Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg "baj" ha szülés után...

Tényleg "baj" ha szülés után nem baba-mama szobába szeretnék menni?

Figyelt kérdés
Ahol én szülök, ott is van baba-mama szoba (ahogy szerintem már mindenhol). De én nem szeretnék baba-mama szobát, inkább a hagyományos "elviszik és csak szoptatáskor hozzák" felállás tetszene. De más furán néz rám, hogy miért nem akarok a babámmal lenni. Egyedül anya ért meg. Szeretni fogom a babám és jó lesz vele együtt, de abban az 5 napban, amiben a kórházban leszek, többet tudok pihenni úgy, hogy nincs mindig mellettem a baba. Utána úgyis vele leszek non-stop. Szerintetek is elítélendő, hogy így szeretném?
2014. dec. 5. 12:51
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Én baba-mamásban voltam mind2x, én vágytam a babám közelségére. De téged sem ítéllek el, attól még szereted a babát, hogy inkább szeretnéd kipihenni magad. NEm lesz kevesebb attól a te babád sem, mert nem lesz veled non-stop az első pár napjában. Otthon lesz időd bőven bepótolni. :)
2014. dec. 5. 12:53
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem elítélendő, ha neked így jó. De lehet, hogy szülés után meggondolod magad :-). Miután megszületett a babám egy percre sem akartam otthagyni sehol.
2014. dec. 5. 12:57
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nem volt választás, ott volt a baba a szobában, és kész :). Első éjjel lehetett kérni, hogy elvigyék. Azt kértem is, mert akkor már 42 órája voltam ébren összesen és úgy éreztem, hogy kipurcanok, ha azon az éjszakán sem aludhatok.

Ne foglalkozzál azzal, akik nem értik meg, mostantól kb. mindenki egyfolytában tanácsokat fog osztogatni az anyósodtól a szomszéd néniig, meg mindenki jobban fogja tudni.. de Neked kell eldönteni, hogy Nektek mi a jó, és nem foglalkozni másokkal, néha nehéz.

2014. dec. 5. 14:01
 4/22 anonim ***** válasza:
Én sem baba-mama szobában voltam. Megmondom őszintén, nem is bánom. Azt sem tudtam, hogy kell fogni egy újszülöttet, tisztába tenni, öltöztetni, fürdetni... Nem hiszem, hogy sűrűn jönnek a nővérkék segíteni, ha kettesben vagy a babáddal, így meg mikor jöttek segítettek, megmutatták mit hogy kell. A szülés utáni napon (24 órás vajúdás) csak aludtam (volna), úgy keltettek fel, hogy hozták szoptatni a picit. Nem is tudom mit csináltam volna, ha végig ott van velem. Valószínű elszédülök végkimerülésben. Egy picit legalább tudtam pihenni én is, azóta sem volt rá alkalmam... :)
2014. dec. 5. 14:04
 5/22 anonim ***** válasza:
Én baba-mama-papa:) szobában voltam. De ha nincs ott a férjem, én se bírtam volna egyedül ellátni. Szerintem nem baj.
2014. dec. 5. 15:16
 6/22 anonim ***** válasza:
Szerintem se baj. Én baba-mama szobában voltam a lányommal, 33 óra vajúdás után volt 3 óra nyugalmam, amíg rendbe szedtem magam, beszéltem a családdal, aztán hozták a lányomat, aki végig ott volt utána velem, még éjszakára is. Az első éjszakát mindjárt végigordította, így akkor se tudtam aludni. Következő éjszakán már tele volt a szoba, a gyerekek felváltva sírtak egész éjjel, nem volt egy csendes percünk se. Végül 8 napig voltunk bent, én teljesen kikészültem a fáradtságtól.
2014. dec. 5. 17:02
 7/22 anonim ***** válasza:
Én abban voltam de este született és csak màsnap reggel kaptan meg amit nem is bànok mert felkelni se bírtam. De nàlunk éjszakára kötelezően elvitték a piciket és csak reggel hozták vissza. Szerintem szülés után annyi pihenés mindenkinek kell.
2014. dec. 5. 18:01
 8/22 Julie S ***** válasza:
27%
Te igy szeretned es a babad vajon hogy szeretne? Sajnos ot meg nem tudod errol szavakkal megkerdezni. Minden pici babanak alapveto igenye a testkozelseg. Persze, kibirjak anelkul is, csak hat amig te pihensz, addig a babad hianyol. Pont elete legeslegelejen. Nem elitelendo a pihenes iranti igenyed, csak furcsa, hogy nem akarsz mar az elso naptol kezdve gondoskodni a gyermekedrol.
2014. dec. 5. 21:22
 9/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Utolsó, elfogadom, hogy te így gondolod, én nem hiszem, hogy ez lelki törést okozna a babámnál.

2014. dec. 6. 11:49
 10/22 anonim ***** válasza:

Minden anya más, és másban teljesedik ki. Mint ahogy emberként, úgy szülőként is mások vagyunk, egyediek és megismételhetetlenek. Nincs ezzel semmi gond. Szép is lenne, ha mindenki egyformán gondolkodna és cselekedne.

Meglátod, majd mennyi ember lesz, aki bele akar szólni az életedbe miután szülő leszel. Nem könnyű kezelni, és csak azt meghallani, aki valóban jót akar..sajnos ez is idővel jön, szépen lassan.

Jó babázást kívánok neked, sok boldogságot és jó egészséget! :)

40+2hkm :)

2014. dec. 6. 13:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!