Van olyan, aki tomegkozlekedesi eszkozzel viszi haza az ujszulottet?
Pardon, véletlenül elküldte.
Szóval olyan, mint a mentő, de nem mentenek, hanem csak kórházból/-ba taxiznak betegeket. Főleg kezelésekre, vagy csökkent mozgásképesség esetén.
Szent Jánosban szültem, s bizony a szobatársam busszal, villamossal vitte haza a babát!
A férje hozta a babakocsit, bele rakták a babát, s haza tolták!
Régen, mikor mi gyerekek voltunk, minden 5. Embernek volt kocsija, sokan busszal vitték haza a gyereket fonott mózeskosárban, mert a babakocsikat nem lehetett össze csukni, nem fért fel a buszra!
Én ismerek nem is egy olyan anyukát akik tömegközlekedési járművel vitték haza az 1 hetes babájukat. Azért 1 hetes, mert ugye 1 hétig bent voltunk szülés után.
De engem azért érdekelne, hogy miért is baj ha valaki így viszi haza a kicsit? Tényleg nem kötekedésből csak érdekel. Ugyanis régen amikor az első gyermekemet szültem (24 évvel ezelőtt) nagyon kevés embernek volt autója. Hiába voltak barátaid, rokonaid, akkor sem biztos , hogy volt köztük olyan akinek volt kocsija. Taxira meg már akkor sem költöttek az emberek így maradt a busz, villamos, metró..
Én ma is nagyon sokszor látom, hogy a nagy bevásárlóközpontokba, tescoba és hasonló helyekre 1-2 hetes babákkal vannak ott a fiatal szülők. Nem vicc: Volt, hogy odamentem, megdicsértem a kisbabát, és finoman rákérdeztem, hogy
- Jaj, de gyönyörű kislány! milyen picurka! mennyi idős?
- 7 napos..
Ezért nem értem miért nem lehet busszal-villamossal menni haza egy pici babával..(tényleg érdekelne ha valaki tudna erre értelmes választ adni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!