Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Elég pénzt adtam a dokinak...

Elég pénzt adtam a dokinak szülés után?

Figyelt kérdés
2013-ban szültem, és azóta is ezen rágódok, ill. most megint aktuális lesz talán a téma. Szóval fel akartam fogadni egy dokit a szüléshez a SOTE I-es klinikán. Kétszer voltam nála magánrendelésen (8.000/alkalom), ill.kétszer a klinikán adtam neki 5-5 ezret. Mikor meg akartam vele beszélni a szülés részleteit, anyagi oldalát, azt mondta, hogy majd jövő héten, de nek került rá sor, mert sürgősségi császárral megszületett a babám. Teljesen tanácstalan voltam, hogy mennyit adjak neki, megkérdezni nem mertem. 40.000 került a borítékba végül és egy üveg pálinka mellé. Szerintetek nagyon kevés ez, inkább ne menjek vissza hozzá a következő terhességnél? Bocsi, h. hosszú lett!

2015. febr. 22. 00:40
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Aki irta, hogy ejszaka ugrik az orvos a szuleshez, tole kerdezem, hogy ha a fogadott orvos epp ugyel, akkor is kifizetned a penzt?
2015. febr. 22. 12:19
 12/16 anonim ***** válasza:
Én is 40-et adtam a dokinak, császáros szülésem volt. Reggel megindította a szülés és elment a másik kórházba dolgozni. Visszajött 1 óra körül és azt mondta, hogy császározni fog. Fél kettőre meg lett a babám. 50-et akartam neki adni, mellette kb hatszor voltam magánrendelésen, ahol 6000 Ft-ot fizettem. Végül azért kapott ennyit, mert a császár utáni napokban nem jött be hozzám és úgy gondolom, hogy nem végzett teljes munkát. Más azt mondta, hogy ennyit sem adott volna, de én azért hálás voltam, hogy megcsászározott és nem lett baja a bébinek.
2015. febr. 22. 13:06
 13/16 anonim ***** válasza:

Igen, akkor is. Akkor is el várnám, hogy ott legyen mellettem ne mással foglalkozzon. Ne bízzon rá pl a szulesznore, mondván szimpla eset és menjen kávézni

De ahogy írtam, nem kötelező maganorvost fogadni.

2015. febr. 22. 13:51
 14/16 anonim ***** válasza:

Én 2008ban 50et, 2010ben 70-et és 2012ben 80at raktam a borítékba. Nagyon sokallotam- de mivel vidékről jártam fel hozzá pestre és így is elvállalt, és ebben a helyzetben csak fogadott orvossal szülhettem volna abban a kórházban, ahol szerettem volna- így kénytelen voltam kifizetni a dokit. Az első kettőnél ráadásul azért is, mert tudtam, hogy 3x fogok jönni! :)

Sokallottam, főleg, hogy az egyik gyerekem 45perc alatt született, a másik az ügyeleti idejében másfél óra alatt... a harmadikkal mondjuk be kellett jönnie és 3,5órát volt velem. (de lehetett volna a másik véglet is-szóval inkább ez!) Mindegy- vállaltuk, tudtuk, rászántuk- de ettől függetlenül nagyon sokallottam. Ennyi volt a tarifája, rákérdeztünk, ő mondott egy tól-ig határt, amit kapni szokott- mi az alsó határt raktuk a borítékba. Durva- de ez van.

2015. febr. 22. 22:53
 15/16 CsAnita23 válasza:
23%
Én az ügyeletes orvosnál, szülésznőnél szültem tavaly novemberben. Senkinek nem adtam egy fityinget sem, nem is volt a terhességem alatt magándokim. Teljesen rendben ment minden, mindenki nagyon segítőkész volt és kedves. A doki nagyon óvatosan varrt össze, szinte meg sem éreztem. Príma munkát végzett. Jó bánásmódban volt részem. Minek fizetni nekik? Hiszen ez a dolguk, erre szentelték az életüket, hogy másokon segítsenek, önzetlenül. Nem értem miért fizetnek az emberek nekik, ők ezért kapják a fizetésüket.
2015. febr. 23. 21:45
 16/16 anonim ***** válasza:
Szerintem elég pénzt adtál neki+a pálinka is :)
2015. márc. 3. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!