Van olyan, aki tomegkozlekedesi eszkozzel viszi haza az ujszulottet?
Haza kocsival vittük, de nekem vissza kellett mennem egy héttel később dokihoz. Mivel én se voltam járóképes állapotban, az nem működött, hogy a férjem otthon marad, úgyhogy jött mindenki.
Parkolási nehézség miatt inkább taxit hívtunk, de a diszpécsernek nagyon kikötöttem, hogy magas kategóriás, EXTRA tiszta autót kérünk, mert egy hetes újszülöttet szállítunk (plusz legyen isofix a kocsiban). Egy órát vadásztak megfelelő autót, de végül így mentünk.
Nem mertem volna tömegközlekedéssel elindulni a gyerekkel az első hetekben-hónapokban. Gyakorlatilag nincs immunrendszere, a BKV meg tényleg "immunerősítő" még felnőtteknek is.
Biztos, hogy felkutattam volna ismerőst, ha nincs kocsink és szívességet kérek.
10 mert az újszülöttnek nincs immunrendszere, a legkisebb bacitól megbetegedhet, először a védekezőképessége a saját otthonának háztartási flórájára fog kialakulni, utána jön szépen sorban más is, vendégek, utca, stb
én még pár hónaposan sem vittem tömegközlekedéssel.
és a kinti levegőhöz is szoktattam először erkélyen, ahogy az javasolt, minden nap egyre több percet
Régen mi lehetett? Barátnőm mesélte, többen voltak tesók, és anyukája a legkisebb öccsét mikor szülte, karácsonykor a legnagyobb hóban, egyedül buszozott haza vele a ki a tanyára, apa vigyázott a gyerekekre, anyuka meg a méteres hóban leszállt a buszról az újszülött gyerekkel, friss gátsebbel, és 1,5km-t gyalogolt még hazáig... Tök durva.
:(
Távoli ismerősöm nekem is van, aki az újszülött babával mikor mentek haza először nem hazamentek, hanem az auchanba bevásárolni. :( Ráadául akkor még nem volt hordozójuk, és barakták abba a mocsok bevásárlókocsiba, amin olyan babás ülőke van a tetején. És még posztolták is az iwiwen- anno! :)
Régebben Budapesten éltem. A IX. kerültben, az István kórházból például a népesség összetétele miatt határozottan sokan viszik haza tömegközlekedéssel a babájukat. Mindig furcsálltam.
Aztán a 4. babámnál elég érdekesen alakult a helyzet. Akkor már vidéken éltünk a második férjemmel és a 3 kiskamasz gyerekemmel. Családom a volt férjemnél szállt meg, amikor be kellett feküdnöm, szerencsére nagyon jó a kapcsolat.
Délután szültem, a férjem késő este hazaautózott vidékre, másnap dolgoznia kellett, és csak estére jött vissza néhány órára, a gyerekek meg maradtak apánál, aki napközben szintén dolgozott. Tök jó volt, 3-szor jöttek be hozzám a 40 fokban, hozták a hideg vizet, és dajkálták a kistesót.
Még nem volt 48 órás a pici, amikor hazaküldtek a kórházból. Felújítás, helyhiány, rengeteg szülés. A férjem még vidéken. Így a három kiskamaszom jött értem. Cipelték a táskákat, mutatták, hol van árnyék, én meg egy textilpelussal letakarva ölben vittem a picit. Pár órát a volt férjem lakásán dekkoltunk, ami tipikus legénylakás, aztán jött apa, és hazaautóztunk.
A gyerekeknek életreszóló emlék volt, ők gondoskodhattak anyáról, és együtt vihettük haza a picit.
Tudom, hogy ez a történet nem tartozik szorosan ide, csak azért írtam le, mert szerintem némi lazaság kell a baba születése körüli időszakban is. Nyilván influenzaszezonban nem vinném emberek közé az újszülöttemet, de nálunk már az elsőnél sem volt több hetes látogatási tilalom, meg túlféltés. Baba érkezett a családba, az élet meg ment tovább:-)
Az a véleményem,hogy akinek nincs 2-3-5 ezer forintja taxira,az vegyen játékbabát és ne szüljön. Már bocsánat .
Egyébként nem gondolom,hogy bármi baja lenne a gyereknek ha hazabuszoztatják ,de én biztos nem tenném , szülés után a wcig is örültem ha elsétáltam,nemhogy buszozzak meg kilométereket gyalogoljak .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!