Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg "baj" ha szülés után...

Tényleg "baj" ha szülés után nem baba-mama szobába szeretnék menni?

Figyelt kérdés
Ahol én szülök, ott is van baba-mama szoba (ahogy szerintem már mindenhol). De én nem szeretnék baba-mama szobát, inkább a hagyományos "elviszik és csak szoptatáskor hozzák" felállás tetszene. De más furán néz rám, hogy miért nem akarok a babámmal lenni. Egyedül anya ért meg. Szeretni fogom a babám és jó lesz vele együtt, de abban az 5 napban, amiben a kórházban leszek, többet tudok pihenni úgy, hogy nincs mindig mellettem a baba. Utána úgyis vele leszek non-stop. Szerintetek is elítélendő, hogy így szeretném?
2014. dec. 5. 12:51
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, viszont kívánom! :)

Látom, neked már nincs sok hátra, nekem még január közepéig kell várnom a babára :)

2014. dec. 6. 13:29
 12/22 anonim ***** válasza:
59%
Én is abban hiszek, hogy rá kell jönnöd, mi a legjobb a gyerekednek. Tudom, hogy te pihenni szeretnél, érthető is, de az én fiamat senki nem tudta elvinni mellőlem, mert azonnal ordított. Egyik csecsemő ilyen, a másik olyan. Én csak arra kérlek, vedd figyelembe a babádat is, az, hogy neki mi a jó. Remélhetőleg tudsz majd pihenni.
2014. dec. 6. 14:10
 13/22 A kérdező kommentje:
Mindenképp olyan szobát fogok kérni, ahol nem marad mellettem a baba, ha valami baj lenne ebből (bár nem hiszem), akkor még mindig kérhetem, hogy rakjanak át másik szobába. 5 napig jó lesz így, nem fog megviselni senkit, utána úgyis csak én leszek neki otthon, velem lesz 0-24-ben.
2014. dec. 6. 15:00
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

A mi generációnk még úgy nőtt fel, hogy ez volt a természetes, hogy a szülés után nem adták rögtön oda az anyukának a babát. Köszönöm jól vagyok, és jó a kapcsolatom az anyukámmal, úgyhogy úgy tűnik nem okozott maradandó károsodást.

Semmi gond azzal ha így döntöttél, ne hagyd hogy lelkiismeret furdalás csináljanak!

2014. dec. 6. 15:47
 15/22 Julie S ***** válasza:
59%

Ha okoz is lelki torest, el fogja felejteni es kesobb felulirhato. Csak azert furcsa ez nekem, mert ha otthon lennel es csaladi korben biznad masra, de ugye barmikor ott lennel neki, ha igenyel, az mas. Itt viszont nem fognak rohangaszni utanad felorankent, ha ugy adodna, vagyis a gyereked igenye erosen hatterbe szorul. Ilyen picikent pedig meg nem tudjak mit jelent varni par percet, fel orat, nekik azonnali igenyeik vannak. A valaszkesz neveles lenne az idealis, amit igy nem tudsz megvalositani. Es tudom, rengetegen felnottek ezen gondoskodasi mod nelkul is, de sok mai felnott nem is egeszseges lelkileg.

Minden jot nektek, remelem nalatok minden jol alakul majd.

2014. dec. 6. 17:50
 16/22 anonim ***** válasza:

10-es vagyok, igen, én már tényleg minden perces vagyok.:) De neked sincs sok hátra. :)

Egyébként van már egy nagyfiam is.

Azt viszont nem biztos, hogy nagyon tolerálják, ha később megváltoztatod a döntésedet. Van ahol azt jobban, ha babaszobából néha beadod. Bár ahol én voltam annó, ott úgy volt, ahogyan eredetileg kérted. Érdemes lenne a kórházban megkérdezni, vagy ha van nőgyógyászod, vele megbeszélni, hogy még nem vagy benne biztos, hogy hogyan lenne jó mindkettőtöknek. Első baba, ugye?

2014. dec. 6. 19:46
 17/22 A kérdező kommentje:
Igen, első baba. Már beszéltem erről az orvosommal, azt mondta megoldható, ha nincs nagy tumultus és egyenlőre úgy néz ki, hogy nem lesz, aztán ki tudja. Édesanyám is orvos a kórházban, kb. mindenkit ismer már legalább 20 éve a szülészeten, szóval ha úgy alakul biztos el lehet intézni. De egyenlőre tartom magam az eredeti elképzelésemhez. Amikor én születtem, akkor nem is igazán volt baba-mama szoba, mégis elég sokat szépen felnőttek a korosztályomból, nem hiszem, hogy ez sok mindent befolyásolna. Csak nem szeretném, ha rögtön a mély vízbe lennék dobva.
2014. dec. 6. 20:14
 18/22 anonim ***** válasza:

Én baba-mama szobában voltam, nem is volt màs lehetősèg. Gyereket a kezembe nyomtàk és kèsz. Azt sem tudtam mit csinàljak, vagy, hogy csináljam. Éjfélkor elvitték hajnali 5-kor hozták, mondanom sem kell, hogy hulla fáradt voltam. Ha átvittem a csecsemősökhöz (hogy a látogatóimmal tudjak pár szót beszèlni) úgy néztek rám mint a véres rongyra (kicsit nehezükre esett a dolog)

Én megértelek, bár nem tudom, ha lett volna választási lehetőségem, hoģy döntöttem volna, de az biztos, hogy olyan fáradtan jöttem haza a kórházból, hogy első éjszaka úgy aludtam, hogy meg sem hallottam a baba sírását!

2014. dec. 6. 21:13
 19/22 anonim ***** válasza:
Igazából az a gond az elején ezzel a külön levéssel, hogy ugye nem ez a természetes állapot, mindennek megvan az oka. Mikor a baba megszületik élénk, rögtön képes szopni, ilyenkor az a jó neki, ha a mamaján fekszik úgy magzatmázasan egy közös takaró alatt. Az a jó neki, ha csak után 1-2 óra múlva fürdetik, öltöztetik, a köldökzsinór elvágásával is meg kell várni a pulzálás abbamaradását. Csomó helyen abszolút nem így csinálják, és már ez is gondot okozhat pl. a szoptatásnál. Ezután a baba durván egy napig alszik, tehát bőven pihenhet mama-baba egyaránt (én olyan izgatott voltam, hogy nem tudtam aludni egyébként), utána a következő 1-2 éjszaka a baba folyton csak enne, mivel éjszaka tud jobban termelődni a tej, ekkor indítja be a baba a tejtermelést. Tehát ez igazán fontos és persze fárasztó időszak. Nem hiszem, hogy éjszaka 1-2 óránként bevinnék neked a babát emiatt, gondolom megtömik tápszerrel, hogy ne sírjon, de ez totál elronthatja az egész szoptatást, vagy nagyon küzdelmessé teheti. Meg ugye, ha a kórházban kerülsz a mélyvízbe, ami azért nem is olyan mély az elején, akkor ott tudsz kérdezni, otthon már nehezebb. A baba szempontjából meg képzeld milyen ijesztő lehet a mamája nélkül lenni, még az is trauma neki, hogy nem benned van. Szerintem főként akkor praktikus a külön szoba, ha szülés után magyon rossz állapotban vagy, vagy ha nem akarsz szoptatni. Persze nem "baj", ha te így látod jónak, csak érdemes tájékozódni, hogy hosszú távon mi a jobb mindkettőtöknek.
2014. dec. 6. 21:18
 20/22 anonim ***** válasza:
36%
Tőlem elvitték a babát, mert 36. hétre született és koraszülöttnek nyilvánították. 16 órát vajúdtam és már több, mint egy napja ébren voltam, de nem bírtam aludni. Egyszerűen annyira rosszul voltam a fiam nélkül, hogy semmi másra nem bírtam gondolni, csak arra, hogy számoljam éjjel az órákat, mikor hozzák vissza hozzám. Bőgtem is, mert annyira hiányzott. Azt akartam, hogy mellettem feküdjön, szopizzon nyugodtan, de nem lehetett...Én így, ne haragudj, de nem tudom megérteni az olyan anyukát, aki bár megtehetné, mégsem akar a pici újszülöttjével lenni. Ne vedd magadra, nem sértés, vagy ilyesmi, de nekem így a természetes.
2014. dec. 6. 22:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!