Mi az oka annak, hogy ha valahol rákérdezek az epidurális érzéstelenítésre, úgy néznek rám, mintha hülye lennék?
Figyelt kérdés
Mert ugye első a természetes szülés. Tényleg olyan sokat ártanék a babának vele?2008. aug. 19. 09:37
1/3 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy ártanál vele a babának, hiszen akkor nem alkalmaznák ezt az orvosok. Hosszú vajúdásnál, sokáig tartó szülésnél szerintem teljesen érthető, ha valaki EDA-t kér.
2/3 anonim válasza:
Az EDA egy orvosi vívmány, és ahogy az előző írta, vannak indokolt esetek, amikor érdemes élni vele. Itt is sokan írtak már a tapasztalataikról, és nem egy közülük pozitív. Mindenkinek a természetes szülés az álma, de szerintem nem a szülés a legfontosabb, hanem a baba egészsége, ilyen szempontból tehát érdemes az összes lehetőséget mérlegelni. Mi van, ha császározni kell? Akkor is EDA-t használnak a legtöbbször.
A szülés mindenképpen nagy teljesítmény az anya részéről, függetlenül attól, hogy milyen módon történik. Tehát szerintem ne szégyenkezz, hogy eljátszol a lehetőséggel, hiszen sor kerülhet rá. Akkor viszont jobb tudni, mi vár az emberre, hogyan történik a dolog,és mik lehetnek a hatásai. Erről az orvosod fel tud világosítani.
3/3 anonim válasza:
Nálunk, a hatvani kórházban hüvelyi szülésnél egyáltalán nem használnak fájdalomcsillapítást. Annó én is megkérdeztem a védőnőt, és csak mosolygot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!