2,5 éves rossz alvó, ötlet?
Korábban hibátlanul alvó kislányunk pár hét alatt nagyon rossz alvó lett.
Simán lefekszik 8-9 között, amikor kell, vacsi, esti mese, fürdés, kis beszélgetés a rituálénk, nincs is gondja a lefekvéssel, örömmel megy az ágyba.
Azonban utána 5-10 percen belül vizet kér. Akkor is ha odakészítem az ágya mellé, ha csak a küszöbig megyek be, benyitok és szólok neki, hogy ne nyafogjon, ott a víz karnyújtásnyira, beleiszik fél kortyot és lefekszik, de nem sokkal később megint eljátsza ugyanezt. Van amikor sikerül megbeszélni vele a küszübről, hogy tudom, hogy csak kamuzik (röhög is, hogy igen) és aludjon már.
Innentől max 1-2 órán belül (10-12 között) leizzadva érbed, felül és sír és vagy nagyjából felébred és megint vizet kér vagy csak sír és ki kell vennem a kiságyból megnyugtatni vagy simogatni a hátát dalolászva.
Kb egy éjjel ötször eljátszuk ezt az egészet, totál karikás szemmel ébred ,én viszont így nem tudom kipihenni magam, már dolgozom, ő bölcsis régóta (lassan egy éve).
Semmi változás nem volt mostanában az életünkben, itthon is minden rendben, és igyekszem vele türelmes lenni, férjem is sokat foglalkozik vele, talán kicsit túl sokat is, régebben jobban eljátszott egyedül, most nagyon belevon minket a játékaiba, de szerintem ez átmeneti, mert mindig nagyon önálló volt és többnyire ha le is ültet maga mellé játszani, előbb-utóbb egyedül folytatja.
De napközben így a kialvatlanságtól ő is és én is egyre idegbesebbek vagyunk. Bal lábbal kel, hisztis a bölcsiben, minden ok nélkül kiborul mindenen és az igazat megvallva én sem a nyugodtság mintaképe vagyok, amikor éjjel óránként beszaladgálok odaadni a keze mellett lévő vizet és elénekelni ugyanazt a dalt.
Van valami ötletetek, kipróbált tuti megoldás?
Húúú, tényleg kimerítő lehet mindkettőtöknek!
Nem lehetne esetleg ebben az időszakban Vele aludnod? Vagy Őt vehetnétek magatok közé. Gondolom, nem akarod odaszoktatni, de egy ekkora gyerek már elég okos ahhoz, hogy meg tudd Vele beszélni, hogy addig, amíg nem rendeződik az alvása, amíg ennyire szüksége van Rád éjjelente, aludhat Veletek. De ez átmeneti.
Talán a bölcsiben történt Vele valami, amit még nem tud elmondani, vagy látott-hallott valami számára nehezen feldolgozhatót, esetleg álmodott valami rosszat. Próbáld szerepjátékkal eljAtszatni Vele, egy pszichológus is ezt csinálná. Mimdenesetre az biztos, hogy mostanában kellesz Neki éjszaka, ezt tiszteletben kell tartanod!
sziasztok
Kicsit javult a helyzet a vizkérős hülyeségre már nem megyünk be, abba is hagyta 4-5 nap alatt. Az szimpla szórakozás volt.
Sajnos az éjjeli ébredések még megvannak, bár már csak kétszer és hamar visszaalszik, de gyanítom, hogy valami rémálom lehet, mert az ébredésekor kb fél percig szinte alig van magánál és az az igazi hidegverítékes leizzadt a fejbőréig totál. Mivel a háta nem vizes, nem hiszem, hogy melege van, kánikula-hálózsákban alszik azaz alig egy vékony lepeődnyi anyag.
Viszont már nem kell neki énekelni, csak kéri a kulacsot és attól lenyugszik. De az egész olyan furi, mintha nem is lenne ébren közben...
Lego babákkal beszéltetem, hogy hátha mond valamit... azt észrevettem, hogy káromkodik, nem tudom hol tanulta... és sokat dobál/verekszik a bábúkkal/ne vedd el tőlem kb ezeket szokta visszatérő jelleggel... lehet, hogy kicsit feszült mostanában
Kb. elmúlt a dolog, sokoszor megbeszéltük vele az egészet, de nem ettől, hanem magától elkezdett nyugodtabban aludni bár még egyszer-egyszer azért éjjel felébred és ugyan magától iszik de azért szól, hogy szomjas vagyok, most iszom, kérek inni. De elég már éjjel is csak az ajtót kinyitnom, hogy ügyesen igyál, jól van, aludj, mindenki alszik. Erre visszafekszik, érdekes, hogy változatlanul látom, hogy nincs teljesen magánál ilyenkor. De ezek az izzadtságban úszó rémálmok elmúltak meg kicsit mintha nyugisabb is lenne, gondolom mert ő is jobban kipiheni magát.
köszi a kommenteket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!