismamájához levezetni az Ő szülését. Ez nem hála hanem az Ő ÁRA volt. Mint ahogy Te is megkapod a fizetésedet. Ő a fizetésen belül ellátja a kismamát a kórházban vagy sztk-s rendelőjében. De mivel a szülést ügyeletes is letudja vezetni neki nem kell 0 forintra bemenni azért mert Ő 9 hónapig oda járt hozzá és a terhezgondozást a doki intézte. Az Én dokim megmondta 80 ha nem dolgozik. Ha én az Ő szabadidejében szülök vagy éjjel felkeltem és miattam jön be az 80. Ha dolgozik vagy ügyeletes akkor semmibe nem kerül amire én úgy számolok hogy a 40-et akkor is oda adom. Ez nekem így tiszta sor! Én hála pénzt fogok adni ha dolgozik mert ügyeletes. Ha nem akkor a megbeszélt BÉRÉT.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!