Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen erzes a szules? (tobbi...

Milyen erzes a szules? (tobbi lent )

Figyelt kérdés
Kinek milyen volt a szules , minden rendben volt ? Mihez hasonlitanatok a szulesi fajdalmat ?

2014. nov. 26. 18:26
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Intenzitásra vesegörcshöz hasonlítanám. Vagy szalmonellás hasmenéses görcshöz.

A kitolás - nem leszek népszerű a párhuzam miatt - de a világ legdurvább szorulásos "nyomom, nyomom, repedek, már lila a fejem" érzéséhez hasonlít. Ott fájdalmat nem éreztem, csak brutális székelési ingert. Gondolom annyira szétlapít mindent a kifelé jövő baba, hogy a végbél idegvégződései is nyomást kapnak - az agy meg székelési ingernek érzékeli.

Nekem a méhlepény bentragadt, érzéstelenítés nélkül tépkedték. Na, ahhoz képest a szülés vidám matiné volt. Ott vesztettem el minden jómodoromat és küldtem el minden mozdulatnál a jó b... k.. anyjába az egész stábot. Másnap elnézést kértem azért :)

2014. nov. 26. 20:32
 12/25 anonim ***** válasza:
0%
Ha az ismerősödnek annyira fájt a szülés, mintha beverte volna a kislábbujját, akkor szerencséje volt :) Szerintem olyan, mintha szét akarnának tépni kb. Azt hiszed, hogy még egy percet nem bírsz ki...Én kétszer szültem ,mindkettő életem legcsodásabb élményei közül való, pedig az elsővel 20 órát vajúdtam. Sose kérnék fájdalomcsillapítást, ez a fájdalommal együtt szép.Kár rajta filózni, hogy milyen. Ekkora fájdalmat úgyse lehet előtte elképzelni, de ilyen felemelőt se...
2014. nov. 26. 20:36
 13/25 anonim ***** válasza:
Nálam köze nem volt a mensis görcshöz. De a legdurvábban csikaró hasmenésem is kutyafüle volt hozzá képest. Kb úgy tudnám leírni,mitha az egész derekam,medencém két kamionhoz lett volna kötve,jobb és bal oldalon,és húzták volna teljes erőből két irányba. Görcs nem volt,csak nagyon erős húzódás a hasban,körbefonta az egészet,a hátammal együtt. A tolófájások nem hiába székelési ingerrel jönnek,máskülönben nem tudnánk akkora intenzítással nyomni. Nekem 3 nyomás volt az egész,viszont a gátmetszés ellenére repedtem. A 2 órás "pihenésből" kaptunk hármasban fél órát a fiúnkkal,a maradék másfél órában engem kapartak és foltoztak,csodás volt...
2014. nov. 26. 20:42
 14/25 anonim ***** válasza:
Nem menzesz görcs volt, hanem olyan, mintha belülről akarnának széttépni szó szerint. Olyan, mintha valaki teljes erőből próbálná széthúzni a lábaidat és a csípődet. Azt hiszed, mindjárt darabokra szakadsz. Aztán jön a megváltás: Nyomnod kell. Nekem az már nem fájt annyira. Szóval a vajúdás iszonyatos volt, de maga a szülés már kibírható. Ott csak egy dolog volt a pocsék: Nagyon, nagyon erőteljesen kellett nyomni és nem kaptam elég levegőt. Olyan volt, mintha fuldokolna az ember...
2014. nov. 26. 20:53
 15/25 anonim ***** válasza:
Egyre sűrűbb hullámokban jövő görcs, aztán hányingerrel egybekötve, egymást érő alhasi görcs, de szerintem tompa, mint a menszesz csak sokkal erősebb és párszor azt hittem elhányom magam tőle, de nem a fájdalom miatt, hanem annyira mindent összeránt. A kitolás része meg olyan, mint a székelési inger, az nem fáj, de nagyon erős toló inger és több egymás után. Az eleje nagyon fárasztó, megdolgoztatja az agyat nagyon, a végéhez meg kell a sok erő és az ingerre nyomni tudás. Nekem 1,5 óra volt az egész, de aludni akartam pár perc után - ha tudtam volna ugye.
2014. nov. 26. 21:00
 16/25 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Kitolás maga nem vészes, ott már tudod, hogy mindjárt vége lesz. Kinek mennyi, de az a legrövidebb szakasz általában. Nekem 3, talán 4 fájásból megvolt.

Ott a rosszabb inkább a két fájás közti időszak, amikor nem kell arra koncentrálni, hogy nyomj, és van időd gondolkodni. Na akkor fel tudod fogni, hogy milyen nagyon kellemetlen (nem fájdalmas, de nagyon nagyon kellemetlen) érzés, amikor gyerek részben bent, részben kint, és hát igen, azt a kis lukat amibe korábban a tampont dugdostad feszíti szét a testével.

Második válaszoló, nagyon sajnálom, ami veled történt, remélem azóta már vannak szebb emlékeid is szülésről.

2014. nov. 26. 21:31
 17/25 anonim ***** válasza:
Van, ami még fáj? Burokrepesztés (nem tudom hogy csinálják, de lehet nem is akarom tudni :D ) vagy gátmetszés (erről azt is hallottam, hogy akkor csinálják, amikor épp jön egy fájás, így nem is érezni)?
2014. nov. 26. 21:37
 18/25 anonim ***** válasza:

Burokrepesztés nem fáj. Nekem csinálták, észre se vettem. Azt éreztem, hogy valami meleg van a combomnál, mondtam is a dokinak, hogy milyen meleg a karja (azt hittem hozzáért a combomhoz), ő meg mondta, hogy az a víz :D

Vágást igen, akkor csinálják mikor fájás van, nem lehet érezni.

Még ami kellemetlen az a varrás. Előtte adnak oda helyi érzéstelenítést injekcióval, az annyira fáj, mint egy érzéstelenítés beadása. Utána meg tényleg csak annyit érezni, ahogy "rángatják" ott lent a tűt, meg vele együtt a bőröd, ez lehet kellemetlen, de nem fájó.

Utána ami még fájó-csípő érzés lehet, ha nem párnázottak a székek a gyermekágyas osztályon, de pl. a szobatársam törökülésben ült az ágyon, és nem fájt neki a varrás, én is simán ültem. Pisilés-kakilás lehet még kicsit kellemetlen, pisi csíp egy kicsit, a másik meg akkor rossz ha nem akar sikerülni.

Varratszedés sem fáj, csak ott is kicsit csíp ahogy húzza ki a varratot.

2014. nov. 26. 21:50
 19/25 anonim ***** válasza:

Köszönöm :)

Még a szülés beindítása jutott eszembe.. Hogyan indítják be? Miért fél annyira tőle minden anyuka? Veszélyesebb a babára vagy fájdalmas az is?

2014. nov. 26. 22:09
 20/25 anonim ***** válasza:

Az én szülésemnél minden rendben volt. A szülési fájdalmat nem tudom mihez hasonlítani, de mensigörcshöz semmiképp. Nekem a derekam fájt, meg a fenekem úgy éreztem szétrobban. Minden fájásnál azt gondoltam a következőt nem bírom ki, aztán a 2 fájás között azt, hogy na jó még egyet kibírok :) Azt képzeltem ordítani fogok, de örültem , hogy levegőt tudtam venni :) Aztán megszűnt a szünet a fájások között....

Akkor mondtam, hogy nem bírom tovább, mire közölték, hogy nyomhatok, na ott már nem a fájdalom dominál. Nekem az olyan volt mintha megpróbáltam volna felemelni valami olyan nehezet amit nem bírok el.

2014. nov. 27. 02:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!