Ti hogyan éltétek meg a szülést? Milyen volt epidulrállal szülni? Vagy szerintetek melyik a legjobb fájdalomcsillapító módszer?
Első szülésem 14 óra volt, ebből 8 óra emelt oxival, m nem tágultam. Kaptam edát is, de másfél óra volt kb a hatása, 3-szor adták újra, utána folyamatosat kaptam. Kézzel is tágítottak és az eda nálam nem hatott rendesen, csak fél oldalra. Mindenképp jobb volt vele szülni, m iszonyúan fájt amúgy. Vágtak, de nem éreztem belőle semmit. Majdnem 4 kg-s volt a baba (3890g). Annyira nem akartam beleszólni, mivel első szülés volt, a doki mindent elmagyarázott, stb.
Második szülésem 5 óra volt, ebből 1 volt durva, oxit itt is kaptam, de nem azért, m nem tágultam, m az elsőnél, hanem h rendszeresek legyenek a fájások. Edát kértem volna,de mondták, h már arra az 1-2 órára felesleges. Második szülésemkor már nagyon figyeltem, koncentráltam a légzésre a fájások alatt, és ez jót tett, nem akartam meghalni, m az elsőnél. Ja és gátvédelemmel szültem, nem volt kellemes, de megérte.
Elso vagyok. Felszivodo varram van. Meg faj a helye de mar elviselheto kategoria . Ha elvagod a kezed az is faj amikor gyogyul. Sokat zuhanyoztatom. Koromviraggal kenem. Kibirhato latod itt vagyunk mind :)
A szules nem fajdalmas mar a vegen annyira. Fejben ott kell lenni
Mi a ferjemmel beszelgettunk es a szulesznovel viccelodtunk. Az eda sokat segitett. De csak 2 ujjnyinal tudjak beadni. Ugyhogy itthon ne vajudj. En kaptam oxitocint is. 5 1/2 ora alatt meglett a fiam. Elso baba.
Én a ritka szerencsétlen kategóriába tartozom a szülést illetően. Szedtem én is a homeopátiás bogyókat már hetekkel szülés előtt, ennek ellenére 32 óra volt a vajúdás, mindenféle fájdalomcsillapító nélkül, mert először nem tágultam és azért nem lehetett beadni, később meg kiderült, hogy fertőzött volt a magzatvíz és sietni kellett. Az oxi nem hatott, csak összekuszálta a dolgokat, viszont utolsó lehetőségként kaptam egy méhlazító injekciót, ami nagyon hatásos volt, fél órával később már a tolófájásoknál voltunk. Az egyik szobatársam hasonlóan hosszú szülésen esett át, ő kapott EDA-t, azt mondta, hogy így egész elviselhető volt.
Gátat nekem vágtak, de előtte érzéstelenítette a doki. Igazából én csak az injekciós tűt láttam az egészből, semmit se éreztem. Aznap és másnap volt kicsit kellemetlen a gátseb, de nem fájt igazán, mostanra pedig szinte teljesen begyógyult, nem is érzem (3 hete szültem).
Először is köszönöm mindenkinek, aki megosztotta az élményeit.:)
Szedtem a homeos bogyókat, ittam málnalevélteát. Már 2 centis méhszájjal mentem be szülni (lehet h ezeknek köszönhetően). Végül aztán itt meg is álltam a tágulással sajnos. Kaptam izomlazítót, vajúdtam kb minden pozícióban. Amikor 10óra elteltével is csak 1centit tágultam, akkor javasolta az orvosom a császárt. A mai napig hálás vagyok érte. Nem azért mert annyira kibírhatatlanul fájt (nem kértem érzéstelenítőt), hanem mert nagyon fáradt voltam. Éreztem, h ez még legalább egy 12óra lenne megint, és már akkor ki voltam merülve. Nem ehettem, nem ihattam...ez rossz volt. Végül du 3 órakor meglett a kisfiam csaszival, gyönyörű, egészséges. Most lesz 4 hónapos, egy kis tünemény:) A heg gyorsan gyógyult, egy hét után már kb semmit nem éreztem. Kenegetem contratubex-el, az sokat segít, ajánlom mindenkinek. Jó lecke volt ez az élettől... néha nem számít mennyire szeretnél valamit (normál szülés), van h nem úgy alakul, mert nem tudunk mindent irányítani... és ezt nekem meg kellett tanulnom elfogadni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!