Császáros anyukák van kedvetek beszélgetni?
Én is császáros voltam, kétszer is, de engem nem sebzett meg lelkileg.
Talán azért, mert ismertem a nagymamám sztoriját, akinek a negyedik terhessége fulladt tragédiába, mert akkor még nem volt mindenütt császármetszésre lehetőség. Teljesen egészséges, probléma mentes terhesség után gond adódott a szülésnél, kipréselték belőle a babát, de beakadt. Fogóval rángatták ki szerencsétlen babát, de megnyomták a fejét és sérült az agya. Örök életére fogyatékos, másokra szoruló, intézetben élő ember lett belőle, 20 évesen meghalt.
Mindig is úgy gondoltam a császármetszésre, hogy életmentő beavatkozás, és inkább nekem legyen egy vékony hegem, mint a kisfiaimnak baja. Szerencsére, és az orvosom tapasztalatának, határozottságának, tudásának köszönhetően van két egészséges és szép gyermekem.
Ha a természeteshez ragaszkodom, a temetőbe járkálnék, nem a gyerekszobába.
Tudom, hogy sokszor nem egyszerű elfogadni, hogy rajtunk kívül álló okok miatt nem úgy történnek a dolgok, ahogy mi elterveztük, de próbálj pozitívan gondolkodni. Ne azt nézd, hogy mi "nem sikerült", hanem azt, hogy mi sikerült.
Két császáron vagyok túl. Jobban megvisel fizikailag mint lelkileg. Több vetélés után nem érdekel, milyen formában jön világra, csakis hogy egészséges legyen.
Lehet, ha nincsenek vetélések és természetes szülésre készülök, én is sajnálnám, hogy nem úgy sikerül, ahogy terveztem, de így egész másként látom a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!