Ti kinek hinnétek? Férfi nőgyógyásznak vagy a háromgyerekes anyának?
A múlt héten nagyon erős görcseim voltak, de nem is a hasgörcs volt az elviselhetetlen, hanem a vele együtt járó keresztcsont-fájdalom. Csak az alapján feltételeztem, hogy ez még nem a szülés, hogy folyamatos volt, nem volt szünet. Voltak pillanatok (elég sok), hogy megmozdulni sem tudtam, és olykor felsikoltottam a fájdalomtól. A sógornőm azt mondta, neki is volt ilyen a harmadik gyerekével, és szerinte a szülés nem ennyire elviselhetetlen, mert a csontfájdalomnál nincs rosszabb. Viszont ma, amikor az orvosomnak beszámoltam a múlt heti élményeimről, legyintett és közölte, hogy tágul a medencém, és tízes skálán, ahol az az 1-es szintű fájdalom, ott a szülés a 10-es. Ha ez tényleg így van, nem értem, hogy nem ájul el mindenki szülés közben... Szerintetek?
37 hkm
Szerintem nem mondtak gyökeresen ellent egymásnak. Mindenkinek más a fájdalomküszöbe, a sógornőd tapasztalata ugyanúgy nem jelent semmit a szülésed szempontjából, mint a doki legyintése (akinek sem a medencéje nem tágult, sem nem szült), bár nagy lehet a tapasztalata.
Nekem mondjuk a medence feszülése eléggé fájt (a folyamatos, amit éreztél), de a szülésnél tágulás sokkal-sokkal fájdalmasabb volt. Lehet, hogy te nagyon jól fogod megélni, ne törődj azzal, ki mit mond.
12es vagyok.
én is rengeteget olvastam a szülésekről, videót egyet sem mertem megnézni. olvastam minden féle halálfélelemről, szétszakadásról...stb, ezek miatt kb 37hetesen elkapott olyan pánik egyik percről a másikra....hihetetlenül rettegtem. de gyorsan elhessegettem és pozitívan álltam hozzá, mint előtte. és nagyon nagy meglepetésemre egy óriás bébit hoztam a világra minden gond nélkül. egyszer hánytam, mikor egy fájást állva csináltam végig, mert a szülésznőm mondta hogy úgy hatásosabb a tágulás, nah az annyira rossz fájás volt....vissza is ültem :) tehát gondolj jó dolgokra. én arra gondoltam hogy ügyes és erős leszek, a férjem szemében gyönyörűbb és csodálatosabb mint valaha...és így is volt :) amúgy nagyon sokat segít (nekem segített végig) a légzés. fájásnál nem figyeltem semmire csak a légzésre, jó mély, lassú levegő be és jó lassan ki....menni fog :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!