Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti hogyan éltétek meg a...

Ti hogyan éltétek meg a szülést? Milyen volt epidulrállal szülni? Vagy szerintetek melyik a legjobb fájdalomcsillapító módszer?

Figyelt kérdés
2 hónapom van még hátra a szülésig, és gondolkodom hogyan kellene. Elég alacsony a fájdalomküszöböm, és félek már az egésztől. Azt hallottam az epidural egész jó. Nektek mi a tapasztalat? Más módszerekre, praktikákra is nyitott vagyok. Illetve még annyi, hogy a gátvédelmet minden esetben lehet kérni? Vagy ha nagy a baba, akkor csak úgy elnyisszantják a megkérdezésed nélkül? Ez orvostól függ, hogy mennyire van "beleszólásod" az események folyásába? Nagyon köszi a válaszokat, minden szülő-storyt szívesen fogadok! :)

2014. okt. 18. 11:01
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Első szülésem 14 óra volt, ebből 8 óra emelt oxival, m nem tágultam. Kaptam edát is, de másfél óra volt kb a hatása, 3-szor adták újra, utána folyamatosat kaptam. Kézzel is tágítottak és az eda nálam nem hatott rendesen, csak fél oldalra. Mindenképp jobb volt vele szülni, m iszonyúan fájt amúgy. Vágtak, de nem éreztem belőle semmit. Majdnem 4 kg-s volt a baba (3890g). Annyira nem akartam beleszólni, mivel első szülés volt, a doki mindent elmagyarázott, stb.

Második szülésem 5 óra volt, ebből 1 volt durva, oxit itt is kaptam, de nem azért, m nem tágultam, m az elsőnél, hanem h rendszeresek legyenek a fájások. Edát kértem volna,de mondták, h már arra az 1-2 órára felesleges. Második szülésemkor már nagyon figyeltem, koncentráltam a légzésre a fájások alatt, és ez jót tett, nem akartam meghalni, m az elsőnél. Ja és gátvédelemmel szültem, nem volt kellemes, de megérte.

2014. okt. 18. 13:10
 12/20 anonim ***** válasza:
Én a kórházban voltam már szülés előtt majd 1 hónapot,ez idő alatt 6 szülést hallgattam végig és már azon a szinten voltam hogy nem érdekel milyen fájdalmas lesz csak már legyek lent a szülészeten :)Szerencsémre vajjúdás tartott vagy 10 percig majd jöttek a tolófájások és mindent egybevéve 20 perc alatt meglett a kislányom :) Nálam is kellett a gátmetszés nem mondták hogy mivan csak vágás közben hogy most muszáj.Nem teljesen vágtak csak egy kicsit.Nem éreztem semmit annyira izgultam,a varrat meg magától kiesik nem kell szedésre menni.
2014. okt. 18. 13:44
 13/20 anonim ***** válasza:

Elso vagyok. Felszivodo varram van. Meg faj a helye de mar elviselheto kategoria . Ha elvagod a kezed az is faj amikor gyogyul. Sokat zuhanyoztatom. Koromviraggal kenem. Kibirhato latod itt vagyunk mind :)

A szules nem fajdalmas mar a vegen annyira. Fejben ott kell lenni

Mi a ferjemmel beszelgettunk es a szulesznovel viccelodtunk. Az eda sokat segitett. De csak 2 ujjnyinal tudjak beadni. Ugyhogy itthon ne vajudj. En kaptam oxitocint is. 5 1/2 ora alatt meglett a fiam. Elso baba.

2014. okt. 18. 14:56
 14/20 anonim ***** válasza:
Volt szerencsém úgy szülni, hogy én választhattam a testhelyzetet. Előtte el se tudtam képzelni hogy mit fogok választani. Az egyik gyerek olyan gyorsan jött hogy nem volt időm kilépni a zuhany alól, akkor guggoltam, a másodiknál pedig négykézláb voltam. Nem gondolkodtam rajta, ez a póz volt ami adta magát.
2014. okt. 18. 16:47
 15/20 anonim ***** válasza:
45%
En vagyok a mensikor gyogyszeres kommentelo. 18 eves vagyok, 158 cm es 47kgval kezdtem a terhesseget. 36 ora volt csak a vajudas, de azt mondom, hogy a fogfajas roszabb volt mint a szules ;)
2014. okt. 18. 19:57
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Az elsot EDA nelkul szultem. Nagyon fajt. A masodikat EDA-val, nagyon jo volt, semmi fajdalmat nem ereztem. Az elsonel vagtak, nem ereztem a metszest es szepen gyogyult, a 2.-nal szanaszett repedtem. Nehezen gyogyult es meg mindig erzekeny. 5 honapja szultem.
2014. okt. 18. 21:18
 17/20 anonim ***** válasza:

Én a ritka szerencsétlen kategóriába tartozom a szülést illetően. Szedtem én is a homeopátiás bogyókat már hetekkel szülés előtt, ennek ellenére 32 óra volt a vajúdás, mindenféle fájdalomcsillapító nélkül, mert először nem tágultam és azért nem lehetett beadni, később meg kiderült, hogy fertőzött volt a magzatvíz és sietni kellett. Az oxi nem hatott, csak összekuszálta a dolgokat, viszont utolsó lehetőségként kaptam egy méhlazító injekciót, ami nagyon hatásos volt, fél órával később már a tolófájásoknál voltunk. Az egyik szobatársam hasonlóan hosszú szülésen esett át, ő kapott EDA-t, azt mondta, hogy így egész elviselhető volt.

Gátat nekem vágtak, de előtte érzéstelenítette a doki. Igazából én csak az injekciós tűt láttam az egészből, semmit se éreztem. Aznap és másnap volt kicsit kellemetlen a gátseb, de nem fájt igazán, mostanra pedig szinte teljesen begyógyult, nem is érzem (3 hete szültem).

2014. okt. 18. 23:19
 18/20 anonim ***** válasza:
Az első szülésem 16 órás volt. Úgy 10óra után mondta a dokim hogy kérjek EDA-t mert nem lesz erőm megszülni a gyermeket. (éjszaka indult be a szülés így nem aludtam előtte semmit) Hiába kaptam EDA-t nekem az ég világon semmit nem hatott, ugyanúgy fájt minden mint előtte, sőt fokozódott a fájdalom. Kérdeztem is hogy lehetséges e az hogy nem hat. Metszeni is metszettek, a hüvelyfalam is végig repedt mikor jött kifele a kisfiam. Sajnos abban nem tudok tanácsot adni hogy mi a legjobb fájdalomcsillapító módszer ilyenkor. A második szülésem alig két óra volt, ott szinte semmire nem volt idő. Gázt kértem, hogy legalább azzal tompítsak, de azzal csak annyit értem el, hogy elvonta a figyelmemet mikor megpróbáltam "szakszerűen" leszívni, de én nem értem el azt a delíriumos állapotot amit sokaktól hallottam. Második alkalommal viszont nem metszettek, nem repedtem. Reggel 5:55kor lett meg a kislányunk, fél egykor az ebédemet már rendesen ülve tudtam megenni. Könnyű szülést!
2014. okt. 21. 13:20
 19/20 anonim válasza:
Szia) Hogy ment a szülés? Jól vagytok? Én március végén fogok szülni elvileg :-) Nekünk is első baba lesz.
2015. jan. 4. 11:21
 20/20 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm mindenkinek, aki megosztotta az élményeit.:)

Szedtem a homeos bogyókat, ittam málnalevélteát. Már 2 centis méhszájjal mentem be szülni (lehet h ezeknek köszönhetően). Végül aztán itt meg is álltam a tágulással sajnos. Kaptam izomlazítót, vajúdtam kb minden pozícióban. Amikor 10óra elteltével is csak 1centit tágultam, akkor javasolta az orvosom a császárt. A mai napig hálás vagyok érte. Nem azért mert annyira kibírhatatlanul fájt (nem kértem érzéstelenítőt), hanem mert nagyon fáradt voltam. Éreztem, h ez még legalább egy 12óra lenne megint, és már akkor ki voltam merülve. Nem ehettem, nem ihattam...ez rossz volt. Végül du 3 órakor meglett a kisfiam csaszival, gyönyörű, egészséges. Most lesz 4 hónapos, egy kis tünemény:) A heg gyorsan gyógyult, egy hét után már kb semmit nem éreztem. Kenegetem contratubex-el, az sokat segít, ajánlom mindenkinek. Jó lecke volt ez az élettől... néha nem számít mennyire szeretnél valamit (normál szülés), van h nem úgy alakul, mert nem tudunk mindent irányítani... és ezt nekem meg kellett tanulnom elfogadni. :)

2015. ápr. 15. 09:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!