Megindíthatják a szülést, ha valahány ujjnyira vagyok nyitva (nem tudom, nem vizsgáltak még), baba becsült súlya nagyobb is, mint az elvárt, és 38 hetes vagyok?
Ha minden rendben van, akkor normális esetben nem indítják meg.
Mindig az a legjobb, ha magától indul meg!
Engem ennyi hetesen már elvből nem is vizsgált az orvosom, épp hogy ne ő indítsa be.
Ha valahány ujjnyi (2-3), akkor igen, esetleg, ha az orvos úgy dönt. Ha csak egy ujjnyi, akkor nem.
KÖnnyű szülést!
uhh :D látom csak az utolsó értette meg :)
nem egyujjnyiról van szó, hanem ha 2-3 ujjnyira nyitva, és esetleg megrövidült a méhszáj.
Tudom, hogy orvos függő is, csak kíváncsi voltam, járt-e így valaki.
Mondjuk nem tartanám okos dolognak, ha pl. 3 ujjnyira nyitott méhszájjal elengedne, ki tudja, visszaérek-e, ha beindul a szülés.
Szerintem ekkora nyitottsághoz fájások is társulnak már, akkor persze nem kell haza menned.
Első gyerekemmel, amikor bent fogadott a szülésznő, 4 ujjnyira nyitva voltam, és még 4 órát tartott, második babával meg 2 ujjnyira, és akkor meg 3,5 órát tartott a szülés, de masszív 2 percesek voltak ekkor már vagy néhány órája mindig.
Szóval ne aggódj, kialakul ez.
Szép szülést!
éppen ezért kérdeztem, mert múlt pénteken nagyon erős jóslófájásaim voltak (mint előző szülésnél a fájások), de éjjel elmúltak. Vasárnap szintén folyamatos jóslófájások, méhem is keményedett, derékba is kisugárzott, szabályos 5 percenként jöttek (pénteken is), 50 másodpercig tartottak, némelyik tovább, éjjel mégis elmúlt.
Szóval vannak fájások, ettől nyílhattam is, viszont a baciknak én sem szívesen engednék utat :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!