Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha valakinek kérésre lesz...

Ha valakinek kérésre lesz császárja, egyből műtenek vagy hagynak vajúdni?

Figyelt kérdés
Légyszi ne sima szülés-császár vita legyen a kérdésből, mert nem az a kérdés (azt töröltetem, aki nem erre válaszol), hanem az, ha valakinek kérésre lesz császárja, azt egyből műtik vagy hagyják vajúdni, vagy ha már anyuka választ, akkor ebben is dönthet? Ti mit gondoltok?

2015. febr. 14. 20:10
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
70%
Na de hol? Lehet kérni császárt komolyan? Én még ilyet nem hallottam! Ha lehet kérni, gondolom azt is lehet, hogy ne hagyjanak vajúdni. Nem akarsz szülni?
2015. febr. 14. 20:12
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Kórház és orvos függő. Ennyi infó alapján maximum jósolni tudnánk, de annyi értelme lenne mint egy pénzfeldobásnak. Kérdezd meg a dokidat, ő megmondja a tutit.
2015. febr. 14. 20:13
 3/16 A kérdező kommentje:
Hivatalosan nem lehet, de más a gyakorlat. Jó pénzért magánorvosnál, magánkórházban, amúgy nem vagyok terhes, ez csak egy kérdés. Gondoltam hátha van itt anyuka, aki kért császárt. De amúgy szerintem ha már erre rá tudta szedni az orvost, plána magán helyen ahol választható, szerintem már akkor ezt is rábízzák.
2015. febr. 14. 20:19
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Protokoll szerint 1-2 óra vajúdást meg szoktak várni, hogy a magzat jobban felkészüljön a megszületésre fiziológiai szempontból.

De a gyakorlatban ettől eltérhetnek, szóval ezt kizárólag a műtétet végző orvos tudja megmondani.

2015. febr. 14. 20:21
 5/16 anonim ***** válasza:
54%

Egyik ismerősöm egy pesti magánklinikán a betöltött 39. héten szült programozott császárral. Reggel 8-ra volt műtéti időpontja, meg is csinálták. Egy percet sem vajúdott, meg sem indult a szülés. Ő kérte a császárt, mert félt a fájdalomtól.

Egy kicsit off: a gyerekét inkább az apja neveli, szülés utáni 3. héten már dolgozott (nincs rászorulva anyagilag), valahogy nem kötődik a gyerekhez. Nem ítélem el a császárt, mert egy életmentő orvosi beavatkozás, ami elkerülhetetlen, de hogy valaki egy nagy hasi műtétet kérjen, hát nem tudom...

2015. febr. 14. 20:27
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok! Én sem vajúdtam egy percet sem, képzeljétek, csalánkiütéseim lettek hirtelen egyik óráról a másikra az egész testemen a 38 hetesen és 3 naposan, bementünk a kórházi ügyeletre mit sem sejtve, és azonnal megcsászároztak toxémia miatt :( Ott mondták, hogy bő két ujjnyira voltam kitágulva. SZóval én nem kértem, nem is akartam. De biztos van olyan, aki a császárt választja, és PONT AZÉRT, mert nem akar vajúdni, leperkál jó sok pénzt a dokinak, és az megcsinálja, ennyi. Gondolom... persze tapasztalatom nincs, és ismerőseim közül sincs senkinek ilyen sztorija.
2015. febr. 14. 20:34
 7/16 anonim ***** válasza:
Egyik ismerősömnek a foga gyulladt be és a gyökér+csonttal is valami nagy gond volt. Meg kellett műteni, de 39 hetes volt és így elaltatták és a babát is kivették. Ott sem volt vajúdás.
2015. febr. 14. 20:42
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az első szülés sima szülésnél indúlt, de elakadt a baba, császár lett.

A másodiknál választhattam mit szeretnék, megpróbálom simán, vagy császár. Nem volt fogadott dokim, egy forintot nem kapott az állami kórházban a doki tőlem, megis lehet választani ha az eslő császár volt.

Tudtam milyen a vajúdás, milyen a császár.

Hát nekem horror volt a 12 órás vajúdás, a császár meg nem fájt, utánna sem volt vészes, nem éreztem azt hogy valamiről lemaradok ha császárral szülök, sőt a féken is ezt pártolta, mert bent volt az első szülésnél, es látta hogy mit élek át, hányszor hánytam, vitt ki a vécére mert menni nem bírtam, majd katéter...

A másik része, valószínű az első gyermekem az elhúzódó vajúdás miatt lett fogyatékos.

Inkább egy császár, es legyen egészséges a baba.

Annyian pártolják a természetes szülést, de aki utánna jár, belátja mennyi veszélyt rejt a babára, Anyukára.

Mindenki azzal példálózik hogy régen...

De a másik oldalt ne nézi meg, mennyien bele haltak, lettek fogyatékosak...

2015. febr. 14. 20:44
 9/16 anonim ***** válasza:

Nekem mivel az első sürgősségi császár volt, a másodiknál választhattam, hogy meg szeretném-e próbálni simán, vagy nem.

Én a császárt választottam, ezért kijelöltünk egy időpontot, bementem reggel, és fél 10-kor műtöttek, nem kellett vajúdnom semennyit.

2015. febr. 14. 20:47
 10/16 anonim ***** válasza:
51%
Nekem kérésre csinálták, nem volt vajúdás, bementem időpontra, papírozás, adminisztráció, előkészítés és már vágtak is. Tipp-topp gyors volt az egész, ha újra kellene, újra ezt választanám.
2015. febr. 14. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!