Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Csak én vagyok így ezzel?...

Csak én vagyok így ezzel? Mennyire ertetlenkednenek a csaladtagok?

Figyelt kérdés
Ha majd a szülésre kerül a sor, szeretnék egyedül lenni végig a vajudastol kezdve a szülés pillanataig. (Az apuka maradna velem) valamint amikor hazaerkezunk, az első hetekben nem szeretnék latogatokat, meg csaladtakokat sem. Nagy lenn az együtt nemertes?
2014. dec. 30. 19:11
 1/8 anonim ***** válasza:
88%
Nagy lenne. De megértelek, én is így akartam. Egy pár napig békén is hagytak. :)
2014. dec. 30. 19:17
 2/8 anonim ***** válasza:

Családtól függ.

Nálunk nagy lenne a nem-megértés. Nagyon szorosak a családi kötelékeink, el nem tudom képzelni hogy hetekig nem látja az anyukám az unokáját vagy a testvéreim a gyerekem. Nem voltak itt sokat, megcsodálták a babák, anyukám és a húgom segítettek ha kellett (főzni, vasalni), el tudtam menni nyugodtan zuhanyozni.

De az is igaz, hogy nálunk nem merültek fel olyan gondok hogy ki kell őket "dobni" vagy felébresztik a babát vagy 40 fokos lázzal jönnek stb.

2014. dec. 30. 19:18
 3/8 anonim ***** válasza:
84%

A családtól függ. SZerintem egy normális családnál fel sem merül, hogy kérés nélkül a nyakadra üljenek szülés után.

Nálunk meg sem fordult senkinek a fejében, hogy a kórházban vajúdásnál-szülésnél nekik bármi keresnivalójuk lett volna, pedig első unoka.

Utána persze eljöttek néhány órára, megnézték a kicsit, beszélgettünk, mentek haza.

Megkérdezték, jöjjenek-e segíteni, így a mi kérésünkre anyósom nálunk volt kb 3 napot.

Szóval közöld, mit szeretnél, aztán ha értelmesek, elfogadják, ha nem, nincs mit tenni.

2014. dec. 30. 19:25
 4/8 anonim ***** válasza:
79%

Nálunk is nagy a család, de mindenki megértette, hogy senkit sem szeretnénk pár napig látni (3-4 napot jelentett volna).

A kórházba persze bárki jöhetett volna. Mondjuk nálunk üvegen keresztül láthatták volna a lányunkat, mert senkit nem engednek be. Így nem tapogatják össze, stb.

Én pedig csak beöltözve mehettem volna ki, nem pedig normál ruhába.

Végül a sors megoldotta a kérdést. Autóbalesetünk volt és 33 hetesen sürgősségi császárral hozták világra a lányunkat. 1,5 hónapig csak a férjem láthatta a lányunkat és engem is.

Ő inkubátorba volt, én pedig az intenzíven sorozatos műtétek alatt.

Mikor végre hazamehettünk, egy hétig senki se jött hozzánk (valahogy maguktól megértették) és sikerült kialakítanunk egy ritmust.

Én akkor még gipszben voltam csípőtől bokáig. Szóval nem volt egyszerű maga a létezés sem.

2014. dec. 30. 19:33
 5/8 anonim ***** válasza:
66%
2-es vagyok: az mondjuk nálunk fel sem merült senkiben, hogy a szülésnél ott legyenek. Akár mellettem, akár a kórházban a folyosón.
2014. dec. 30. 19:40
 6/8 A kérdező kommentje:

Utolso, nagyon sajnálom ami történt.

Nálam a nagyszüleim szeretnék fontoskodni, előre latom, ahogy segíteni akar. Takaritani, mosni, fozni, stb... azért vállaltunk saját csaladot, mert képesek vagyunk gondját viselni a mi csaladunknak. Nem akarom, hogy más csinálja azt amit nekem kéne csak mert baba szuletik... valamint szeretnék osszerazodni a babaval... Új család leszunk...

2014. dec. 30. 19:51
 7/8 anonim ***** válasza:
szulesnel nálunk sem akart senki ott lenni(bár az elsőnél anyuék bekeveredtek a kórházba)de szerintem csak azért,mert férjem szólt nekik,h nem megy simán,császár lesz(ott én akkor már nem igazán voltam képben)...amúgy normális látogatások voltak...Nekem is fura lett volna hetekre kitiltani a családot az életünkből..Nekem természetes,h nem csak mi válunk szülővé,hanem ők is nagyszülőkké,dédikké,stb...nekik is hatalmas élmény ez.Azt a segítséget meg lehet, h el fogod még fogadni,ha itt lesz az ideje.
2014. dec. 30. 21:48
 8/8 anonim ***** válasza:
Azért, ha nehéz szülésed lesz lehet jól jönne a segítség. Én azt csináltam, hogy a közvetlen családtagok jöttek amikor haza értunk a kórházból. Aztán még párom jött haza akkor ne mert egy családdá kell kovácsolódnunk.
2014. dec. 31. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!