Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyire fájt a szülésed?

Mennyire fájt a szülésed?

Figyelt kérdés

1-5ös skálán mennyire fájt a szülésed? Volt-e előtte nőgyógyászati műtéted (abortusz, méhenkívüli stb) . Hány órát vajúdtál? Kaptál fájdalomcsillapítót?

Köszönöm a válaszokat, majd énis leírom az én adataimat :)

2015. febr. 27. 18:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
28 orat vajudtam. Az elso 10 nem volt veszes, meg pizzat sutottem otthon. Utana kezdett durvulni. Nehez szamot mondani, furcsa fajdalom volt szamomra. Iszonyatosan eros, megis tompa fajdalom. 3-4 kozott valahol. Sokkal rosszabb fajdalmat is el tudok kepzelni. Nem kaptam oxitocint es fajdalomcsillapitot sem. Problemamentes szules volt, problemamentes terhesseg utan. Semmifele mutetem nem volt elotte. Irtozom a korhazaktol. El is sirtm magam, mikor beertunk, amnyira feltem (nem a szulestol, magatol a korhaztol, nem ertem miert..) 4200 gramm es 52 cm volt a kis 'picurink' :D
2015. febr. 28. 00:04
 12/18 anonim ***** válasza:
11es vagyok. Azt elfelejtettem, hogy nekem a legnehezebb az volt, hogy a vegere iszonyu faradt voltam. Mar vagy 30 oraja ebren voltam, mire jott a kitolas (ami vegul 2 teljes ora volt)
2015. febr. 28. 00:06
 13/18 Julie S ***** válasza:
Magzatvizelfolyassal indult, azutan 6,5 ora mulva megszuletett a lanyom. Hogy ebbol mennyi volt a vajudas, azt nem tudom pontosan, mert nem volt rajtam a szemuvegem es nem lattam az orat. :) (De a kitolas biztos nem tartott 1 orat.) Nem kertem es nem is kaptam fajdalomcsillapitot. Nogyogyaszati mutetem sem volt elotte. Kb 4-est mondanek a fajdalomra.
2015. febr. 28. 03:34
 14/18 anonim ***** válasza:

33 órát vajúdtam. Az eleje tűrhető volt, lassan erősödtek a fájások, de az utolsó 6 óra elviselhetetlen volt, 5-ös erősségű. Kaptam oxitocint és egy injekciót, hogy segítse a tágulást, végül az injekció használt, viszont olyan erős fájásaim lettek tőle, hogy levegőt se tudtam venni. Szerencsére a kitolás alig 20 percig tartott. Addigra már nagyon elfáradtam, pont éjszaka indult be a szülés, alig aludtam előtte. Fájdalomcsillapítót nem kaptam, éjszaka nem tudtak adni, mert elfogyott, reggel pedig kiderült, hogy mekóniumos a magzatvíz és sietni kellett, a fájdalomcsillapító lassította volna a tágulást.

Nem volt korábban nőgyógyászati műtétem.

2015. febr. 28. 10:01
 15/18 anonim ***** válasza:

Műtétem nem volt.

Fájdalomcsillapítót nem kaptam.

Első fájástól számítva 15 óra volt a szülésem.

Az első 6 óra kb. 2 - es.

A következő 5 óra 3 - as talán.

A következő 3 óra 4 - es.

Az utolsó 1 óra 5 - ös.

Így utólag nehéz értékelni, de kb. így jött ki. :)

2015. febr. 28. 16:40
 16/18 anonim ***** válasza:

Az első rendszertelen fájás 36 órával a megszületése elött kezdődött, igy másfél nap alatt kb 5 órát aludtam.

Nagyon rossz volt, mert már eleve hulla voltam,mire beértünk, de a kórházajtó átlépésétől a megszületésig 5 óra telt el, de az előzményekkel együtt nagyon rossz volt, én azt hittem végem van.Nem is kitolásnál hanem maga a fájások. Főleg amikor már 2-1 percesek voltak.

Mondtam is,hogy nem akarok többet szülni.

Most teszteltem pár napja pozitivat. :-P

2015. márc. 1. 07:34
 17/18 anonim ***** válasza:

Programozott császárom volt kétoldali csípőficam miatt.

Egyáltalán nem vajúdtam.

Bementem, megvoltak az előkészületek, konzultáltam az altatóorvossal és besétáltam a műtőbe, rá 10 percre felsírt a kislányom.

Utána nekem 1-5-ös skálán kb. 2-es fájdalmaim voltak a méhösszehúzó infúziótól, illetve amikor kivették a katétert, utána a pisilés fájt, az ágyból felkelés sem volt vészes, délelőtt műtöttek, este már felkelhettem.

Spinális érzéstelenítésem volt, harmadnapra kicsit hánytam, illetve fájt a fejem, de fél nap alatt elmúlt.

Előtte 6 műtétem volt, de egyik sem nőgyógyászati.

2015. márc. 1. 11:22
 18/18 anonim ***** válasza:
A szülés nagyon nagyon fáj. Szerintem nem lehet skálázni. Nagyon fáj! persze biztos mindenkinek máshogyan ezért mást mutatnak a skálák :-) Ezt a fájdalmat én úgy gondolom nem lehet máshoz viszonyítani...minden jót!
2015. márc. 3. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!