Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Igaz, hogy Veszpremben nem...

Igaz, hogy Veszpremben nem adjak ki a gyereket szules utan, hazamenetelkor, ha nincs babahordozo?

Figyelt kérdés
Vedonom allitotta ezt, de nem ertem....hiszen akinek nincs kocsija, annak miert lenne hordozoja........ :/ Lehet, hogy kapok kolcson, de azert erdekelne!!! Koszi!!
2014. dec. 13. 15:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

engem kb 10-szer hívtak vissza

1. hozza a hordozót(de mondtam itt van a váróban a rokonokkal, csak addig viszem kézben a babát."nem jó, hozzam a hordozót"

2. hol van a takaró róla?a gyereket be kell takarni. ezért meint mehettem vissza

hú nem is emlékszem mikbe kötött még bele, de alán, hogy kössem be, me sapka a fejére, meg stb..

annyit gondolok, hogy a kórház felelőssége még a kórház területén, ha a babával bármi történne, de csak tippelek

2014. dec. 13. 16:21
 2/14 anonim ***** válasza:
60%
Ez máshol is így van. De, ha most télen szülsz, mégis hogy akarod hazavinni a gyereket? Nem ajánlatos pár naposan babakocsiban tologatni, vagy tömegközlekedési eszközön vinni. Vegyetek hordozót, vagy kérjetek kölcsön és hívjatok taxit. Kivétel: ha a kórház mellett laktok közvetlenül, vagy, ha nyáron szülsz. Bár én még akkor sem vinném az újszülöttet busszal például. Mi kaptunk babahordót, kocsink nem volt, de mivel téli baba lett a gyerek, ezért hívtunk taxit.
2014. dec. 13. 18:31
 3/14 anonim ***** válasza:
Az előfordulhat, hogy bepróbálkoznak ezzel, de nem tehetnék meg. Téged semmilyen jogszabály nem kötelez arra, hogy a babát autóval vidd haza, illetve arra sem, hogy ha autóval viszed, akkor az autóig már a hordozóban vidd. Nem tagadhatják meg ezért a baba kiadását.
2014. dec. 13. 18:43
 4/14 anonim ***** válasza:

Minket kikísértek az autóig,apukám jött étrtünk.

Nekünk sincs autónk amúgy, de néha utazunk nagyszülőkkel/barátokkal vagy rohantunk már kórházba taxival és akkor bizony jól jött.

2014. dec. 13. 19:32
 5/14 anonim ***** válasza:
Ki kell adniuk. Konkrétan szem és fültanúja voltam, hogy a koraszülött osztályról kiadták úgy Veszprémben a babát, hogy tudták, távolsági busszal mennek haza. Még meg is sürgették a papírmunkát, hogy elérjék a buszt! Vidéken, ha nincs autója valalinek, nem úgy van, hogy hív egy taxit, hogy elvigye 20-40 km-re.
2014. dec. 13. 19:39
 6/14 anonim ***** válasza:
51%
Ölben nem viheted haza, ezért hordozó, vagy babakocsi kell!
2014. dec. 13. 20:04
 7/14 A kérdező kommentje:
Na akkor tisztazzunk par dolgot..........itt paran enlkezdtek anelkul itelkezni, hogy irtam volna barmit a hazavitel korulmenyeirol!! Szoval 1.nem kezben es nem busszal tervezem haza hozni. Noveremet fogom megkerni, hogy hozzon haza minket, mivel egyedul nevelem fel a picit es auto hianayaban sem ertelme, sem anyagi lehetosegem nincs most hordozot venni egyetlen alkalomert. Kolcson kertem igaz, de az majd elvalik, hogy a szulesig hozzam kerul-e. 2. elhiszem, hogy korhazankent valtozo, de mi az, hogy nem adjak ki? Akinek nincs autoja, az mi az istenert venne hordozot? 1 alkalomert? Arrol nem beszelve, hogy a korhaztol kb 5 percnyi auto utra jovunk. Az alatt az ido alatt, szerintem teljesen mindegy, hogy hordozoban van, vagy az olemben hatul. Van rendes meleg ruha, bundazsak, sapka, kesztyu stb......semmi baja nem lesz. Regen, 20-30 eve azt se tudtak a szuleink eszik-e vagy isszak a hordozot.............es csodak csodajara meg is haza kerultunk valahogy. Szoval......a hasznos infokat koszonom!!!! Aki meg kotekedni, beszolni jott ide.......az menjen a .......
2014. dec. 14. 11:15
 8/14 anonim ***** válasza:

Az autóba kötelező a hordozó kivéve taxi. Ha a nővéred visz haza és elkap a rendőr megfelelő gyerelülés nélkül jól megbüntet. Ez kórháztól független.

Meg olvass kicsit utána mekkora a gyerek túlélési esélye csak egy sima ütközés esetében akkor ha megfelelő hordozóban van és akkor ha csak simán kézben.

Bármilyen jól vezet a nővéred, bármikor belétek rohanhat egy részeg állat.Én nem kockáztatnám a gyerekem.

Lehet kölcsönözni is tudsz. Kérdezz körbe a helyi bababoltokban.

2014. dec. 14. 14:24
 9/14 anonim ***** válasza:
70%
Te ennyire felelőtlen vagy? Beleülsz a kocsiba az újszülöttel úgy, hogy nem is lesz bekötve? Nagyon remélem, hogy elkap a rendőr. Nem azért, mert rosszat akarok neked. A gyerek érdekében kívánom ezt. Így már azt is remélem, hogy a kórházból tényleg nem adják ki így a babát, csak,ha ott lesz a hordozó és biztonságban haza tudjátok vinni. Még a születése előtt intézd el, hogy adják kölcsön a hordozót. Mire mentek haza, már ott legyen nálatok.
2014. dec. 14. 14:37
 10/14 anonim ***** válasza:
Taxiban tényleg nem kötelező, de ki az a buta szülő, aki kockáztat. Nekünk például meg is mondta a sofőr, hogy csak úgy visz haza minket, ha biztonságosan tudja szállítani a babát is, mégpedig hordozóban.
2014. dec. 14. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!