Ha valakinek kérésre lesz császárja, egyből műtenek vagy hagynak vajúdni?
Protokoll szerint 1-2 óra vajúdást meg szoktak várni, hogy a magzat jobban felkészüljön a megszületésre fiziológiai szempontból.
De a gyakorlatban ettől eltérhetnek, szóval ezt kizárólag a műtétet végző orvos tudja megmondani.
Egyik ismerősöm egy pesti magánklinikán a betöltött 39. héten szült programozott császárral. Reggel 8-ra volt műtéti időpontja, meg is csinálták. Egy percet sem vajúdott, meg sem indult a szülés. Ő kérte a császárt, mert félt a fájdalomtól.
Egy kicsit off: a gyerekét inkább az apja neveli, szülés utáni 3. héten már dolgozott (nincs rászorulva anyagilag), valahogy nem kötődik a gyerekhez. Nem ítélem el a császárt, mert egy életmentő orvosi beavatkozás, ami elkerülhetetlen, de hogy valaki egy nagy hasi műtétet kérjen, hát nem tudom...
Nekem az első szülés sima szülésnél indúlt, de elakadt a baba, császár lett.
A másodiknál választhattam mit szeretnék, megpróbálom simán, vagy császár. Nem volt fogadott dokim, egy forintot nem kapott az állami kórházban a doki tőlem, megis lehet választani ha az eslő császár volt.
Tudtam milyen a vajúdás, milyen a császár.
Hát nekem horror volt a 12 órás vajúdás, a császár meg nem fájt, utánna sem volt vészes, nem éreztem azt hogy valamiről lemaradok ha császárral szülök, sőt a féken is ezt pártolta, mert bent volt az első szülésnél, es látta hogy mit élek át, hányszor hánytam, vitt ki a vécére mert menni nem bírtam, majd katéter...
A másik része, valószínű az első gyermekem az elhúzódó vajúdás miatt lett fogyatékos.
Inkább egy császár, es legyen egészséges a baba.
Annyian pártolják a természetes szülést, de aki utánna jár, belátja mennyi veszélyt rejt a babára, Anyukára.
Mindenki azzal példálózik hogy régen...
De a másik oldalt ne nézi meg, mennyien bele haltak, lettek fogyatékosak...
Nekem mivel az első sürgősségi császár volt, a másodiknál választhattam, hogy meg szeretném-e próbálni simán, vagy nem.
Én a császárt választottam, ezért kijelöltünk egy időpontot, bementem reggel, és fél 10-kor műtöttek, nem kellett vajúdnom semennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!