Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha valakinek kérésre lesz...

Ha valakinek kérésre lesz császárja, egyből műtenek vagy hagynak vajúdni?

Figyelt kérdés
Légyszi ne sima szülés-császár vita legyen a kérdésből, mert nem az a kérdés (azt töröltetem, aki nem erre válaszol), hanem az, ha valakinek kérésre lesz császárja, azt egyből műtik vagy hagyják vajúdni, vagy ha már anyuka választ, akkor ebben is dönthet? Ti mit gondoltok?

2015. febr. 14. 20:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Egy rokonomnak kétszer is programozott császárja volt. Még gyerekvállalás előtt volt egy autóbalesete, ami után gerincműtétre volt szükség.

Emiatt nem akart kockáztatni az orvos. Ő például nem vajúdott, hanem egyeztettek egy időpontot mindkét alkalommal és úgy történt a műtét.

Tehát nagyon kórház- és orvosfüggő. Abban is vannak intézményenként eltérések, hogy altatnak vagy helyi érzéstelenítésben csinálják.

De még a helyi érzéstelenítést is el lehet szúrni. Egy ismerősömnek egy csigolyával feljebb adták a kelleténél és leállt a légzése. Úgyhogy a császár villámgyorsan életmentő műtétbe csúszott át.

2015. febr. 15. 07:30
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Ez kórház függő és esetfüggő. Általánosságban a programozott császárnál azonnal műtét van vajúdás nélkül. A babának viszont jobb, ha előtte vajúdás van. Anyuka ne akarjon ebben dönteni, mert nincs hozzá kompetenciája.

Mielőtt császárt kérnél jó alaposan nézd át az előny és kockázat mérlegét, illetve kérjél felvilágosítást, hogy ne érzelemből döntsél, hanem rációból.

üdv: 2 császáros anyuka

2015. febr. 15. 10:08
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :) Mindenki kapott zöldet!
2015. febr. 15. 11:00
 14/16 anonim ***** válasza:

Progi császárnál általában nincs vajúdás. Nekem 2. szülésem volt kérésre császár. Mint bármely más tervezett műtétnél reggel be kellett menni éhgyomorra, papírmunka, előkészítés (infúzió, antibiotikum stb), majd a műtét.

Életem egyik legjobb döntése volt a sima szülés után császárt kérni.

Szerintem ez a protokoll, én még nem hallottam, hogy kérésre előbb szülésindítást csinálnak, mivel ott ha beindulnak a dolgok, nem biztos, hogy a doki irányít.

ettől függetlenül még lehet, hogy van ilyen.

2015. febr. 15. 14:37
 15/16 anonim ***** válasza:
Akkor is meg kell várni amíg beindul a szülés. nem úgy működik hogy bemegy és akkor kikapják gyorsan a gyerek belőle.
2015. febr. 24. 19:20
 16/16 anonim ***** válasza:
Mi is tudtuk hogy csaszi lesz, de senki nem hívta programozottnak.Mert az valóban az hogy bemész és egy meghatározott időben kiveszik a babát. Nálam ez ugy volt, hogy befeküdtem 39 hetesen. kaptam egy hetet hogy meginduljon és kéznél legyek. Amúgy betöltött 40 nél inditották volna.max 2 óra vajúdás, min. 1 újnyira nyitva és műtő. Nálam megindult magától. Előkészítettek. tehát beöntés, borotválásra nem volt szükség,nst, jött az orvos csoport és műtét. Én szerettem volna kicsit (tényleg kicsit) :) vajúdni. De elég is volt ez igy. Szeritem a babának is jobb, ő is érzi hogy lesz valami. Nem csak úgy nyugodt pillanatában benyúlnak és kikapják :)
2015. márc. 30. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!