Milyen erzes a szules? (tobbi lent )
Intenzitásra vesegörcshöz hasonlítanám. Vagy szalmonellás hasmenéses görcshöz.
A kitolás - nem leszek népszerű a párhuzam miatt - de a világ legdurvább szorulásos "nyomom, nyomom, repedek, már lila a fejem" érzéséhez hasonlít. Ott fájdalmat nem éreztem, csak brutális székelési ingert. Gondolom annyira szétlapít mindent a kifelé jövő baba, hogy a végbél idegvégződései is nyomást kapnak - az agy meg székelési ingernek érzékeli.
Nekem a méhlepény bentragadt, érzéstelenítés nélkül tépkedték. Na, ahhoz képest a szülés vidám matiné volt. Ott vesztettem el minden jómodoromat és küldtem el minden mozdulatnál a jó b... k.. anyjába az egész stábot. Másnap elnézést kértem azért :)
Első vagyok.
Kitolás maga nem vészes, ott már tudod, hogy mindjárt vége lesz. Kinek mennyi, de az a legrövidebb szakasz általában. Nekem 3, talán 4 fájásból megvolt.
Ott a rosszabb inkább a két fájás közti időszak, amikor nem kell arra koncentrálni, hogy nyomj, és van időd gondolkodni. Na akkor fel tudod fogni, hogy milyen nagyon kellemetlen (nem fájdalmas, de nagyon nagyon kellemetlen) érzés, amikor gyerek részben bent, részben kint, és hát igen, azt a kis lukat amibe korábban a tampont dugdostad feszíti szét a testével.
Második válaszoló, nagyon sajnálom, ami veled történt, remélem azóta már vannak szebb emlékeid is szülésről.
Burokrepesztés nem fáj. Nekem csinálták, észre se vettem. Azt éreztem, hogy valami meleg van a combomnál, mondtam is a dokinak, hogy milyen meleg a karja (azt hittem hozzáért a combomhoz), ő meg mondta, hogy az a víz :D
Vágást igen, akkor csinálják mikor fájás van, nem lehet érezni.
Még ami kellemetlen az a varrás. Előtte adnak oda helyi érzéstelenítést injekcióval, az annyira fáj, mint egy érzéstelenítés beadása. Utána meg tényleg csak annyit érezni, ahogy "rángatják" ott lent a tűt, meg vele együtt a bőröd, ez lehet kellemetlen, de nem fájó.
Utána ami még fájó-csípő érzés lehet, ha nem párnázottak a székek a gyermekágyas osztályon, de pl. a szobatársam törökülésben ült az ágyon, és nem fájt neki a varrás, én is simán ültem. Pisilés-kakilás lehet még kicsit kellemetlen, pisi csíp egy kicsit, a másik meg akkor rossz ha nem akar sikerülni.
Varratszedés sem fáj, csak ott is kicsit csíp ahogy húzza ki a varratot.
Köszönöm :)
Még a szülés beindítása jutott eszembe.. Hogyan indítják be? Miért fél annyira tőle minden anyuka? Veszélyesebb a babára vagy fájdalmas az is?
Az én szülésemnél minden rendben volt. A szülési fájdalmat nem tudom mihez hasonlítani, de mensigörcshöz semmiképp. Nekem a derekam fájt, meg a fenekem úgy éreztem szétrobban. Minden fájásnál azt gondoltam a következőt nem bírom ki, aztán a 2 fájás között azt, hogy na jó még egyet kibírok :) Azt képzeltem ordítani fogok, de örültem , hogy levegőt tudtam venni :) Aztán megszűnt a szünet a fájások között....
Akkor mondtam, hogy nem bírom tovább, mire közölték, hogy nyomhatok, na ott már nem a fájdalom dominál. Nekem az olyan volt mintha megpróbáltam volna felemelni valami olyan nehezet amit nem bírok el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!