Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti kinek hinnétek? Férfi...

Ti kinek hinnétek? Férfi nőgyógyásznak vagy a háromgyerekes anyának?

Figyelt kérdés

A múlt héten nagyon erős görcseim voltak, de nem is a hasgörcs volt az elviselhetetlen, hanem a vele együtt járó keresztcsont-fájdalom. Csak az alapján feltételeztem, hogy ez még nem a szülés, hogy folyamatos volt, nem volt szünet. Voltak pillanatok (elég sok), hogy megmozdulni sem tudtam, és olykor felsikoltottam a fájdalomtól. A sógornőm azt mondta, neki is volt ilyen a harmadik gyerekével, és szerinte a szülés nem ennyire elviselhetetlen, mert a csontfájdalomnál nincs rosszabb. Viszont ma, amikor az orvosomnak beszámoltam a múlt heti élményeimről, legyintett és közölte, hogy tágul a medencém, és tízes skálán, ahol az az 1-es szintű fájdalom, ott a szülés a 10-es. Ha ez tényleg így van, nem értem, hogy nem ájul el mindenki szülés közben... Szerintetek?

37 hkm

2014. nov. 24. 23:21
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Nekem volt vese görcsöm, de nem fájt úgy mint a szülés. Az utolsó két órában minden fájás között beájultam, egészen a kitolásig, az már nem fájt annyira. Túl lehet élni, és valóban szép emlék lesz egy idő után.
2014. nov. 25. 09:54
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
egyiknek sem kell hinned. a dokinak fogalma sincs milyen szülni, vajúdni, a sógornőd azt tudja hogy neki mennyire fájt. azt csak te fogod tudni neked milyen lesz/volt. pl.: a nővérem 14-16órát vajúdott, kért fájdalomcsillapítót is, nekem 9óra alatt megvolt a fiam. ebből 5óra kicsit erősebb menzi görcs, majd oxitocin azt kb 2óra erősebb majd 1 óra nagyon erős görcs, majd a szülés és a varrás. tehát nekem nagyon jó szülésem volt, a legszőrnyűbb mikor varrtak, nah ahelyett inkább még egy óra vajúdás. :)
2014. nov. 25. 10:13
 13/25 anonim ***** válasza:

Szerintem ket fogfajast is nehez osszehasonlitani,nemhogy ket no szules kozben atelt fajdalmat.Mindenkinek mas a testfelepitese, a szovetek rugalmassaga, a baba merete.A mi elso babank pl.3150 g volt, a ferjem szerint viszont nagyon nagy feje volt:-) Hozzateszem en teljesen termeszetesnek lattam:-)

14 oran keresztul vajudtam, jelentem en el is ajultam kozben, viszont a varrasra -amit valaki rosszabb elmenykent emlitett- egyaltalan nem emlekszem, pedig boven volt mit varrni.

Masik ismeros ahogy beert a korhazba par perc alatt megszulte a babajat, pedig neki is az elso volt.2 varrattal meguszta, fel oraval kesobb torokulesben ult az agyon, mig en 3 hetig csak vonszoltam magam.

Szoval en is azt mondom, hogy barki barmit mond, a fajdalom teljesen egyeni.Kivanok neked gyors, es konnyu szulest! 37 hkm

2014. nov. 25. 10:18
 14/25 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, mindegyik hasznos volt, bár lehet, hogy néhányan kicsit félreértettetek. Az számomra is egyértelmű, hogy ezt a dolgot mindenki másképp éli meg, viszont az orvosom reakciója eléggé megrémített, ugyanis az biztos, hogy nem bírok ki tízszer akkora fájdalmat, mint amit a múlt héten átéltem. Még tovább árnyalja a képet, amit a vesegörcsről írtatok néhányan. Azt már többször olvastam, hallottam, hogy olyan, meg hasonló, mint a szülés. Kétszer volt már benne részem, az első olyan kemény volt, hogy fél napon keresztül gyakorlatilag folyamatosan hánytam a görcsöktől. Ugyanakkor, ha a szülés ahhoz hasonló, akkor meg nem értem, hogy mi ez a nagy felhajtás körülötte, mert számomra az – azzal együtt, hogy tényleg baromira fáj – egy abszolút kibírható dolog volt, szemben a múlt heti derékfájással, amitől azóta is rettegek, hogy esetleg megismétlődik, illetve, hogy a szülés esetleg még rosszabb. Eddig nem igazán féltem a szüléstől, azóta viszont igen. Viszont amiket írtatok, az sok szempontból megnyugtató, úgyhogy még egyszer köszönöm mindenkinek!
2014. nov. 25. 12:50
 15/25 anonim ***** válasza:
Én férfi vagyok és nem orvos, de azt azért tudom, hogy a fájdalom szubjektív dolog, mindenkinek a szervezete másképp reagálhat. Általánosságban véve nem hiszem, hogy le lehetne pontozni mások fájdalmait. Gondolj bele, milyen különbségekről számolnak be a nők a szülés kapcsán is, néha még ugyanaz a nő is a két szülésénél. Úgyhogy csak azt fogod megtudni másoktól, hogy mennyire más véleményük van.
2014. nov. 25. 13:17
 16/25 anonim ***** válasza:
Na jó, most látom, hogy ezt már leírták, csak nem olvastam végig az összeset.
2014. nov. 25. 13:17
 17/25 A kérdező kommentje:
:) Azért köszi neked is!
2014. nov. 25. 13:22
 18/25 anonim ***** válasza:
Én pl. inkább szülök, mint erős fogfájást elviseljek. Kinek mi. A dokid hányat szült? ;-)
2014. nov. 25. 14:56
 19/25 A kérdező kommentje:
:) Feltételezem, nem sokat, mint ahogy azt is feltételezem, a következtetést abból vonhatta le, hogy szülő nőt sok százat látott már őrjöngeni a fájdalomtól, engem meg még nem.
2014. nov. 25. 15:15
 20/25 anonim ***** válasza:
Én nem őrjöngtem, nekem annál jobban fájt, hogy bármit is tudjak csinálni, egy hang nem jött volna ki a torkomon. Ez alapján az orvosnak persze tűnhetett úgy is, hogy csak kipottyant a gyerek. :D
2014. nov. 25. 15:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!