1. babám nagyon gyorsan jött, kellett volna még néhány fájás, hogy rendesen kitáguljak, de ennek hiányában még a méhszájam is repedt. A papíromon is rajta volt, hogy "magas fali repedés". Mivel ott belül nem tudtak érzésteleníteni, borzalmas 40 percet éltem át, amikor összevarrtak. Utólag úgy emlékszem vissza, jobban fájt mint maga a vajúdás és a szülés. Most 32 hetes kismama vagyok 2. gyerekkel, és előre rettegek a gátmetszés-varrás miatt. Mindenkinek ilyen negatív élmény? Vagy csak pont rosszabbul jártam? Köszönöm, ha írtok tapasztalatokat, véleményeket!
Nekem volt gátmetszésem. Magát a metszést nem éreztem, nem tudom mekkora lehetett nem kérdeztem, meg azt sem, hogy esetleg repedtem-e még. A varráshoz kaptam érzéstelenítőt, kicsit kellemetlen volt de ennyi. A varrást nem éreztem egyáltalán, és simán ültem már aznap. Azért írom, hogy lásd nem mindenkinek szörnyű. Kívánom, hogy most minden rendben legyen neked is.
2015. jan. 8. 17:53
12/15 anonim válasza:
Engem elég sokáig varrtak, szerintem sokfelé repedhettem, de egyáltalán nem fájt a varrás. Maga a gátseb utána sem, de mivel nagyon közel volt a seb a fenekemhez, azzal sajnos kínlódtam jó ideig.
Amit viszont nem értek, hogy itt többen írják: "amikor kipucolták a méhem..." Mivan? Ezt tényleg nem értem, egy barátnőm is beszámolt hasonlóról, de akkor még nem szültem, azt hittem, ez rutin, de nem. Belőlem kihúzták a méhlepényt (ami egyáltalán nem fájt), aztán békén hagyták a méhem. A méhűri betapintáshoz (ha szükség van a beavatkozásra) pedig altatnak, illetve kellene, hogy altassanak. Akkor mi ez a kipucolták a méhem dolog?
2015. jan. 8. 22:25
13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok sok választ, látom tényleg nagyon vegyes, hogy ki hogyan élte meg. Remélhetőleg most szerencsésebb leszek.
Nekem is könnyen kijött a méhlepény, és még nem is hallottam ilyenről, hogy "kipucolják a méhet", ijesztőnek tűnik, de remélem ezt sem tapasztalom meg...
2015. jan. 9. 11:45
14/15 anonim válasza:
10-es vagyok. Igen nekem is kitörölték a méhemet miután kinyomták a méhlepényt is. A doki azt mondta ez azért kell mert így elkerülhető, hogy lepényből levált kis darab vagy bármi ilyesmi bent maradjon mert az gyulladást okoz.
2015. jan. 9. 12:57
15/15 anonim válasza:
Szia!
Az első babával én is hasonlóan jártam,de a másodiknál már nem is kellett varrni :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!