Akik betöltött 40. hét után szültek, mekkora lett a babájuk?
2. baba: 40+6 hét, 3980 g, 55 cm kisfiú.
3. baba: 41+4 hét, 4340 g, 56 cm kislány.
A fiú azóta nyúlánk, vékony 5 éves nagyfiú lett.
A kislány 4 hónapos husibaba még.(Lassan eléri a 8 kg-t)
Mindegyiket csak szoptattam.
Szia!
Nekem 40+5 naposan 3650 gr lett, 55 cm lány.A szülés rendszertelen fájásokkal indult, nem is állt be rendesen, csak nagyon erősek voltak, közben elakadt a tágulás 1,5 ujjnyinál. Nem engedtem, hogy emiatt indítsák, gyorsítsák a szülést és kiderült, jól tettem, mert magas egyenes állása volt a babámnak arctartással, fizikálisan nem is lehetett volna megszülni természetes úton - ezzel vigasztalt az orvosom. A szülésgyorsítóktól csökkenhettek volna az életfunkciói a babának, így is, úgy is császár lett volna, de így tökéletesen jó életfunkciói voltak. A terminus túllépés oka lehet, ha jól van kiszámolva a szülés várható időpontja (mert biztosan tudod, mikor fogant) gyakran hasonló beilleszkedési és/vagy tartási rendellenesség, mint nekem volt, mely sokszor vezet végül császárhoz, ezt tapasztaltam sok fórumon és itt is sokan írták már meg. Sajnos az orvosok nem igazán vizsgálják meg, nincs-e véletlenül magas-egyenes állása a babának, pedig ennek vannak kitapintható jelei. Van, amikor sikerül mégis befordulnia a babának a szülőcsatornába, de sajnos sokszor nem és akkor akár vákumos-fogós szülés is lehet a vége, annál pedig még a császár is jobb szerintem.
Remélem, minden úgy sikerül, ahogy szeretnéd és szép szülésed lesz. Nagyon sok boldogságot kívánok a babához! :-)
Üdv.: 6 hós baba anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!