Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császáros anyukák van kedvetek...

Császáros anyukák van kedvetek beszélgetni?

Figyelt kérdés
3 hete szültem, de engem lelkileg rettenetesen megvisel most is, hogy nem természetesen jött világra a babám.
2014. dec. 12. 18:52
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, azt az egyet kell megértened először, hogy nem tudunk mindent irányítani. Másodszor pedig: nem mindig az a fontos, amit addig annak hittünk. Természetesre készültél, nem az lett. Én is arra készültem, nem tágultam, megcsászároztak. Nekem nem okozott gondot, maximálisan bíztam az orvosomban, tudom, mi volt a kockázat. Tedd helyre a fejedben a dolgot, nem bonyolult ez. Képzeld, nekem másodszor sem sikerült, mert ott meg életmentő műtétre volt szükségünk. Elaltattak, csak órákkal később láttam a gyereket, azt se tudtam ébredéskor, életben van-e. Na ezzel elbíbelődtem a fejemben/lelkemben jó darabig azért, de a helyére került végül. Nincs bűntudatom, boldog vagyok, hogy épek, egészségesek a gyerekeim, hálás vagyok az orvosaimnak. A szoptatás egyébként meg nem ettől függ, nekem mindkettővel sok tejem volt, a nagy jól szopott, a kicsinek valahogy nem ment annyira, rövidebb ideig szoptattam őt. Hidd el, nem tehetsz róla. Továbbra sem értem, miért is kéne bárkinek bűntudatot éreznie a császármetszés miatt. Van aki "anyábbnak" érzi magát a császárosoknál, mert neki könnyebben ment, vagy nehezebben, de természetesen szült. Nem kell mindent elhinni, nem ezen múlik az anyaság.

Te meg ne emészd magad, hanem kezdj el a "dolog" jó oldalával foglalkozni, most már nem te vagy fontos, hanem a kisbabád. Neki mosolygós, kiegyensúlyozott anyuka kell, nem olyan, aki értelmetlen múltbéli eseményeken szorong, amire semmi hatása nem volt. És akkor itt jön az a rész, hogy eldöntjük, mi a fontos. Sok sikert hozzá, fel a fejjel! :)

2014. dec. 13. 17:55
 22/26 anonim ***** válasza:

Ne haragudjon meg senki rám, de nem tudom megérteni azokat, akik tragédiaként élik meg, hogy császárral szültek egészséges babát.

Inkább úgy mondanám, szerencsések, hogy ez a legnagyobb tragédia az életükben.

Van egy rokonom, aki farfekvéssel született, sokszorosan nyakára tekeredett köldökzsinórral. Az anyját nem császározták meg, kirángatták belőle a gyereket szó szerint. Eredmény: súlyos agykárosodás és csípőficam. A ma 37 éves férfi intézetben vegetál, beszélni, mozogni nem tud, öltöztetni, etetni, pelenkázni kell. Na, ez az igazi tragédia, nem egy 15 centis heg az ember hasán.

Más. Amikor a lányom született már egyik szülőm sem élt. Apám akkor halt meg hirtelen, amikor 38 hetes terhes voltam. Előttem van a kép, ahogyan mindenórás hassas viszem az urnát a kezemben (otthon ravataloztam fel a temetésig). Ezek után ki a frász borul ki egy császármetszés miatt?! Inkább amiatt keseregtem, hogy már nem küldhettem mms-t a szüleimnek az őrzőből, hogy megszületett a gyerekem. De egészséges, és jól fejlődik, a hegem pedig már nem is látszik. Nem érdekel az sem, ha a második is császár lesz, csak egészségesek legyünk, és ÉLJÜNK.

2015. febr. 18. 12:14
 23/26 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Annak az anonimnak, aki privátban leparasztozott, nyilvánosan is üzenem, hogy akkor gondolja át újra a véleményét, ha már elvesztette a fél családját (netalán egy magzatot is), és megtudta, mi az igazi fájdalom. Addig meg tanuljon alázatot. Mert az élet nem hagy kiegyenlítetlen számlákat.
2015. febr. 18. 14:14
 24/26 A kérdező kommentje:
igazatok lett.azóta teljesen más és meggyógyult.a kislányom mindenért kárpótol nagyon ügyes, büszke vagyok rá.
2015. febr. 19. 20:14
 25/26 anonim ***** válasza:
Jól van, csak idő kellett. Gratulálok a kislányodhoz.:)
2015. febr. 19. 20:56
 26/26 anonim ***** válasza:

Szia kérdező!

Én is császáros vagyok,természetesre készültem,de sajnos a feje nem ékelődött be a szülőcsatornába,nem tágultam eléggé,a sok oxytocin hatására leesett a szívhang és még a magzatvizem is meconiumos volt így sajnos esélyem sem lett volna megszülni a babát.Így alakult,de készülök hogy majd a 2.babát sikerül természetesen világra hoznom :) ha gondolod írhatsz privátban,meghallgatom a lelki problémád...nekem is jó kibeszélni magamból ezt a dolgot.

2015. márc. 16. 11:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!