Ti hogyan éltétek meg a szülést? Milyen volt
epidulrállal szülni? Vagy szerintetek melyik a legjobb
fájdalomcsillapító módszer?
Nekem se magas a fájdalomtűrésem, de a szülés azért kibírható. Persze ez az én véleményem :).
A gátmetszés megítélését sajnos az orvosra kell bízni, hanyatt fekve sokkal nagyobb a repedés veszélye mint más testhelyzetben.
2014. okt. 18. 11:16
Bocsi de ez engem is érdekel!
2014. okt. 18. 11:16
Szia! En eda-val szultem 1hete. Nagyon sokat segitett a tagulasnal. 2 adagot kaptam. 4 uijjnyinal mar nem adtak be. Onnan jottek a fajasok percenkent. A kitolasnal sajnos nem erzed rendesen igy nagyon kell koncentralni.
Nem bantam meg. Mindenkepp konzultalj anesztessel aki csinalja.
Konnyu szulest kivanok!
2014. okt. 18. 12:10
Jaa gatvedelem szerintem felesleges. Nem erzed amikor "nyisszant" . Rosstabb ha nem vag es belul repedsz.
2014. okt. 18. 12:11
5/20 A kérdező kommentje:
És te mindenféle fájdalomcsillapító nélkül bevállaltad? Huuh respect! :) Amúgy pl mit gondoltok állva akkor könnyebb? És ha mindenképp vágni kell, gondolom azt is érzéstelenítő nélkül csinálják... Te meddig érezted a helyét? Még külön vissza kell menni varratszedésre? Vagy ez hogy megy?
Homeopátiával és málnalevél teával készültem a szülésre amit beavatkozás mentesen képzeltem el. Így is lett. Csak beöntést kértem. A legjobb fájdalomcsillapító az elme. Ha ura tudsz lenni- és miért ne, akkor lehet olyan szülésélményed mint nekem.
Nagyon fájt a vajúdás, mégis minden pillanatát élveztem- nem utólag- hanem ott és akkor. Teljesen meditatív állapotban voltam és csodás volt érezni ahogy a testem "dolgozik".
A homeopátia hatalmas segítség volt, linkelek neked egy oldalt, ahol a szülésre felkészülés, és szülés alatti, utáni protokoll van. Ha kérdésed van, írj!
[link]
2014. okt. 18. 12:16
En nagyon sokaig vajudtam de fajdalom csillapitast nem szerettem volna, csak a lanyomra koncentraltam, hogy neki is jobb fajdalomcsillapito nelkul. Egyebkent mensikor rogton veszem be a fajdalom csillapitot :D de a szulest kibirtam :)
2014. okt. 18. 12:17
A gátmetszést érzéstelenítik! Igen állva könnyebb. És nem kell már most a fájdalomcsillapításon agyalni, ne izgulj, nem úgy fáj, ahogy gondolod. Ez nem beteg fájdalom, mint például egy törés vagy vesegörcs. Nyugi. (A homeopátiás vagyok)
2014. okt. 18. 12:19
9/20 A kérdező kommentje:
Akkor ez azt jelenti, hogy ha nagyon elhúzódnak a dolgok, akkor már be sem adják? Úgy terveztem h ameddig tudok, itthon vajúdok, és csak a sűrű fájásoknál megyek majd be. De akkor ezek szerint érdemes hamarabb ott lenni. Köszi a kommented, remélem minden ok veletek! Jó babázást! :*
10/20 A kérdező kommentje:
Igen, a természetes módszereken én is gondolkodtam sokat. Nagyon köszönöm a linket, mindjárt átbogarászom:) Csak attól félek, hogy -mivel első szülés- nagyon rágörcsölök majd, nem tudok teljesen Rá koncentrálni, és a fájdalmak közepedte elfelejtem, hogy miket olvastam. Még a húszas éveim elején vagyok, és tervezünk több babát, csak nem akarom, hogy valami horrorisztikus szülésélmény ezt befolyásolja.
Kapcsolódó kérdések: