Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért érdemes magánszobába menni?

Miért érdemes magánszobába menni?

Figyelt kérdés
2008. aug. 16. 21:45
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
53%

Írd be a keresőbe: magánszoba

Ott már vitatkoztunk erről.

2008. aug. 16. 21:50
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
én nem mentem magánba de megtehettem volna, mivel első baba volt, és volt amit nem tudtam,pedig ugy mentem be hogy semmi meglepi nem fog érni, azért mondtak okos dolgokat több gyerekes anyukák. mi 3 an voltunk egy szobába és nagyon jó volt elbeszélgettünk hogy mi jó és mi nem, sokat tanultam is tőlük, a babaák is kintmaradtak éjjelre, és egyszer sem keltem fel azért mert mésik anyuka babája sírt vagy épp pelenkázta, csak az enyémet hallottam meg, és ezzel ők is igy voltak
2008. aug. 17. 09:22
 3/16 anonim ***** válasza:
55%
Én otthonról mentem szülni és szülés után VIP szobában voltam. Nekem csak pozitív tapasztalataim voltak. Először is ami a legfontosabb volt, hogy a férjem is ott alhatott és ott lehetett velünk. A látogatók is bejöhettek hozzám, ami azért volt jó, mert erősen véreztem és hiába tudtam felkelni, a váró ahol a többi kismama rokona várakozott elég messze volt. Tehát mire oda kiértem volna már fordulhatok is vissza. A szobához tartozott saját illemhely és tusoló, és maga a szoba is olyan volt mintha egy szállodában lettünk volna. Semmi kórházi hangulata nem volt. Ez mentálisan elég jót tett, mert ilyenkor olyan elesettnek érzi magát az meber. Legalábbis én így éreztem. Minden órában jött a takarítónő bár maga a szülészet is új volt mert szülésem előtt egy héttel adták át az új osztályt. A nővérek pedig váltogatták a kilincset, nem volt olyan amit kérnem kellett. A kaját is a szobában fogyaszthattam el. És mindezért napi 3.000 Ft-ot kellett fizetnem. Összesen négy napot töltöttem ott, és ha mégegyszer lehetőségem lenne a VIP szobára akkor is oda mennék. Könnyű szülést kívánok.
2008. aug. 17. 09:42
 4/16 anonim ***** válasza:
48%

Sztem ebből nem kell nagy ügyet csinálni jobb esetben 3-4 napról beszélünk.Én mindenképp magánszobába megyek ha lesz szabad, mert (lehet kicsit antiszociális vagyok) de nem vagyok kiváncsi más kismama jótanácsaira, szenvedéseire.Akkor lesz nálam a babám amikor én akarom, ha esetleg pihenni szeretnék leadom, és nem kell a másik 3-4 kisbaba sirását hallgatnom.Én igy gondolom.De ha esetleg mégsem lesz szabad szoba akkor sem esünk kétségbe azt a pár napot csak kibirjuk valahogy:)

üdv:38 hetes kismama

2008. aug. 17. 11:02
 5/16 anonim ***** válasza:
32%

"pihenni szeretnék leadom"

igazán nem kéne leadni, mivel te vállaltad, akkor nehogymár bedobd a csecsemőosztájra ha már elfáradsz, ez nem egy knyv amit beraksz a sarokba. ha nem vagy kiváncsi, mások tanácsira, akkor az szived joga, de kiváncsi lennék miután megszülsz hányszor fogsz ide irni h ez most mi?miért?normális?

2008. aug. 17. 11:28
 6/16 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem mindenkinek szive joga hogy mit választ ezt tartsuk tiszteletben.Ki így érzi jól magát ki úgy.Személyszerint én megőrűltem volna ha azt a 3-4 napot az elsőnél 6 napot (mert nagyon besárgult a kicsi)egyedűl kell töltenem.És azt se felejtsük el ha menet közben jössz rá hogy mégsem jó egyedül és senki nincs ott veled egésznap akkor nem lehet ám csak úgy át rohangálni a többiekhez a babával.Mind kettőnek megvan a jó és rossz oldala is.
2008. aug. 17. 12:31
 7/16 anonim ***** válasza:
46%
Én nem sok értelmét látom... Sőt, szerintem a sima szoba kényelmesebb. Nem tudom, miért érdemelne valaki többet, mint bárki más, miért járna neki extra ellátás. Ő is csak egy olyan nő, mint a többi. Én szerettem a szobatársakat, és tényleg olyan fáradt az ember, hogy csak a saját babája sírását hallja, a többiét észre sem veszi. Meg nekem sokat segített a szomszéd ágyon fekvő anyuka, akinek a második babája született, ő mutatta meg a szoptatást, amikor már teljesen kétségbeestem, hogy nekem sose lesz tejem. Nem tudom miért kell így elbújni mások elől, meg ilyen mogorvának lenni... Meg ennek a férj bent tud aludni dolognak nem sok értelmét látom. A szülés és az azt követő napok nem erről szólnak szerintem, utána úgyis annyit lesznek együtt, amennyit csak akarnak. És tényleg nem értem, miért létezik olyan, hogy akinek több pénze van, az azt hiszi, hogy ő felette áll másoknak és nem kell velük "vegyülnie"...
2008. aug. 17. 12:39
 8/16 anonim ***** válasza:
76%

Kedves előttem szóló!

A harmadik válaszoló vagyok és szeretnék reagálni a soraidra. Először is senki sem kérte hogy mások sorait, illetve döntését minősítsd, de ha már megtetted hát elmondom neked, hogy nem érzem magamat felsőbb rendűnek vagy különbbnek a többi kismamánál. Sokkal súlyosabb okai vannak annak, hogy a VIP szobát választottam amit azért nem írtam le, mert egyrészt nem tartozik a kérdéshez, másrészt nem akartam a kérdést feltevő kismamát megilyeszteni hisz gondolom amúgy is tele van félelmekkel. Most mégis megindokolom bővebben a dömtésemet azért, hogy elgondolkodj mielőtt bárki felett ítélkezel.

Aznap csak én szültem és az orvosom a főorvos és a szülésznő is egybehangzóan azt javasolták, hogy menjek abba a szobába, mert sajnos nem "szokványos" szülésen voltam túl és ennek következményeként a fájdalmaim sem lesznek "átlagosak". Téraránytalanság miatt úgy volt, hogy császároznak, de a kisbabám másképp döntött, nem várt már addig. Ennek következtében komoly bevérzéseim lettek mind a hasüregben, mind a húgyhólyagomban, valamint ödémák keletkeztek (négy hétig hasizomból pisiltem). A végbelemet tudta csak megmenteni az orovsom a gátmetszéssel ami a végbélnyílásig ért. Azon kívül mindenhol roncsolódtam, kívül belül szétszakadtam, leszakadt a méhizom egy része, elrepedt a bordám és eltörött a farokcsontom. Mivel a férjemen kívül nincs rokonom ezért volt nagy jelentősége, hogy ott lehetett velem ill. velünk. Hiszen egyedül színte felkelni sem voltam képes. Ha felkeltem azonnal ömlött belőlem a vér nagy mennyiségben, ugye nem kell ecsetelnem, hogy hányszor kellett felmosnia a férjemnek a padlót,mivel én nem hajolhattam! És hát nem szívesen hagytam ott a takarító személyzetnek sem a vértócsáimat. A tisztálkodáshoz színtén állandó segítségre volt szükségem és nekem elég kellemetlen érzés lett volna, ha egy idegen nővér segédkezik ebben. Nem beszélve arról, hogy milyen kínjaim voltak. A többi kismamára is szerettem volna tekintettel lenni, hisz nem hiszem hogy az én kínjaim segitették volna őket a gyógyulásban, pihenésben. A nővérek így is leterheltek tehát minden szempontból jobbnak ítéltem meg, ha külön szobába megyek. Az külön szerencse hogy üres volt éppen. Szerencsére a többi kismama sokkal jobb állapotban volt nálam (és ezt a nővérektől és az orvostól tudom). Én szülés után három hónapig véreztem, és most négy hónap után mondta azt az orvos, hogy gyógyult vagyok és élhetek házaséletet. Tehát felhívom a figyelmedet, hogy mielőtt mások felett ítélkezel számolj el magadban jó sokáig. Én sem vagyok milliomos és azt a pénzt tudtam volna másra is költeni, de könyörgöm miért ne élhetnék egy lehetőséggel ha ezzel nem csak a magam hanem a környezetemben lévő kismamák nyugalmát sem bolygatom fel? Azért mert valaki szül még nem kell hogy egoista is legyen. A döntésemet pedig a mai napig nem bántam meg és nincs jogod minősíthetetlen sorokkal illetni. Inkább válaszoltál volna a kérdésre.

2008. aug. 17. 14:56
 9/16 anonim ***** válasza:
40%
Figyi, nem kell így lebarmoli. A kérdésre válaszoltam. Indokolt esetben (mint ahogy te is írtad) meg tudom érteni, ha valaki ezt választja. Amit nem tudok megérteni, az az, amikor valaki kényeskedik, pedig épp ugyan olyan állapotban van, mint a többi anyuka. Nem tudom, miért vagy ilyen agresszív, lehet rendesen is reagálni.
2008. aug. 17. 17:56
 10/16 anonim ***** válasza:
38%

"Nem tudom, miért érdemelne valaki többet, mint bárki más, miért járna neki extra ellátás. Ő is csak egy olyan nő, mint a többi."

". És tényleg nem értem, miért létezik olyan, hogy akinek több pénze van, az azt hiszi, hogy ő felette áll másoknak és nem kell velük "vegyülnie"..."

Nem vagyok agresszív, de ez a két mondatod számomra felháborító és bántó, sértő volt. Az agresszivítástól én nagyon messze vagyok. Csak vérlázító sorokat írtál amit nem hagyhattam szó nélkül. A vitatkozás pedig nem kenyerem. Csak szerttem volna ha megérted hogy miért is mentem külön szobába.

2008. aug. 17. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!