Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A baba hogyan segíti a szülést?

A baba hogyan segíti a szülést?

Figyelt kérdés
Azon kívül, hogy helyezkedik és felveszi a kezdő pozíciót, van még valami? A baba és az anya együtt csinálják, vagy a nő egyedül?
2010. febr. 11. 15:12
 1/7 anonim ***** válasza:
82%

Forog a tengelye körül a fájásokkal. Persze ne egy gyors forgást képzelj el, csak úgy ahogy az izmok nyomják kifelé. És ő is tolja magát állítólag lassan.

A párom mondta, hogy a lányunk is ilyen forgó mozdulatokkal érkezett, úgy is segíti a védőnő világra.

2010. febr. 11. 15:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ő ugyanúgy megszenvedi mint te, ha nem még jobban. A koponyája összemegy, hogy kiférjen és helyezkedik is.
2010. febr. 11. 15:50
 3/7 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy a baba is szenved, sajnálom is szegényeket.
2010. febr. 11. 16:08
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
A méhizmaid csinálják, ösztönös, vissza sem tudnád tartani.
2010. febr. 11. 17:41
 5/7 A kérdező kommentje:
Nehezebb a szülés, ha a baba nem segít?
2010. febr. 11. 18:03
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nehezebb. Ha kapsz érzéstelenítőt, akkor a baba kicsit elkábul, és nem vesz részt a szülésben aktívan. Az oxitocinnak is ilyen a hatása. Anyu azt mondta, hogy neki az első 2 gyerek úgy jött kifelé, hogy vissza sem tudta tartani. A 3.-at indították, alig tudta kinyomni.

Én eddig egyet szültem, szintén oxitocinnal, hát a baba nem nagyon akart kijönni. Állítólag 3-4 tolás, és kint van. Hát, én nem számoltam, de 10 biztos volt, meg a doki is nyomta már felülről. Persze jó nagy is volt, biztos az is számít.

2010. febr. 11. 21:27
 7/7 edus83 ***** válasza:
100%
Én első babás vagyok és 3 nyomásra kint volt picim,indították a szülést.Lehet szerencsém volt??De ők jobban szenvednek mint mi az tuti.
2010. febr. 12. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!