Jár hálapénz? 5 hete szültem, választott orvosnál, aki közölte, hogy nála 40000 Ft a szülés. Én úgy gondoltam, majd a kórházból való hazajövetelkor adom oda. Gátmetszésem volt, az első varat, majd a második is szétnyílt. Lehet, hogy plasztikázni kell
Szia!
Nekem nincs bajom a nővérekkel se a szülésznőkkel nem érdekel ha egy fél órát van ott a doki mert annyi idő alatt kibújik. De amikor szülök nekem orvos legyen ott. Bánom is én hogy mire költi a pénzt ha biztonságban tudom a fiamat a szülés alatt legyen kacsalábon foró palotája. Érdekel is engem. Ezért keres Ő jobban mint én vagy Te. Ő ezt kitanulta és Ő ezt megteheti. Vajudásnál hogy nekem a szülésznők és nővérkék rohangálnak ott az nem érdekel. Ők is ha úgy végzik a dolgukat nekik is biztos megfogom köszönni. Én főorvost fogadtam fel Ő 80 ért vállalt. Ennyi. Ezen nem vitázok vele. Eldönthetem hogy kifizetem-e vagy sem. Ha nem akkor fel sem hívom hogy na én most szülök és akkor jöjjön be. Ez olyan minthogy párom autó villamossági műszerész. Hivatalosan egy cégnél dolgozik de fusi munkát vállal hétvégén és annak Ő is elkéri az árát. Ez így normális. Mint ahogy a dokim is mondta. Ha munkaidőben van akkor nem kéri a 80at ha nincs és miattam jön csak be akkor az 80. Most be kellett mennem 2 napja hajnalban a kórházba mert vérezgettem elment a nyákdugó és össze húzódásaim voltak. Nem szóltam még a dokimnak mert sejtettem hogy vaklárma lesz vagy majd a kórházból hívom úgy voltam vele. Jött a szülésznő hogy megnézne. Megköszöntem és mondtam hogy ne haragudjon de én orvost szeretnék és küldte az ügyeletes orvost. Orvos meg jött mosolyogva ennyi... Nem Ők határoznak hanem Én döntök.
"Javaslom ne így add elő magad a szülészeten, mert a szülésznő és a nővérbesoztású tesz a legtöbbet" Ezt írtad nekem. A szülés után igen ők "foglalkozzanak velem" de magát a szülést a kitolás részét (ami 10 perctől 1 óráig tart azt is tudom) nekem orvos intézze és ne egy bába.
Mivel konkrét árat beszélt meg a kérdező is az orvosával én úgy gondolom hogy én kifizetném. Ez bele volt kalkulálva a szülésébe. Ha csak megköszönni akarta a segítséget és hálapénzt akarna adni arra azt mondom hogy ne adja oda.
Ja arról nem beszélve hogy nekem volt egy ismerősöm aki felfogadta az orvost, megsértődött mert nem végig a 9 órás vajúdás alatt volt vele és úgy döntött hogy nem fizeti ki. Az orvos meg úgy döntött hogy ő meg nem adja ki az anyasági támogatáshoz járó papírt, amivel lejárta a lábát mire megszerezte apa meg vette ki a szabikat hogy a babával tudjon maradni. Jogosnak tartom az orvos részéről. Mert a szülésbe nem a 12 órás társalkodónői munkát számolják bele hanem csak a szülést. A vajúdást nem.
Kedves utolsó!
Látszik h az első gyermekedet várod!
Én a szülés után dupla annyit adtam a szülésznőnek mint az orvosnak!Pedig a Dokimmal is meg voltam elégedve!De a szülésznőmet éjjel is hívtam h mikor érjünk be a kórházba,Ő is ott volt addigra,a doki meg úgyis csak akkor jön ha már ők szólnak neki!Hogy mindjárt ki vagy tágulva!Viszont sokkal érdemesebb szülésznőt felfogadni,mert ha úgy álssz hozzá,ő végig(A VAJÚDÁS ALATT) is veled van,ami sztem sokkal fontosabb,mert te ott sokkal jobban jobban szenvedsz... jobban szükséged van a biztatásra és a bátorításra!Velem ott volt a párom is (ami egy csodálatos érzés volt)de valljuk be Ők nem sokat tudnak Érdemben javítani a helyzetünkön...Lelkileg támogatnak...
Amúgy a kitolásnál is a szülésznő áll a lábadnál,ő végzi a gátmetszést...ő mondja(segítve téged)H mit csinálj!
A doki max a hasadra könyököl....
meg persze összevarrja a sebed!És szerintem amíg ezt nem élted át addig ne adj egy olyan ANYÁNAK tanácsot akinek 2* nyílt szét a gátsebe....
Nem kívánom,h tudd meg milyen az,de talán a szülés után másképp fogod ezt az egész dolgot gondolni...például,nem az orvos pénzére,hanem a sját csodádra a gyönyörű fiadra fogsz gondolni,és magadra leszel büszke amiért megküzdöttél éerte!!!!!És ne arra h 80Ezer forintot kifizettél érte!
Ezer bocs az off-ért. Még elfelejtettem írni.
Igen az első babámat várom. A terhességem alatt is voltak komplikációk. Nem akarok szülésznőt nekem meg sem fordult a fejemben nekem nő ne túrjon a lábam között és mivel eleve olyan helyen fogok szülni ahol a szoba olyan mintha hálószobában lennék (franciaágy, zuhanyzó stb.. nem szülőasztal és társai) nem is akarom hogy a páromon kívül bent legyen valaki. Főleg nem nő. Anyámékat sem engedem be első nap a kórházba mert az a nap nem róluk szól hanem a Fiamról a páromról és rólam mint egy új családról. Tudom hogy elkerülhetetlen hogy ne nézze meg a szülésznő a tágulást de én nem akarok nőt látni a közelemben kitolásnál.
Nekem nincs szülésznőm én nem őt hívtam éjjel ha bármi volt hanem a dokimat amiért nem sértődött meg.
Nem tanácsolom az anyukának hogy fizesse ki. Én annyit mondtam hogy ez egy megbeszélt át. 1 szer szétnyílt puff neki. Biztos nem direkt csinálta az orvos. Amúgy neki is lehetett más mozdulata amiért íg alakult. Mint ahogy írta hogy az első babával szó sem volt problémákról. Lehet hogy jobban méllyebben berepedt neki és azért alakult így. Ezt az orvos tudja hogy mi történt. De biztos nem fog kiabálni hogy ÚRISTEN!! SZAKAD, SZAKAD!!! Majd elintézi szülés végén és kész, máshogy meg hogy fogja megtudni? Sehogy!
Majd meggyógyul (már bocsánat) Ő az orvost a szülésre fogadta és nem arra hogy matyóhímzést foltozzanak a fenekére. Mi a Fiunk körüli bevásárlásnál úgy kezdtük hogy 80 fix. Ez bele van számolva ezt nem veszem el nem költöm másra. Mindenünk megvan. Azért hogy több ruhácskája legyen nem fogok a 80-hoz nyúlni. Én ígyis-úgyis megküzdök a fiamért mert megfogom szülni és minden fájdalmat vállalok érte és eddig is amit kellett sajnos. Büszke leszek és vagyok is magamra és büszke leszek a fiamra is. Én ezért a kis életért többet is kifizettem mint 80 és nekem gördülékenyen kell hogy működjön minden. És mivel orvost választottam így ennyi. Szülésznő van 20ért de nekem az nem kell.
Kedves 12.50-es
A fogalomzavar nálad van drága Mi az hogy megbeszélt tarifáért taxi vállalatról vagy szülészetről beszélünk Állami kórházban megkapják a fizetésüket az orvosok mind az ügyeleti idejükért és a túlóráért és amit azon felül még te meg a másik meg a sokadik ad az HÁLAPÉNZ!!!! és tök mindegy minek nevezik az az marad és kész. Egy magánklinikán már igen meghatározott összegekért bizonyos egészségügyi szolgáltatásokat vehetsz igénybe Szülés, plasztikai beavatkozások, Fogászat STB. Mutass nekem egy olyan magánklinikát ahol a 40E Ftért levezetnek egy szülést. Csak állami KH-ban dolgozó orvosokról hallottam hogy 40, 50, 60..........EFtet ˝Kérnek˝ a szülésért. De könyörgöm hol élünk Túl jó dolgunk van nagyanyáinkhoz képest a nagynéném még a tisztaszobában született a bábaasszony segítségével, és alig ötven évvel késöb meg már a család legbensőségesebb pillanatába is az anyagiassága legfőbb ÚR.
22.28 as vagyok
ANYUKÁM Te még semmit sem tudsz a dolgokról de nem baj eljön majd a te időd de ne agya az ég hogy sz@rjanak rád a nővérek és szülésznők. Tudod ők ránézésre tudják ki az aki semmibe veszi őket és a munkájukat mert őnekik kell hallgatni a hisztidet meg a jajveszékelésed mert a doki csak a lényegnél leszott és a végén amig te a friss kis családoddal leszel elfoglalva ők a te mocskodat fogják takarítani.
Meg mosolyogtató a kritika...
Szeretem amikor valaki felhúzza magát.
Most akkor a párbeszéd:
Megkérdezed a dokit hogy vállalná-e a szülésedet
Ő azt mondja igen X-ezer forintért és elmondja a részleteket vagy ha van annyi eszed rákérdezel.
Elmondta és Te akkor azt mondod hogy oké.
Elfogadod abban a percben a "kialkudott árat" amikor TE FELHÍVOD hogy na most jöjjön a kórházba mert szülök!
Megkapja a túlóra pénzt is (súgok 2000 max/óra FŐORVOSNAK) Na ezért meg keljen fel az akinek 6 anyja van az éjszaka közepén adott esetben 10 ezerért.
Ha nem teheted meg hogy felfogadd akkor NE TEDD!! Nem utólag kell húzni a szádat és fikázni mert nem az lett a végeredmény (bár nem tudom hogy Te mire vered magad mert nem neked írtam a véleményemet).
De ha már Ő árat mondd az nem hála pénz azért mert a köztudatban így van benne.
Ez igazából "feketén" szerzett pénz. Amit nagyon sok ember csinál hogy munkaidején kívűl másnak meg csinál ezt azt és pénzt kap érte.
HÁLAPÉNZT nem kérdezed meg hogy Te mennyit adj!!!
Azt oda adod mert TE (és csak TE) ODA AKAROD ADNI MERT MÁSHOGY NEM TUDOD KIFEJEZNI A KÖSZÖNETEDET (mondjuk szívvel műtöttek 50 et adsz a dokinak mert megköszönöd hogy rendben vagy és túlélted)
DE ez nem hálapénz Ő ezért vállalta hogy anyukánál levezeti a szülést és rendben kiszedi a bébit. EZ FIZETÉS. Vagy a gyengébbek kedvéért (mondjuk neked :) ) szóbeli szerződés elhangzik Te megpecsételed amikor felhívod hogy szülsz. ONNANTÓL KEZDVE ADÓS FIZESS!
Ezt írtam sokszor! Ha HÁLAPÉNZ lenne NEM ADNÁM oda de mivel ez egy előre megbeszélt ÖSSZEG (AZ ORVOS KÖZÖLTE HOGY MENNYIÉRT VEZETI LE A SZÜLÉST) és nem utólag kitalálta a doki ez NEKI JÁR!!!
Tisztában vagy a HÁLAPÉNZ fogalmával? Mi az a HÁLA? beírod a google-ba biztos kiadja a bonyolult szavak szótárában...
Ez egy előre kialkudott BÉR ami szerintem jár. Nem szülés után közölte a doki hogy na akkor most jössz nekem 40-el.
A hálapénzt Te megszülsz szabad 10 percedben elgondolkozol hogy na mennyit adjak? hmmm... adok egy 20ast mert segített. És vannak ilyen orvosok akik azt mondják hogy adj amennyit gondolsz csak akkor olyat kell keresni aki nem jelenti ki hogy mennyiért szüleszt meg.
INGYEN csak az ügyeletes segíti a szülésedet.
Vedd úgy hogy fodrászt házhoz hívsz. Van munkahelye de Te házhoz hívod. Akkor Ő most nem kérhet pénzt mert a szabadidejét áldozza fel? Mert van neki bejelentett melója... Simán elkéri + rá is tesz mondjuk valamennyit.
Véleményem szerint mindegy minek nevezzük: hálapénz vagy "kialkudott bér". Más szolgáltatásért is akkor fizetünk, ha az teljesen rendben van. Ha bútort rendelek egy asztalostól, akkor fizetem ki a kialkudott árat, ha az én elképzeléseim szerint dolgoztt, és a végeredmény is olyan, amilyent én akartam.
Szerintem a szüléshez hozzátartozik a szülés utáni időszak is; én magam is azért nem adtam oda rögtön a pénzt, mert úgy gondolta, majd ha mindn rendben van, és nálam is minde oké. A szülésben én is eléggé érintett vagyok.
Az orvosok lényegében egy olyan dologért kapnak pénzt, amit amúgy is a legjobb szaktudásuk szerint el kell végezni. Az, hogy az emberek így is megköszönik, vagy úgy gondolják, hogy ettől majd velük máshogy bánnak, az más kérdés.
Nem arról van szó, hogy mi belekalkuláltuk e a költségekbe ezt a pénzt, és hogy nem akarjuk odaadni, mert máshonnan hiányzik. Jelzem az első gyermekemnél 40000-nél többet adtam az orvosnak, 7 évvel ezelőtt.
Akárhogy is nézzük, csalódott vagyok, vay inkább voltam, mert nem ezt vártam. Azt is tudom, hogy soha nem fogom megtudni, kinek a hibája volt az egész.
Gondolkozom azon is, hogy elmegyek egy másik orvoshoz,megnézetni, mit is csinált ott lent.
Mellesleg amikor szültem, pont az én orvosom volt ügyeletes, így nem kellett bejönnie miattam
Ja én azt leírtam hogy tudom hogy az orvos csak a lényegnél lesz ott. Ha 10 perc akkor annyi ha 1 óra akkor annyi.
Ha úgy alakul Akkor a 10 percre fogom neki oda adni a 80at mert én őt felfogadtam a szülésre, amikor azt mondtam hogy nekem megfelel az összeg és telefonálok ha beindul a szülés. Vagy megkérem a kórházat hogy értesítsék. Ez így tiszta senki nem csinál ingyen semmit.
A nővérke is megfogja kapni azt ami jár neki ez is így normális. Ingyen nem kedveskednek az emberrel. Legalábbis nagyon ritka.
Ha a nővérek szülésznők előre tudják hogy Te azt a 3-4 napot nem fogod neki megköszönni anyagilag vagy valahogy szerinted mosolygva fognak ellátni? Remélem nem élsz álom világban. Biztos van kivétel de az nem magyarországon és nem havi 80 ezres nővéri fizetésért fognak vigyorogni rád. Nem kell őket sem védeni. Az orvost meg nem kell szidni. Ő ezért tanult és ha az ő tudását akarod igénybe venni akkor fizesd ki azt az árat amit kért.
Te mit csinálnál két átdolgozott nap után hajnal kettőkor csörög a telefonod hogy doktornő jöjjön mert szülök.
Nem mennél ingyen csak azért mert valakinek TE vezetted a terhesgondozását a 9 hónapban.
Mert esetleg anyuka közölte amikor erről beszéltetek hogy neki nem felel meg a 40 mert nem akarja ezt kifizetni.
Fel sem kelsz.
Elnézést nem dolgozok majd az ügyeletes kolléga...
De ha már ott húzgálják az orrod elött a 40 ezret (vagy az én esetemben 80 at) akkor ugrassz az ágyból mint akit segbe rúgtak. Erre ne mondd azt hogy Nincs igazam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!