Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után mennyi idövel...

Szülés után mennyi idövel kell felkelni az ágybol?

Figyelt kérdés
hogy oldhato meg , hogy betétet tegyél magad alá? mármint ott a sok anyuka elött...33 hetes kismama
2008. aug. 18. 09:14
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ha hüvelyi szülésről van szó, akkor elméletileg 1-2 óra múlva már felkelhetsz,persze számít,hogy milyen állapotban vagy.Betétet a szülöszobán már beteszik,a következőt mát a mosdóban is cserélheted.

Ha császármetszés,akkor az érzéstelenítéstől függ,vagy 12 vagy 24 óra elteltével,és ez kórházfüggő is. Itt a betétet,vattát a műtöben odateszik, majd a takaró alatt cserélik a nővérek,más nem látja(és szerintem mást nem is érdekel).

2008. aug. 18. 09:38
 2/4 anonim ***** válasza:
48%
szülés után 2 órával,de addig se vagy betét nélkül,mikor az ápolónő rendbe rak,doki összevarr,utána tesznek be...
2008. aug. 18. 10:36
 3/4 anonim ***** válasza:
66%

Szülés után 2 órával már kimentem a saját lábamon pisilni, mert nem ment az ágytálba. Utána pedig zuhany a nővért csak lázmérésnél láttuk, nincs arra idejük, hogy betétet cserélgessenek neked. Meg kell próbálni minél hamarabb felkelni, ez a te érdeked. A kicsit is megkapod szülés után, azt is neked kell ellátni, segítséget persze kérhetsz, de önállóan kell megoldani a feladatot. Ez segít, hogy minél hamarabb felépülj és regenerálódjál.

7 hetes baba anyukája

2008. aug. 18. 12:20
 4/4 anonim ***** válasza:
Pécsen ez egy kicsit máshogy volt/van. Nálunk az volt, hogy szülés után egy óra megfigyelés még a szülőszobán, aztán utána felvittek, jött a nővér, hogy egy óra múlva visszajön, addig ne keljek fel. És azt is mondta, hogy addig ne legyen betét meg semmi, csak hajtsam fel a hálóingem a takaró alatt. Egy óra múlva visszajött, akkor kaptam betétet, azt takaró alatt megoldottam, fel kellett kelni és kimenni pisilni,de a nővér ott volt, hogy lássa, mennyire tudok biztonsággal mozogni (persze pisilni nem jött be), közben kicserélte a harántlepedőt, ami véres lett, és ennyi volt.
2008. aug. 18. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!