Otthonszülés vs. Abortusz logikai bukfenc?
Több szülésznő is van a baráti körömben, így szakmai szempontból is hallok sztorikat.
Illetve sok helyen olvasom azokat, akik kardoskodnak az otthonszülés mellet. Általában szintén ők rettentően ellenzik az abortuszt elvi okokból.
Az egyik balul végződött otthonszülésnél például két hét terminustúllépésnél is ragaszkodott az anya ahhoz, hogy otthon szüljön. Ok: fúúj kórház, az barátságtalan.
A baba nem élte túl.
Amit nem értek: az ő gondolatmenetükben az embrió már ember, gyilkosság az abortusz. Viszont az rendben van, hogy veszélyeztető tényező ellenére is otthon kockáztat és a magzat/újszülött megy a levesbe? Az belefér?
Amennyire tudom, ilyenkor a jogrendszer se igazán megy utána a dolognak, a fenti esetben például nem történt felelősségre vonás.
ilyenkor nem az anya kénylmének kell lennie az elsőnek, hanem a baba biztonágos születésének.
én pl a vízben szülést nem értem, hogy miért hosszabbítják meg a babának az útját ahhoz hogy végre levegőt vehessen, hány meg hány babának kell oxigént adni, nem sír fel sem..
Nem ellenzem az otthonszülést ésszerű körülmények között, bár tény hogy nem vállalnám be.
Én otthon születtem mert korábban jöttem és nem értek volna be anyukámmal időben a kórházba, de anya is azt szokta mondani hogy a legrosszabb ellenségének se kívánja hogy úgy szüljön hogy nincs körülötte megfelelő segítség ellátás stb
Tehát igen ha felkészületlenül éri az embert vagy felelőtlen akkor nagyon ijesztő és veszélyes helyzet lehet, de ha fel vannak készülve és tényleg van megfelelő segítségük akkor tud szép élmény is lenni, de ma már választható sok minden a vajúdás során tehát igyekeznek a kismamák igényéhez is igazodni
"Az otthonszülés rendszere nyugaton kiépített, biztonságos."
Egy nagy sz..t! Az otthonszülők között sokkal több a halálozás és a sérülés, mint a kórházban szülőknél. Hollandiában most akarják változtatni ennek a szabályozását.
Akkor lenne biztonságos, ha mobil műtő állna a rendelkezésre, mert ha bármi komplikáció van, akkor nagyon is számít az időfaktor. Balgaság abban hinni, hogy ez velem nem történhet meg. Bárkivel megtörténhet, nincsenek kiválasztottak, akik védettek. Megfelelő körülmények mellett, odafigyelő és profi személyzet mellett a kórházi szülés sokkal biztonságosabb, hiszen bármikor ott a császárműtő, ott a team, ott a vér, újraélesztő szett stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!