Ha valakinek kérésre lesz császárja, egyből műtenek vagy hagynak vajúdni?
Egy rokonomnak kétszer is programozott császárja volt. Még gyerekvállalás előtt volt egy autóbalesete, ami után gerincműtétre volt szükség.
Emiatt nem akart kockáztatni az orvos. Ő például nem vajúdott, hanem egyeztettek egy időpontot mindkét alkalommal és úgy történt a műtét.
Tehát nagyon kórház- és orvosfüggő. Abban is vannak intézményenként eltérések, hogy altatnak vagy helyi érzéstelenítésben csinálják.
De még a helyi érzéstelenítést is el lehet szúrni. Egy ismerősömnek egy csigolyával feljebb adták a kelleténél és leállt a légzése. Úgyhogy a császár villámgyorsan életmentő műtétbe csúszott át.
Ez kórház függő és esetfüggő. Általánosságban a programozott császárnál azonnal műtét van vajúdás nélkül. A babának viszont jobb, ha előtte vajúdás van. Anyuka ne akarjon ebben dönteni, mert nincs hozzá kompetenciája.
Mielőtt császárt kérnél jó alaposan nézd át az előny és kockázat mérlegét, illetve kérjél felvilágosítást, hogy ne érzelemből döntsél, hanem rációból.
üdv: 2 császáros anyuka
Progi császárnál általában nincs vajúdás. Nekem 2. szülésem volt kérésre császár. Mint bármely más tervezett műtétnél reggel be kellett menni éhgyomorra, papírmunka, előkészítés (infúzió, antibiotikum stb), majd a műtét.
Életem egyik legjobb döntése volt a sima szülés után császárt kérni.
Szerintem ez a protokoll, én még nem hallottam, hogy kérésre előbb szülésindítást csinálnak, mivel ott ha beindulnak a dolgok, nem biztos, hogy a doki irányít.
ettől függetlenül még lehet, hogy van ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!