Melyik fájdlomcsillapítót válasszam, az EDA-t vgy a gázt?
Szia, ezt a két dolgot nehéz összehasonlítani. A gáz, amit jó eetben te adagolsz magadnak maszkon át, magát a fájdalomérzetet nem veszi el, csak a fájdalom élményét csökkenti. Eközben persze végig "ott vagy", tehát érzed a kontrakciókat, mikor kell nyomni, stb. A gáz nem tartozik az erős fájdalomcsillapítók közé.
Ezzel szemben az epidurálissal érzéktelenné válik az alsó tested. Kevéssé tudsz közreműködni a szülésben, ami le is lassíthatja a folyamatot. Az EDA egy komoly fájdalomcsillapítási mód.
Tehát azt gondolom, talán nem vagy-vagy ez a kérdés, hanem is-is. Megpróbálhatod eleinte a gázzal, és lehet, hogy nem lesz szükséged EDA-ra. Ha mégis,kaphatsz azt is később, ha kéred. Remélem, nem annyira rugalmatlanok, hogy ilyesmiről még a szülés előtt kell kategorikusan döntened...?
Beszúrom Neked, ezt is én írtam egy korábbi kérdésre:
Csodálatos dolog fájdalom nélkül szülni. Olyan szülésem volt, hogy mindenki sírt a gyönyörtől. Hiszti, kiabálás nélkül zenére jött világra a kicsi 7 hete. A legnagyobb fájásokat is könnyen átvészeltem, ennek ellenére megéltem a szülésemet. Összevarrás után felpattantam az ágyról, és a saját lábamon mentem át a megfigyelőbe. A következő szülésemnél is ezt választanám. Hajnal 4-től, délután 1-ig elrepült az idő.
Megjegyzés: A legjobb anesztesre bíztam, és legközelebb is csak ő szúrhat!
A gáz azért nem művel ilyen csodát, az összevarrást is érzed, barátnőmnek az jobban fájt mint a szülés.
Üdv, már 9 hetes anyuka
Még hozzá:
Ahogy beszúrták az EDA-t felgyorsult a szülés.
szia én már kést zsülsen vagyok túl de nem kéretem semmit sőt meg sem fordult a fejemben, bemntem megszülünk és kész fát az biztos de nem olyan vészes most éppena fülem van begyulladva és fel is szúrták de erre azt mondtam ha mégegyszer felk ell szúrni akkor inkább altassanak el, hát ennyit a szülési fájásokról szerintem ne gondolkodj azon hogy milyen fájdalomcsillapítót kérj hanem llj hozzá pozítivan és simán fog menni minden, amúgy én is felkeltem a szülőágyról és úgy sétáltam át a szobámba szülés után mind a két kislányommal pedig gátat is vágtak.
a lényeg hogy ne félj a fájdalom elviselhető sőt ne is azzal foglakozz hogy fáj mert az elmúlik hamar hanem élvezd a szülés születés minden egyes pillanatát
SZIA!
Szerintem nyugodtan választhatsz bármit, amit te jónak látsz, amitől magabiztosabb leszel, amitől nagyobb biztonságban érzed magadat is és amitől kevésbé szenvedsz, hiszen nem feltétlenül kell fájdalmasan szülni! Nem ettől leszel nő és jó anya, ezt ne felejtsd el, bárki bármit is mondjon, vagy elitéljen!
De arra figyelj, hogy EDA-t csak 2 ujjnyi tágulás után kaphatsz, viszont, ha már nagyon kitágultál, már nem adják be. Sokan eleinte úgy érzik, hogy megy ez nekem, nem is fáj annyira, aztán amikor már mégis, vagy éppen már több, mint 10 órája vajúdnak, és már nagyon fáradtak, és mégis kérnék az érzéstelenítést, akkor már nem biztos, hogy be tudják adni.
Azért könnyű és gyors szülést kívánok, bár egyetértek a pozitív hozzáállással. Minél jobban félsz és fezstíed magad, annál jobban fog fájni. Legalábbis ezt hallottam. Én sem szültem még, nemsokára fogok. Eleinte nagon féltem, de már nem félek. Egy kihívás nekem, és közben már annyira vágyom is rá, hogy magamhoz ölelhessem az én kis manómat. De azt tudom, hogy érzéstelenítést azt fogok kérni valószínüleg, és ez megnyugtat.
Üdv, 26 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!