Mik a véleményetek, és a tapasztalatotok az apás szüléssel kapcsolatban?
Figyelt kérdés
#baba #szülés #anya #mama #szülésznő #szülészorvos #apuka #kispapa #szülőcsatorna #természetes szülés.hüvelyi szülés
2015. febr. 23. 14:47
11/15 anonim válasza:
A férjem 3 gyerekünk születésekor volt bent, pedig, mielőtt teherbe estem volna, azt mondta, nem szeretne apás szülést.
Hatalmas segítség volt nekem, hogy velem volt. Ő sem bánta meg sohasem, utána lelkendezve mesélte a védőnőnek, mekkora élmény volt. Semmilyen negatívumot nem tudok mondani. A legkisebb gyerekünk amúgy 12 éves múlt
12/15 anonim válasza:
Nekem is benn volt a férjem. Én megkérdeztem bejön-e, ő döntött úgy hogy igen. nem kellett rábeszélni meg ilyesmi. Nekem nagyon jó volt, hogy ott volt, mert biztonságot adott. Neki viszont nem volt jó élmény. Azt mondta, hogy az életbe olyan tehetetlennek nem érezte magát, mint akkor. Borzasztó volt látnia, hogy mit élek át. Szóval ami egy nőnek természetes, túléli, el is felejti, az egy férfinak maradandó élmény. Nehezen léptünk túl ezen, ezért kértem, hogy a másodiknál ne legyen benn. De bejött, azon az alapon, hogy mit mond a fiának, hogy a tesónál benn volt nála nem, és végül is ez könnyebb szülés volt, így nem okozott olyan fennakadást.
13/15 anonim válasza:
csak velemenyt tudok mondani, tapasztalatot nem, mert sajnos nincs velunk az apja, mar terhesseg elejetol. de ha velunk lett volna se nagyon akartam volna , hogy bejojjon, ha csak o nem ragaszkodott volna hozza. viszont az utolso 4 orara bejott anyukam, az orvosom hivta be, pedig ot sem akartam , hogy lassa, ahogy szenvedek, akkor mar 12 oraja a szuloszoban voltam, es eppen az utolso 4 ora volt a legfajdalmasabb, mert oxitocint is kaptam es emeltek felorankent. megsem banom, hogy ott volt. Fogta a kezem, amikor gazt kaptam, akkor segitett ramtenni a maszkot, vagy tett vizet a homlokomra, kicsit beszelt hozzam, neki is mutattak a kitolasi szaknal mar hogy ott a feje :) mindig kerdezgetem, hogy hogy is voltak a dolgok, mert nekem ugy tunt, hogy kiabaltam, de o azt mondja, hogy nem is :D de szerintem csak vigasztal ezzel, mert orditottam a vegen mar!!! szoval ugy velem, hogy jo hatassal van kismamara, ha van vele valaki bent, es az orvosnak is konnyebb, bar az orvos ugy sincs vegig ott, de legalabb valaki a vajudas alatt is biztatja a kismamat stb. lehet hogy emiatt talan mutetek is elkerulhetok, nem tudhatjuk, hisz van , aki a tamogatas miatt, amit toluk kap kozben birja vegig csinalni, illetve nem hagyja el magat annyira, mintha egyedul szenvedne. Hiaba eros no valaki, es en is birtam 12 oran keresztul legzestechnikaval hang nelkul a dolgot, de aztan mar sokkot kaptam annyira fajt. elso baba volt. Amugy indiaba nem engedik be a ferjet, azt mondjak megroviditi az eletet, ha vegignezi a szulest. Erdekes :) De bizonyara batorsag, onzetlenseg, odaadas es elsosorban szeretet, szerelem kell hozza, hogy egy apuka vallalja, hogy bemegy. De mindenkepp szep emlek lehet egyutt. Nekem jo volt latni, ahogy anyukam foghatja, amikor visszahoztak furdetesbol. Eloszor persze ram tettek , a mellkasomra , vegig ott volt, amit varrtak, aztan furdetes utan viszahoztak es anyukam tartotta , de mar nagyon ehes volt a gyermek ezert rogton szopizott is a szuloagyon a 2 oras megfigyeles alatt velunk volt majdnem vegig :) bar nehez szules volt, de kivanom, hogy mindenkinek legyen legalabb ennyire sikeres, vagy meg ennel is .)
14/15 anonim válasza:
Csak jót tudok írni. Nagyon jó volt, h melletem volt a párom, mégha császár is lett a vége. Teljesen megváltozott, amikor kiderült, hogy terhes vagyok még gyereket sem akart, ki volt borulva. Annyira felelősségteljes apuka vált belőle, amit sosem gondoltam volna róla. Amióta bent volt a szülésen mégjobban tisztel engem, főleg mikor meglátta a császáros sebem. Kíván engem ugyanúgy mint előtte.
15/15 anonim válasza:
Bent volt a vegenel, nem jelentett nagy segitseget. Nem is zavart akkor mar. Vajudasnal jobb volt egyedul. A szuleszno is bekenhagyott szerencsere
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!