Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van olyan, aki tomegkozlekedes...

Van olyan, aki tomegkozlekedesi eszkozzel viszi haza az ujszulottet?

Figyelt kérdés
En meg sosem hallottam ilyet es az ismeroseim kozott sincs olyan. Az egyik babahordozos kerdes ihletett meg. Mert pl. akinek nincs autoja de taxira sincs penze, az hogy viszi haza a babat? Ha van valami tapasztalatotok, vagy ismerosi korben van olyan ember, legyszi irjatok meg hova es mivel vitte a babat :)

2014. dec. 13. 20:22
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
49%
Miert ne lehetne hazabuszozni vele? Mondjuk en kulfoldon elek, itt tisztak a buszok, de nem is szokas tulparazni a baba erkezeset. Az elso babankkal mi is mentunk vasarolni, postara, ugyeket intezni, mert nem tudtuk volna maskepp megoldani. Par nappal a szules utan mar setaltunk vele, pedig gatsebem volt. Most a masodik babaval is par naposan mar mentem a nagyert az ovodaba, es ket hetesen megyunk busszal a vedonohoz (itt nem jon ki vedono, nekunk kell odamenni, es ferjem elviszi a kocsit a munkaba, szoval csak busszal tudok menni). En magamra kotom a babat hordozokendobe, nekem ez egyszerubb, mint a babakocsival bohockodni. A baba itthon is elkaphat barmit, hiszen a tesoja ovodaba jar, de szoptatott babanal szerintem nem akkora baj egy kis natha a csaladban. A betegszallitot en mar csak azert is melloznem, mert ahogy a neve is mondja, betegeket szallit, annal nagyobb fertozesveszely nem is kell. Ha a korhazbol hazaengedik a babat, akkor eleg egeszseges ahhoz, hogy kibirjon egy hazautat. Es bezarkozni sem kell a lakasba csak azert, mert babank szuletett, semmi baja nem lesz a friss levegotol, ha megfeleloen van feloltoztetve. Itt amugy a babaruhakat sem szokas sterilizalni, kifozni, vasalni, szerintem Mo-on meg sokan tulaggodjak ezt az egeszet.
2014. dec. 15. 12:11
 22/33 anonim ***** válasza:
35%
Kedves utolsó! Rendkívül nagy butaságokat írtál, már ne haragudj. A legnagyobb télben szaladgálni ide-oda egy pár napos újszülöttel mérhetetlenül nagy felelőtlenség. Nincs kifejlődve az immunrendszerük. És, valóban otthon is elkaphat tőletek betegségeket, de miért kell kivinni szándékosan emberek közé a hidegbe, hogy tuti el is kapjon valamit. Nincs megfelelő hőháztartásuk, nincs megfelelő mennyiségű zsír a bőrük alatt, ezért akármennyire is hiszed, hogy jól beöltöztetted, így is megfázhat nagyon könnyen. Ráadásul mivel gyenge még az immunrendszerük, egy egyszerű megfázásnak is lehetne elég komoly szövődményei náluk. Itt Magyarországon pedig a buszok olyanok amilyenek...Büdös, igénytelen emberekkel van teli, akik ráadásul télen mindenféle betegséget terjesztenek. Most mondjam azt, hogy ennyi esze, hogy lehet egy anyának, hogy ilyen körülmények közé viszi a pár napos, védtelen gyereket? Te sem tartanád szerintem épeszűnek, ha egy kicsit elgondolkozol a fentieken.
2014. dec. 15. 12:22
 23/33 anonim ***** válasza:
Jah és ez nyáron is igaz, csak maximum kevesebb a betegség olyankor.
2014. dec. 15. 12:23
 24/33 anonim ***** válasza:
37%

Hú, a kedvencem, a külföldre szakadt magyar, aki már mindent, ami itthoni, csak fura félrevont tekintettel szemlél. Az orvosi alatt sok külföldi ellátórendszerrel volt szerencsém találkozni az EU-n belül: a magyar a legnagyvonalúbb, számtalan dolog, amelyet te túlaggodalmaskodásnak ítélsz, ott azért nincsen, mert lehet rajta spórolni. A magyar rendszer a végletekig pocsékol, a világon nincs olyan, hogy valaki betoppan egy ügyeletbe, és azt az orvos köteles tetőtől-talpig végigkukkolni. Pazarlunk, ott meg nem. A követekeztetés a rossz: ott nem azért nem csinálnak bizonyos dolgokat, mert nem indokolt, hanem mert az eü. közgazdászok egészen pontos számításai nyomán üzemel az ellátás, és nem amolyan buta sallangok mentén, hogy: "az egészség nem üzlet."

Ugyanakkor hozzátenném, hogy a svéd, az angol, a német, a francia és még az összes többi fejlett állam újszölöttjeinek immunrendszere sem funkcionál tökéletesen, és rájuk is igaz, hogy az első 10-14 napban, de leginkább első három hétben minden potenciális fertőzés szisztémás fertőzés veszélyével fenyeget. És nem, ott sem viszik gyakran kórházból tömegközlekedéssel a babákat. És igen, ott is meg van erre szervezve a betegszállítás (amely betegszállító járműveket egyébként a kórházi aszepszis-antiszepszis protokoll szerint fertőtlenítik).

2014. dec. 15. 12:51
 25/33 anonim ***** válasza:
69%
És a legjobb barátnőm svéd: ők vasalják is a babaruhákat, fertőtlenítenek is (nem lakást, cumikat, stb.-t), és aggódósak. Nincs olyan, hogy egy nemzet ilyen vagy olyan, fogjuk már fel.... Ja, és ők is betegszállítóval készülnek haza, mert nincs autójuk, de buszra ők sem akarnak szállni a kicsivel. Na?
2014. dec. 15. 12:52
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
Én már láttam távolsági buszon kisebbségi család pólyában vitte az 5 napos újszülöttet. Kb. 50 km-t utaztak, a sofőr mögött ültek, ahol ugye folyton kinyílt az ajtó, és jött rájuk a hideg (ősz vagy tél volt, de hideg idő az tuti). Nekem is megfordult akkor a fejemben, hogy kizárt, hogy ne legyen egy ismerősük aki értükmegy. Kérdésedre válaszolva, igen, van olyan.
2014. dec. 15. 13:34
 27/33 anonim ***** válasza:
100%
Mi taxival vittük, nincs kocsink...de buszra nem szálltunk volna vele, inkább segítséget kérünk olyantól, akinek van autója.
2014. dec. 15. 13:40
 28/33 anonim ***** válasza:
Ja, hogy Mo-on ilyen tokeletesen mukodik az orvosi ellatas? ;) Engedd meg, hogy ezzel ne ertsek egyet. Az alapveto higieniai szabalyokat nem tartjak be (rokonom elment tudoszuresre, ahol ket beteg kozott nem sikerult lefertotleniteni a keszuleket), mocskosak a vecek, es ha kenytelen vagy befekudni, meg az evoeszkozt, vecepapirt is neked kell vinned. Honapokat kell varni 1-1 komolyabb vizsgalatra, es erdemes megnezni a nyugdijasok altalanos allapotat. Mashol 80-85 evesen meg aktivak az emberek, eljarnak otthonrol, mert nem faj mindenuk es kepesek elsetalni a boltig, nyugdijas klubig. De igazad lehet, mashol csinaljak szarul, ahol emberkent kezelnek, megadjak, amire szukseged van. Es valoszinuleg a babakat sem vinnek ki az utcara, ha megbetegednenek. Az, hogy elmeletileg mi nem tesz jot nekik, meg nem biztos, hogy valoban art. Megfelelo oltoztetest irtam, minuszokban pedig en sem megyek ki, ha nem muszaj, nem a legnagyobb hoviharban kell setalni a gyerekkel, de nem lesz semmi baja, ha ket honapos kora elott ki mereszelem vinni a szabadba.
2014. dec. 15. 14:26
 29/33 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó! Semmilyen képed nincsen az egészségügyi ellátórendszerekről, ez kristálytiszta. A svéd szülészeti protokoll, az angolról már nem is beszélve - legendásan sz.r, és legendásan a spórolásról szól, éppen januártól vezetik be azt az új intézkedéscsomagot, amelytől tovább szorul a helyzet. ÉS értelmező olvasással is vannak problémáid: mint írtam, nem az infrastruktúránk jobb, hanem sokkal nagyvonalúbban költjük a NEM LÉTEZŐ pénzt - ez is kritika volna a hazai rendszert illetően, és magába foglalná azt is, hogy igen, úgy jó, ahogyan kint van, ahol az orvosnak van tekintélye, ahol ő dönt a vizsgálatokról, stb. Mind a svéd barátnőm, mind az Angliában élő húgom pl. fizeti az itthoni tb-t, van is itt bejelentett lakcímük, itt ugyanis soron kívül vesznek igénybe ügyeletben bizonyos képalkotókat pl. Nem egy holland beteg érkezett már hozzám, aki a szívéhez kapkodott, amikor két hétre jegyezték elő a ct vizsgálatra. Mint mondtam, dolgoztam kint, egészen részletesen ismerem a rendszert.
2014. dec. 15. 14:34
 30/33 anonim ***** válasza:
0%

Szintén svéd történet: az elfolyt magzatvizes nem került felvételre a fájások megérkezéséig - a gyerek és anya is szeptikus volt a császármetszés megkezdésekor. Érted, mire célzok? Hogy ők a forrásokat célszerűsítik, arra alapul pl. az egész NHS, hogy a lehető legkevesebbet köss le az orvosból, ne neki kelljen veled foglalkozni. Itthon ennek nincs kultúrája, pazarlunk, beledöglünk. A célzás egyébként annak szólt volna, hogy nem minden azért van külföldön, vagy éppen azért nincs, mert úgy ideálisabb - sokszor egészen más a primer drive az ilyen intézkedések mögött.

És igen, vérlázítónak gondolom, hogy valaki kintről ilyeneket írogat, úgy, hogy láthatóan gőze sincs semmiről. :) Ezt meg te engedd meg nekem. :))))

2014. dec. 15. 14:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!