Otthonszülésem lesz és kitaláltam hogy szeretném ha ott lenne velem a párom is.Plusz videó és fotók is készüljenek róla.
A szüleim már az otthonszüléstől is kiakadtak.Mondván olyan alpári közönséges dolog.Meg mikor megtudták hogy a páromat is magam mellett akarom tudni kiborultak.Mondván a férfinak szüléskor nem a felesége mellett a helye,meg így megfog tőlem undorodni.A filmezésről meg fotózásról ugyancsak leakarnak beszélni.Mert szerintük nem egy guszta dolog,meg én amúgy is kegyetlenül kitudok kelni magamból egy fogfájás miatt is.
A párom mindenre igent mondott.Bár azt mondta fogalma sincs mennyire szép vagy nem szép látvány és jobban fél bárki másnál.Ő rosszul viseli ha látja szenvedek.
Azt gondolom, hogy ebből az otthonszülés kicsit alternatív (de számomra szimpatikus) módja a szülésnek. Az apás szülés már teljesen elterjedt, nem tudom, ebben mi az alpári és közönséges??? Ott volt a fogantatáskor, semmi fura nincs abban, ha ott van a születésekor is. A fotó és videó már ezer éve szokásos dolog, valahogy nem értem a felháborodás okát. Őszinte leszek hozzád: SENKIRE nem tartozik a szülésed! Nem kell a rokonok beleegyezése ahhoz, hogy úgy szülj, ahogy akarsz! Felesleges ezt megbeszélni velük, nem tartozik rájuk!
2015. febr. 10. 23:05
2/17 anonim válasza:
Igaz nem itthon szültem, de bent volt a párom , fotózott is, el vágta a köldökzsinórt . Szoval semmi undorító nem volt benne. Nem foglalkozz mások véleményével csak a saját és a párod "akaratával" ( hogy ti mit szeretnétek ) :)
2015. febr. 10. 23:13
3/17 anonim válasza:
komplikációk esteén veszélyes is lehet az otthon szülés
meg amúgy érdekes kórházban mindenki infúzión van, amiket látok otthoni szüléseket, ott meg nem
2015. febr. 10. 23:19
4/17 anonim válasza:
*csak mert én is otthon akartam szülni, de talánmég orvos sincs, aki vállalna ilyet..
2015. febr. 10. 23:20
5/17 anonim válasza:
Ugyan nem otthon szültem, de a párom végig bent volt, levideózta azt a részt a mobilommal amikor kibújt a lányunk, majd mikor előrement elvágni a köldökzsinórt, a kezembe nyomta a mobilt, hogy videózzam tovább azt is. Én azt se tudtam hol vagyok, de azért jó lett a felvétel :))
Meg van olyan fotó, hogy frissen, magzatmázasan fekszik a mellkasomon.
Szerintem ezek szép képek, bár persze ezeket nem mutogatom akárkinek (szinte senkinek).
2015. febr. 10. 23:20
6/17 anonim válasza:
* és a kórházban néznek csak apgar értéket
a baba 1, , és 10 perces állapotát
azt hiszem ha 5 alatt van, azonnal műtik
2015. febr. 10. 23:21
7/17 anonim válasza:
Az otthonszülést ellenzem (de nem azért mert alpárinak tartom), így rossz ötletnek is tartom. A többi pedig amit leírtál, teljesen megszokott manapság, esetleg a szüleidnek furcsa. Nyilván jól ismered a szüleidet, én lehet,h el sem mondtam volna ezeket nekik. Az ember amúgy is csak pár fotót mutat meg másoknak, a videót és a fotók nagy részét vsz úgyis csak ti ketten fogjátok visszanézni. A párod ráadásul bármikor dönthet úgy,h inkább kimegy (ha pl. tényleg zavarni fogja a szenvedésed).
2015. febr. 10. 23:33
8/17 anonim válasza:
én nem mernék otthon szülni, legfőképp azért, mert nem érezném biztonságosnak. Nem is értem, ez miért alpári közönséges dolog...A többi meg elég régóta bevett szokás, a szüleid le vannak kicsit maradva. Nem kell mindent megosztani velük, ha ennyire konzervatívak, majd a végeredményről beszámoltok nekik.
2015. febr. 11. 00:45
9/17 anonim válasza:
A barátnőm kislányánál probléma volt szülés közben, SEMMI előjele nem volt! Ha otthon szül, a baba meghalt volna. A gyors intenzív ellátásnak köszönhetően, már egy gyönyörű, egészséges 4 hónapos. Szóval én semmi szín alatt nem szülnék otthon!!! De mindenki maga dönt. A fotózás nem undorító, de a kibújást premier plámban nem fotóznám, videóznám.
2015. febr. 11. 09:14
10/17 anonim válasza:
Én abból indultam ki, hogy nincsenek rólunk, illetve a korosztályunkról készült fotók és videók a születésünkről, de eszembe sem jut, sőt nem lennék boldogabb, ha most ezeket nézegethetném. Így a férjemmel már eldöntöttük, hogy a hiradástechnikát száműzzük a szülőszobából. Abban sem voltam biztos, hogy szeretném ha a kitolástól benn lenne, úgy éreztem elég támaszt nyújt nekem vajúdás alatt, és nem szeretném ha látná ahogyan kibújik a lányunk. Végül az élet úgy oldotta meg a dolgot, hogy vajúdás alatt császárra volt szükség, gyorsan toltak a műtőbe, majd a kislányunk fürdetését végigasszisztálhatta m, és ő hozta be nekem a szülőszobába a gyermekünket. Szerintem a szülőknek, szüleidnek lehet véleményük a döntésetekről, de "érzelemmentesen", mert ez csak rátok tartozik. Meghallgatjátok őket és kész, ez olyan dolog amibe végképp nem szólhatnak bele. Egyébként az otthonszülés sem feltétlenül otthon zajlik, mert meg van adva hogy milyen közel kell lennie a legközelebbi kórháznak, értesíteni kell ha beindul a szülés, stb...stb..;egy barátnőm szült otthon, de nem a saját otthonában mert az nem volt megfelelő több szempontból.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!