Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért élik meg sokan teljesítm...

Miért élik meg sokan teljesítménykényszernek a szülést?

Figyelt kérdés

Több kérdésbe is olvastam, hogy lelkibetegek lettek, mert császár/vákuum lett a vége; "nem szültek elég jól".

Nem az a fontos, hogy egyben, egészségesen kint van a baba?

Az ilyen kérdéseknél olyan érzésem van, mintha a kérdezők mellett egy pontozóbizottság állt volna, aki értékeli a szülést és nem kapott az illető elég magas pontszámot, ezért szomorú.

2014. dec. 17. 19:15
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
36%

Jó kérdés! Miért élik meg sokan teljesítménykényszernek, azt, hogy házasodjanak, illetve azt, hogy gyereket szüljenek?

Nem tudom.

Ez a divat!!!!

Tanulj ameddig van rá lehetőséged, (valakinek 3 diplomát támogatnak a szülők valakinek 5 általánost sem)

aztán a gyerek a gyerek a gyerek a gyerek.

Az ez utáni véleményem nem részletezném.

2014. dec. 17. 19:33
 2/20 anonim ***** válasza:
65%

Mert önbizalomhiányosak, és mások véleménye számít nekik a legjobban, hogy jól csinálják-e a dolgokat.

Vagy más sikerélményük nincs az életben, és ennek legalább jól kell mennie.

Ezt most nem leszólásnak szánom, sajnos sok ilyen ember van a környezetemben. Normálisan ennek nem kellene számítani, mert nem attól lesz valaki jó anya, hogy császárral szült-e vagy szoptatott-e, hanem attól, hogy szereti, tisztességesen felneveli a gyerekét, és a lehetőségeihez képest megad neki mindent.

Melyik felnőttet fogja érdekelni, hogy vákuummal született-e vagy sem?

2014. dec. 17. 20:11
 3/20 anonim ***** válasza:
32%
Van, akinek fontos az élmény. Én is ilyen vagyok. Ahogy nem elégszem meg egy igazi férfi helyett egy vibrátorral, úgy nem elégszem meg a természetes, szép szülésélmény helyett sem azzal, hogy egy diplomás hentes kivágja belőlem a gyerekem. Nekem a császár életem mélypontja volt, és mindent meg fogok tenni azért, hogy soha többé az életben ne fordulhasson ez elő. Csalódás volt és igen, idő volt, mire feldolgoztam. Ennek nem ez a módja, és nem ez a helyes útja. Természetesen fontos a babám egészsége, de ha nem csak felszínesen és naívan nézed az eseményeket, megdöbbensz, hogy a császárok közel kétharmadának nincs valódi életveszélyes indítéka. Nekem fontos, hogy az életben megéljek mindent, amit a testem, amit föld és amit a lelkem adhat. Ha neked mindegy, legyen. De van, akinek ez alapvető.
2014. dec. 17. 20:20
 4/20 anonim ***** válasza:
78%
Nem tudom, lehet valami az onbizalom hiányban. ..akinek alapból kevés van...jön rá a kornyezet "kedvessege"..én csaszarral szultem,"hidegen hagyott"orultem, h van egy szép gyerekem..ezzel szemben akárkinek mondtam, lesajnalt..sőt olyan is volt, aki a szemembe mondta, h ő meg akar szenvedni a gyerekeert (magamban rohogtem a butasagan, nem reszleteztem neki, h en mennyit szenvedtem, mintha szamitana vmit..mire császár lett)..szóval igen ott a pontozo bizottság. ..
2014. dec. 17. 20:23
 5/20 anonim ***** válasza:
Egy elgondolkodtató beszélgetés, ha tágítanád a látóköröd: [link]
2014. dec. 17. 20:27
 6/20 A kérdező kommentje:

"Nekem fontos, hogy az életben megéljek mindent, amit a testem, amit föld és amit a lelkem adhat"

Akkor gondolom fogfájással és vesegörccsel se mész orvoshoz vagy veszel be fájdalomcsillapítót, hiszen a tested ajándéka és átéled teljes mélységében.

2014. dec. 17. 20:57
 7/20 anonim ***** válasza:
19%
Tökéletes példákat hoztál. Fogfájást többnyire beteg fog okoz, ezzel fogorvoshoz megyek. Ha csak tömésről van szó, nem kérek érzéstelenítést, húzáshoz adtak, amikor muszáj volt. Vesegörcsöm másfél éve volt, tőzegáfonyát szedtem és sokat ittam, sportoltam. Nem szedek fájdalomcsillapítókat. Egész életemben nem ettem meg egy levél Algopyrint. Hiszek a testemben, a természetben és abban, hogy ami történik, annak oka van. Tudom, hogy ez manapság nem menő és egyesek hülyeségnek tartják, de nagyon sokan élnek így, akik nem rettegnek attól, ha valami fáj, és nem félnek megélni az életet és annak minden részét, nem csak azt, ami épp kényelmes. Tompításban a lényeg veszik el.
2014. dec. 17. 21:04
 8/20 anonim ***** válasza:
71%

Természetesen megtenném, amit tudok, hogy meggyógyuljak.

Kicsit úgy érzem, hogy ezekkel a kérdésekkel valami képzeletbeli sarokba szeretnél beszorítani és számomra nem egyértelmű, hogy ezzel milyen "győzelmet" aratnál? Eléggé messzire mentünk, mert azért az életmentő kemoterápia és a medikalizálttá vált szülés eléggé távol áll egymástól, szerintem. Ahogy természetesen az életmentő császármetszéssel sincs a világon semmi probléma, ami a WHO szerint is kb. az esetek 15%-a körül van. Nem 30-40-sőt50%, ahogy kis hazánkban látjuk. Akinek az életét menti meg a műtét, valószínűleg nem érzi rosszul magát utána, mert pontosan tudja, hogy szükség volt rá. Az indokolatlan, türelmetlen, beavatkozásokkal teli szülés végén szükséges császármetszés végén viszont maradhat űr a lelkünkben, mert megfelelő szüléskísérés esetén nem kellett volna megtörténnie. És ez a nagyon nem mindegy apró részlet a történetben.

2014. dec. 17. 21:13
 9/20 Julie S ***** válasza:
69%
En is rosszul eltem volna meg, ha nem sikerul magamtol megszulni a gyerekem. Es azert, mert a szules egy termeszetes folyamat, aminek kulonosebb beavatozasok nelkul is mukodnie kene. Ha nem mukodik, akkor tok normalis, ha ezt kudarcnak elik meg a nok. Csak manapsag adatik meg az a kenyelem es biztonsag, hogy ha gaz van, kivagjak beloled a gyereket es a legtobb esetben senki sem hal bele. Par generacioval ezelott meg sokkal nagyobb baj volt, ha nem mukodott jol a szules folyamata. Szoval en ezt nem teljesitmenykenyszernek gondolom, hanem egy tok termeszetes, normalis, egeszseges reakcionak egy kudarcelmenyre, egy veszelyhelyzetre.
2014. dec. 17. 21:43
 10/20 anonim válasza:
65%
Szerintem ez nem feltétlenül a teljesítménykényszerről szól, sokkal inkább arról, hogy vannak olyanok (mint én is), akiknek fontos a szülés (születés) minősége. Mert szerintem kevesen vannak azok, akik a 9 együtt töltött hónap után úgy szeretnék megélni a nagy találkozást, hogy le vannak zsibbasztva (rosszabb esetben elaltatva), nem tudják, hogy mi történik, és egyszer csak felmutatják a babót, h "itt van". Szerintem olyan érzés lehet, amikor valamit te szeretnél megcsinálni, de nem hagyják, és kiveszik a kezedből a gyeplőt, ezáltal egy passzív szerepbe taszítva azt, akikről az egész szól. Persze egy nő sem lesz kevésbé jó anya emiatt -sőt! Anyukám is császárral szült, és nála fantasztikusabb anyukát el sem tudnék képzelni! Arról nem beszélve, hogy az orvosilag indokolt császár életet menthet. Aki ezzel nem él az adott helyzetben, kizárólag az elvei miatt -na az elítélendő. Csak arra szerettem volna rámutatni, hogy elég nagy érzéketlenség azt állítani, hogy aki rosszul érzi magát ilyesmi miatt az önbizalomhiányos, semmi másban nem sikeres, stb. Én is csalódott lennék, ha végül beavatkozásra kerülne sor, pedig elhiheted, hogy teszek arra, mit mond anyós-após. Tudom, hogy ez lenne a legjobb a babámnak és nekem, és érzem magamban a képességet arra, hogy ezt megadjam mindkettőnknek. Ennyi az egész.:) Üdv, egy 39hetes km
2014. dec. 17. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!