Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A Máv kórházban melyik szülész...

A Máv kórházban melyik szülésznőt válasszam?

Figyelt kérdés
2008. aug. 17. 20:03
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Úgy tudom, hogy ott mostanában megszüntették a szülésznő választást...

Egyébként én is ott szültem 7 hete, nem fogadtam szülésznőt, hanem annál szültem, aki épp dolgozott. Kunné Irénke volt az, nagyon határozott, de segítőkész szülésznő nagy tapasztalattal.

2008. aug. 17. 20:36
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Előtte nem jártál be vizsgálatra hozzá?

Ki volt az orvosod? Vagy az sem fogadott? Minden rendben volt?

2008. aug. 17. 20:52
 3/8 anonim ***** válasza:

Az orvosom fogadott volt, neki a magánrendelésére jártam, így nem jártam a kórházba vizsgálatokra. A szülésznőket ezért nem is ismertem (csak egyet a szülőszobalátogatásról).

dr. Gulyás István Zsolt az orvosom, nagyon rendes, mindent elmond, hogy mi fog következni, mire lehet számítani, többször benézett hozzám a vajúdás közben, a kitoláskor pedig végig ott volt és biztatott. Amíg kórházban voltunk a szülés után, minden nap meglátogatott. Őt csak ajánlani tudom!

Egyébként a szülésznővel is jól összedolgozott!

A szüléskor minden rendben volt, EDA-t is kaptam, amivel kapcsolatban csak pozitív élményeim voltak. A gátmetszést nem is éreztem, az összevarrást sem (Gulyás doki sebész is, így érti a dolgát ezen a téren is) és rendben begyógyult a seb. Szülés után két órával toltak át az osztályra és alig vártam, hogy felkelhessek, mert elég erősnek éreztem magam. Aztán látták, hogy minden OK velem, és akkor már engedték is.

Szép szülést neked!

2008. aug. 18. 18:18
 4/8 A kérdező kommentje:

Nekem a Barabás Gábor a fogadott orvosom én is eddig a magánrendelőjébe jártam. Az utolsó hónapban sem kellett bejárnod a kórházba? Nekem lassan el kell kezdenem hetente bejárni CTG-re.

Milyenek a körülmények?

A hotel szobán nem gondolkodtál? Nem tudod hogy működik?

Te mennyit adtál a dokinak a szülésre? A szülésznőnek adtál valamit?

2008. aug. 18. 20:48
 5/8 anonim ***** válasza:
milyen megye ez?
2008. aug. 19. 01:16
 6/8 A kérdező kommentje:
Ez Budapesten van. Állami egészségügyi központ lett a MÁV.
2008. aug. 19. 09:37
 7/8 anonim ***** válasza:
köszi
2008. aug. 19. 19:58
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

1. válaszoló vagyok, bocsi egy ideig nem voltam netközelben.

Az utolsó hónapban sem kellett a kórházba járnom, mert CTGre is a magánrendelőbe jártam.

A hotelszobán gondolkodtam, mert tartottam attól, hogy kifogok nem túl szimpi szobatársakat, de nem tudtam kideríteni, hogy van-e erre lehetőség és hogy mennyiért, kérdeztem is erről a többieket itt a gyakorikerdesek.hu-n, de aztán a kislányom 11 nappal a kiírt időpont után úgy döntött, hogy meg szeretné ismerni ezt a világot. Egyébként később olvastam a válaszokban, hogy állítólag már nem lehet külön szobát kérni.

Nekem eszembe sem jutott a kórházban, hogy külön szobát kérjek, mert jó szobatársaim voltak és jobb is volt, hogy volt kihez szólni és babás kérdéseket megbeszélni.

A körülmények szerintem egész jók (bár olvastam már itt is ellenkező véleményeket), nekem nem volt kórház érzésem, pedig tartottam attól, hogy pár napot kórházban kell töltenem. A szülőszoba jól felszerelt és légkondis, ami azért a melegben jól jött.

Az osztályon 3 ágyas szobák vannak, igaz szekrény nincs (csak egy éjjeli szekrény), így táskából éltem. A látogatófolyosós megoldással sokszor tudtak hozzám látogatók jönni, aminek én örültem, annyi, hogy a szobába nem jöhettek be (elvileg). Szobánként külön fürdőszoba van. A kaja viszont elég pocsék (kórházi koszt), ezért jobb, ha valaki visz be neked ennivalót.

A csecsemős nővérek nem éppen kedvesek. Nem bunkóztak igazából, de semmit nem mondtak, szóval mindenről kérdezni kell őket!!!

A baba viszont végig ott lehet veled és kezdhettek összeszokni és bármikor mellre tudod tenni.

A dokinak 60ezret adtunk. Még szülés előtt megkérdeztük tőle, de csak annyit mondott, hogy mennyit szokott kapni, nem azt, hogy mennyit kér :-)

A szülésznőnek nem adtunk semmit, pedig igazából megérdemelte volna, mert rendes volt. De úgy vagyok vele, hogy nem fogadott volt és igazából munkaidőben a munkáját végezte, ezért nem szeretem a hálapénzes történetet.

Az orvosnak azért adtunk, mert mégiscsak megfogadtuk és ráadásul a magánrendelésére jártam. Ez ezzel jár.

Hallottam már olyat is, hogy az anesztesnek is szoktak adni pénzt az érzéstelenítésért, de mi neki sem adtunk (igaz, eszembe sem jutott volna akkor, hisz mással van elfoglalva az ember olyankor). Ő is a munkáját végezte, igaz nagyon jól, mert az EDAnak semmilyen mellékhatását sem éreztem.

Remélem, mindenre válaszoltam!

2008. aug. 23. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!