Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit tegyek? Az orvosom szerint...

Mit tegyek? Az orvosom szerint nem indok a császárra a lézeres szemműtétem. A szemész szerint viszont igen!

Figyelt kérdés

Az a helyzet, amit leírtam a kérdésben. A szemész szerint programcsászár lenne az indokolt, ha nem akarom, hogy visszaromoljon a szemem, de a fogadott orvosom (!) azt mondta, hogy lealább meg kellene próbálni természetesen. Aggódom, egyrészt nem azért fizettem 100ezreket, hogy megint rossz legyen a szemem, másrészt én a szemem világával nem szórakozok.

Mit tegyek?

2015. febr. 10. 10:57
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Mondd meg az orvosnak, hogy a szemész ezt mondta, te hiszel neki, nem akarod megpróbálni természetesen s kész.

Ha nem megy bele, akkor keress olyan orvost, aki megcsászároz.

Ha a szemész azt mondaná, hogy indokolt a császár, én se kockáztatnék.

2015. febr. 10. 13:35
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt egyszerűen nem értem, válts dokit.

Olyan nincs, hogy egy SZAKvéleményt felülbírál egy "mezei" szülészorvos.

Én is progi császárral szültem, fel sem merült senkiben, hogy ne fogadják el a javaslatot.

2015. febr. 10. 13:54
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Én sem értem a nődokit, ugyanis az állásával játszik! Ha neked ezek után leválik a retinád és perelsz, akkor biztos, hogy megnyered, ő meg fizetheti a kártérítést, de a szemedet nem adhatja vissza.

Nem értem, hogy veszi a bátorságot a szakvélemény felülbírálására!

2015. febr. 10. 14:17
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

"De mint mondtam alapban az hogy volt egy műtéted nem indokolt a császárra."

Az őt megműtő szemészORVOS szerint pedig igen, indokolt a császármetszés. Ki vagy te, hogy felül bíráld azt az orvost, aki megműtötte a szemét?

2015. febr. 10. 16:13
 15/27 anonim ***** válasza:
38%

14-es ha végigolvastad a válaszomat látszik, hogy miért nem indokolt minden esetben (és nem is szokták minden esetben ajánlani) lásd unokatesóm példáját. Ikreket természetes úton szülni nem kis dolog, de neki pár évvel előtte volt műtve a szeme.

Én kérdeztem is a kérdezőt, hogy miért indokolt neki a császár, de válaszolt rá, neki most volt a műtéte, tehát friss a "seb" ilyenkor igen indokolt, mert ilyenkor bármilyen kis erőfeszítésből gond lehet.

Tehát először értelmezz!!!!

A nőgyógyászod elolvasta egyáltalán a szemész igazolását arról, hogy miért is kell neked császár??? Ha igen és ennek tudatában mondta, hogy nem császároz akkor igen keresni kell másik orvost.

2015. febr. 10. 17:57
 16/27 anonim ***** válasza:
44%
Ja és én pont ezért nem vállaltam be szülés előtt a szemműtétet. Tehát én tudom miről beszélek.
2015. febr. 10. 18:01
 17/27 anonim ***** válasza:
Hát igen... a nőgyógyász nem szemész, mindenki a saját szakmájához ért, a szemész sem tudja megítélni hogy mennyire tágult éppen a kismama..., szóval én a szemésznek hinnék amikor a szememről van a szó, a nőgyógyásznak amikor a méhemről, a kardiológusnak amikor a szívemről és így tovább... aztán ha "megvakulsz" már bánhatod, inkább mondd el az orvosodnak mit szeretnél és miért, és ha ennyire nem egyezik a véleményetek, akkor válts orvost. Egy korábbi hozzászólóval viszont egyetértek, hogy szerintem sem a programcsászár a megfelelő, hanem a legjobb élettanilag ha beindul a szülés és bizonyos idejű vajúdás után műtenek meg, mert ez így a legjobb hormonálisan babának és mamának egyaránt, a szemednek viszont a kitolási fázis nem kedvez csak.
2015. febr. 11. 14:33
 18/27 anonim ***** válasza:
39%
17# viszont előre sose lehet tudni milyen gyors lesz. Sokra megy vele, ha nem hosszasan szenvedve vajúdik, így mire beér már egyből a szülőágyra teszik, hogy nyomjon, mert szinte kint van. Ilyen is van ám sok, hogy nem volt nagy szám a vajúdás és a kórházban döbbent meg, hogy csoda, hogy beért. A programcsászárt nem véletlen találták ki.
2015. febr. 11. 14:54
 19/27 anonim ***** válasza:
75%
Azért első gyereknél szinte semmi esély a villám szülésre.
2015. febr. 11. 15:14
 20/27 anonim ***** válasza:
73%
azért nem lehetetlen. Ha fàjàsokkal megyek be, vidékről nem értem volna oda...
2015. febr. 11. 15:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!